1 TB SSD yeterli mi?

1 TB 980 Pro kullanıyorum. Yeni sistem dizeceğim, sizce bunu satıp 2 TB olan modelini almama gerek var mı? Sabit olarak oynadığım 3 tane online oyun var. ( R6, CS2, PUBG). Hikayeli oyunları da ikişer ikişer yükleyip oynuyorum ve bitince siliyorum. Şu an 3 online oyun + 2 hikayeli oyun var yani ve SSD'nin yarısı dolu. Ne yapmalıyım sizce?

Bahsettiğiniz şekilde kullanacaksanız ekstra 100-200 GB de ıvır zıvır ekleyin yine yetmesi lazım. Ama satmak yerine bir tane de 500 GB M.2 SSD alırsanız eğer ikinci PCI slotu varsa çok daha mantıklı. Eğer yoksa da SATA SSD alın. Hikayeli oyunları falan oraya depolarsınız.

Vallahi bende 1750GB var.
500'ü M.2
120'si SATA SSD.
1TB'i HDD.

HDD'de 400 GB'dan az yer kalınca tribe girerim hemen silmeye başlarım. SSD'de Windows ve kritik program harici hiçbir şey kurmam. En son 350-380GB boş alan vardı. Azalınca yavaşlıyor gibi hissediyorum.

SATA SSD çöplük gibi her şey var.

Sata SSD James Eşek olduğu için eşek gibi kullanıyorum 😁

1 TB 980 Pro kullanıyorum. Yeni sistem dizeceğim, sizce bunu satıp 2 TB olan modelini almama gerek var mı? Sabit olarak oynadığım 3 tane Online oyun var. ( R6, CS2, PUBG). Hikayeli oyunları da ikişer ikişer yükleyip oynuyorum ve bitince siliyorum. Şu an 3 Online oyun + 2 hikayeli oyun var yani ve SSD'nin yarısı dolu. Ne yapmalıyım sizce?

Alabılıyorsan bütçen varsa 2TB al gereksiz yere tribe girmezsin. Sistem yükseltince Assetto Corsa gibi oyunları da sürekli oynamaya başlayabilirsin. Haliyle zırt pırt indirmek silmek de SSD ömründen yediği ve internet zaten fiber değilse pek mantıklı olmaz. 1TB şu anda yeterli elbette yarısı bile dolmamış bende de öyle tabii bende ki laptoptan dolayı sınırlı oyun oynadığım için bu şekilde. Yoksa 1TB yetmez. İllaki depolama ihtiyacı olacaktır ileride şimdiden al. Elindekini satmayla uğraşmam dersen hangisi daha iyi hızlı ve DRAM fazla ise ona işletim sistemi kur gerisine oyun vb yaparsın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı