1 TB SSD tavsiyesi

darkcei

Megapat
Daha fazla  
Selamlar, 250 GB Windows yüklü Samsung Evo SSD kullanıyorum ve yetmiyor. Ayrıca 1 TB HDD var. Depolama ve oyunlar için, ama artık bayağı yavaş geldiğinden beni rahatsız etmeye başladı. Şöyle 1 TB uzun ömürlü çokta pahalı olmayan bir SSD almak istiyorum ama uzun zamandır markaları ve donanımları takip etmediğimden bu konuda karar vermekte zorlandım, sizlere akıl danışmak istedim.

James Donkey diye bir marka var 600 küsür liraya 1 TB SSD satıyor. Nedir ne değildir pek bilmiyorum güvenilebilirliği var mıdır yok mudur vs.
kısacası 1 TB SSD tavsiyelerinizi bekliyorum, benim gözüme takılan modeller şöyle;

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir tarafta M2 teknolojisini 1TB depolama için 1500TL gibi rakamlara satan Samsung diğer tarafta NVMe PCI teknolojisini aynı depolama boyutu için 750TL'ye sunan Donkey. Burada oturup biraz düşünmek, araştırmak gerekiyor.

Ali ve Recep abi Samsung 860 EVO M2 SSD'yi kaç aydır test ediyor artık sayısını unuttum. 2018'de başladılar, yakında 2019'u bitireceğiz halen daha aktif testte cihaz. 6000T yazma boyutunun da ötesine geçilmişti en son.

Donkey alırsan ve satış sözleşmende 3 yıl garanti yer alırsa 3 yıl içerisinde belki gerçekten de taahhüt ettikleri gibi değişim sunarlar. Ancak verilerin ha gitti ha gidecek korkusuyla yaşamak hoş bir durum değil taktir edersin ki.

Nanokatolog önermiyorum ancak bahsettiğin bütçe aralığı için bu modeli önerebilirim; Samsung 860 EVO 2.5'' 1 TB SSD SSD SATA 3 MLC MZ-76E1T0E - Nanokatalog
Fiyat araştırması yaparsan daha iyi modelleri de bu fiyata bulursun belki, şu sıra neyin fiyatı kaça düşer hiç belli olmuyor.

Amazon.tr 1052TL görünüyor şuan; ben de aynı şekilde 250GB sürümünü TR sürümü yeni açıldığında almış ve hizmetten aşırı memnun kalmıştım. Bu tip konularda duygusal davranmayıp en yüksek hizmet kalitesine sahip yerden almak gerekiyor.

Amazon.tr'de ise daha da iyi. Ben yurtdışından bahsetmiştim aslında. :D Bir de genelde Amazon.com'da sipariş tamamlandıktan bir müddet sonra vergi iadesi oluyor veya gift veriyorlar. Öyle olduğunda TR'den 100-200 TL uyguna geliyor.

Bir tarafta M2 teknolojisini 1TB depolama için 1500TL gibi rakamlara satan Samsung diğer tarafta NVMe PCI teknolojisini aynı depolama boyutu için 750TL'ye sunan Donkey. Burada oturup biraz düşünmek, araştırmak gerekiyor.

Ali ve Recep abi Samsung 860 EVO M2 SSD'yi kaç aydır test ediyor artık sayısını unuttum. 2018'de başladılar, yakında 2019'u bitireceğiz halen daha aktif testte cihaz. 6000T yazma boyutunun da ötesine geçilmişti en son.

Donkey alırsan ve satış sözleşmende 3 yıl garanti yer alırsa 3 yıl içerisinde belki gerçekten de taahhüt ettikleri gibi değişim sunarlar. Ancak verilerin ha gitti ha gidecek korkusuyla yaşamak hoş bir durum değil taktir edersin ki.

Nanokatolog önermiyorum ancak bahsettiğin bütçe aralığı için bu modeli önerebilirim; Samsung 860 EVO 2.5'' 1 TB SSD SSD SATA 3 MLC MZ-76E1T0E - Nanokatalog
Fiyat araştırması yaparsan daha iyi modelleri de bu fiyata bulursun belki, şu sıra neyin fiyatı kaça düşer hiç belli olmuyor.
Açıkçası bu tür konular'da bende bi ara düşünmüştüm. Mesela gamepower medusa 7.1 öve öve bitiremediler kendim kullanıyorum evet ses olsun kalite olsun fiyatına göre güzel ürün ancak bir çok insan farkında olmadan medusa'nın mikrofununda inanılmaz bir dip ses olduğunun farkında değil. Üstelik ünlü bir youtube bu kulaklığı inceliyor incelemede dip ses gelmesine rağmen kendiside fark etmiyor bunu.

Diğer yandan mesela xionami note serisi ile iyi telefon çıkardı ama o seri ile samsung a serisini karşılaştırdığımda samsungun daha zarif daha ince daha iyi ekran gibi konular'da üstün olduğunu fark ettim. Yani bir şeyleri karşılaştırırken herşey kağıt üzerinde olmaz deneyim şart.

Tabi yine genel anlam'da bir değerlendirme yapılacaksa bazı fason firmaların her şekilde ürettiği ürünler büyük firmalara göre daha avantajlı olabiliyor. Burda önemli olan sizinde dediğiniz gibi veriler önemli ise samsung ssd işinin piridir ancak sadece amaç oyun içinse james donkey daha mantıklı bir tercih olabilir.

ADATA da fason üretim yapıyor birçok ürününde, 2 kuruş kar etmek için tercih ettim; başıma gelen sıkıntılardan direkt olarak iadesini bile almadan Samsung aldım sorunsuz kullanıyorum. ADATA'nın iadesini de 2,5 ay sonra aldım.

Hesap ettiğinde %30'a kadar pahalı olabiliyor ancak Recep abi kaç bin Terebayt veri yazdı SSD'ye. Diğer SSD'ler bu ömrü görmüyor ne yazık ki. Veri kaybı gibi durumlar ise çok sıkıntılı durumlara yol açıyor depolama aygıtlarında.

Konu depolama aygıtı olunca cimriliği arka plana atmanız gerekiyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı