1 TB SSD vs 1 TB HDD ve 240 GB SSD

Daha fazla  
Evet arkadaşlar ikisi arasında kararsız kaldım. Sizce hangisini seçmek daha mantıklı olur. 1 TB SSD seçip Windows'u, sistem dosyalarını, oyunları kurduğumda sistemde yavaşlama FPS düşmesi herhangi bir sorun yaşar mıyım? Veya 240 GB SSD seçip Windows'u ve gerekli sistem dosyalarını oraya yükleyip, oyunları 1 TB HDD'ye yüklemek daha mı mantıklı olur?

Bütçe varsa 1TB SSD yoksa 240 GB SSD

Yaşamazsın 1 TB SSD çok rahatlatır seni. Eğer Single oyun odaklı oynuyorsan, yüklemelere çok takılmadan 5400 RPM değil de 7200'lü bir HDD çok işini görür ama Online oyunlarda SSD şart. SSD + HDD kombinasyonu çok iyi aslında bütün yükü HDD'e atıp SSD'nin ömrü de kısalmamış oluyor ama dediğim gibi oyun tarzına göre değişen bir durum. Ben SSD + HDD tarafındayım çünkü daha çok hikayeli oyunları oynuyorum.

Alabiliyorsan 1 TB SSD al.
Alamıyorsan 128 GB SSD, 1 TB HDD olur.

Yani Windows'ta 5-10GB boş alan kalsa bile mi yavaşlamaz?

Hayır, yavaşlamaz ancak önermiyorum çünkü yapacağınız indirmelerde, önbellekleme işlemlerinde vs. kalan 5-10GB alanınız da giderek azalır.

Demek istediğim, yavaşlamayacak olsa da birazcık boşluk (%10 ~) bırakmak kafanızın rahat olması için iyi olacaktır.

1TB SSD alın. Arşiv dışında HDD kullanmayı SSD alabiliyorsanız önermem. HDD'lerin rastgele okuma hızları çok yavaş oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…