1 TB SSD önerisi

Daha fazla  
Arkadaşlar, hali hazırdaki sistemi satıyorum Kingston KC3000 vardı memnundum. Bunun altında kalite olarak kalmayacak yine F/P ürünü olarak ne alabilirim? PCI Express 5.0 SSD'lere gerek var mı fazla pahalı piyasada şu anda. Anakart X870 Tomahawk olacak. PCI 4.0 ya da 5.0 gerek var ise M.2 SSD önerilerinizi bekliyorum. Aklımda olan bunlar var şu anda.
  • Kingston Renegade SRNGS/1000G PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD

• Lexar NM790 lNM790x001t-rnnng PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD

@Teacher80 hocam seni sistemi toplayana kadar biraz rahatsız edeceğim. Görüşlerin ve yorumların önemli. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Kingston Renegade
Kioxia Exceria Pro
Corsair MP600 Pro
Samsung 980 Pro
Crucial T500

gibi modeller f/p olarak iyidir KC3000 den aşağı da kalmazlar. Uğraşmadan Kingston Renegade ya da Crucial T500 alırdım ben.

PCI 5 istiyorsan o bütçelere yakın Samsung 990 Evo Plus satılıyor bir tık daha koyduğunda. Gerek var mı orası sana kalmış bence gerek yok da aradaki fiyat farkı çok değil zaten.

PCI 5 SSD'lere gerek yok. Yukarıda bahsedilen markalardan veya KC3000'den 2 TB olan bir SSD işini görür. Windows kurarken 300 GB'ıno C sürücüsü yaparsın, geriye kalanı D yapıp oyun kurar, arşivlersin. Tek fiziksel parça büyük kapasitenin faydası:
Yazma ömrü çok fazla oluyor.
Yazma hızı fazla oluyor.
SLC cache yüksek oluyor.
Tüm bahsedilenler ayrı KC3000 ayrıdır benim için. Diğer tüm modellerde büyük dosyaları kopyalarken en fazla 130 GB'dan sonra (Samsung 980 Pro, diğerleri 80 GB'ta doluyor) SLC cache doluyor ve kopyalama hızı saniyede 1 TB ve daha aşağısına düşüyor. 2 TB KC3000'de ise dosya kopyalarken 650 GB'tan sonra SLC cache dolup hız düşüyor. Çalışırken diğerlerine göre serin olması da bir artı.

@Machvins
Kingston Renegade
Kioxia Exceria Pro
Corsair MP600 Pro
Samsung 980 Pro
Crucial T500

gibi modeller f/p olarak iyidir KC3000 den aşağı da kalmazlar. Uğraşmadan Kingston Renegade ya da Crucial T500 alırdım ben.

PCI 5 istiyorsan o bütçelere yakın Samsung 990 Evo Plus satılıyor bir tık daha koyduğunda. Gerek var mı orası sana kalmış bence gerek yok da aradaki fiyat farkı çok değil zaten.
Muhtemelen Renegade alacağım.

PCI 5 SSD'lere gerek yok. Yukarıda bahsedilen markalardan veya KC3000'den 2 TB olan bir SSD işini görür. Windows kurarken 300 GB'ıno C sürücüsü yaparsın, geriye kalanı D yapıp oyun kurar, arşivlersin. Tek fiziksel parça büyük kapasitenin faydası:
Yazma ömrü çok fazla oluyor.
Yazma hızı fazla oluyor.
SLC cache yüksek oluyor.
Tüm bahsedilenler ayrı KC3000 ayrıdır benim için. Diğer tüm modellerde büyük dosyaları kopyalarken en fazla 130 GB'dan sonra (Samsung 980 Pro, diğerleri 80 GB'ta doluyor) SLC cache doluyor ve kopyalama hızı saniyede 1 TB ve daha aşağısına düşüyor. 2 TB KC3000'de ise dosya kopyalarken 650 GB'tan sonra SLC cache dolup hız düşüyor. Çalışırken diğerlerine göre serin olması da bir artı.
Hocam zaten samsung 860 evo var yerel disc : d olarak kullandığım 256 gblık bir ssd 7-8 yıldır benle tüm dosyalarımı onda saklıyorum resimler vesaire. 1 TB yeterli onu bile %80 boş oluyor öyle söyleyeyim. Teşekkürler yorumlarınız için.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı