1 TB SSD vs 1 TB HDD ve 240 GB SSD

Daha fazla  
Evet arkadaşlar ikisi arasında kararsız kaldım. Sizce hangisini seçmek daha mantıklı olur. 1 TB SSD seçip Windows'u, sistem dosyalarını, oyunları kurduğumda sistemde yavaşlama FPS düşmesi herhangi bir sorun yaşar mıyım? Veya 240 GB SSD seçip Windows'u ve gerekli sistem dosyalarını oraya yükleyip, oyunları 1 TB HDD'ye yüklemek daha mı mantıklı olur?

Evet arkadaşlar ikisi arasında kararsız kaldım. Sizce hangisini seçmek daha mantıklı olur. 1 TB SSD seçip Windows'u, sistem dosyalarını, oyunları kurduğumda sistemde yavaşlama FPS düşmesi herhangi bir sorun yaşar mıyım? Veya 240 GB SSD seçip Windows'u ve gerekli sistem dosyalarını oraya yükleyip, oyunları 1 TB HDD'ye yüklemek daha mı mantıklı olur?
Bütçe varsa 1TB SSD yoksa 240 GB SSD

Yaşamazsın 1 TB SSD çok rahatlatır seni. Eğer Single oyun odaklı oynuyorsan, yüklemelere çok takılmadan 5400 RPM değil de 7200'lü bir HDD çok işini görür ama Online oyunlarda SSD şart. SSD + HDD kombinasyonu çok iyi aslında bütün yükü HDD'e atıp SSD'nin ömrü de kısalmamış oluyor ama dediğim gibi oyun tarzına göre değişen bir durum. Ben SSD + HDD tarafındayım çünkü daha çok hikayeli oyunları oynuyorum.

Yani Windows'ta 5-10GB boş alan kalsa bile mi yavaşlamaz?

Hayır, yavaşlamaz ancak önermiyorum çünkü yapacağınız indirmelerde, önbellekleme işlemlerinde vs. kalan 5-10GB alanınız da giderek azalır.

Demek istediğim, yavaşlamayacak olsa da birazcık boşluk (%10 ~) bırakmak kafanızın rahat olması için iyi olacaktır.

1TB SSD alın. Arşiv dışında HDD kullanmayı SSD alabiliyorsanız önermem. HDD'lerin rastgele okuma hızları çok yavaş oluyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı