1 TB Taşınabilir Harddisk Ön Portta Gözükmüyor

HDD takılı iken Bilgisayarıma sağ tık yaparak Yönet dedikten sonra Disk Yönetimi sekmesine gelip ekranı bizimle paylaşır mısınız ?
Sorunu çözdünüz mü ?
Şimdi eve geldim ve denedim. Ön tarafa takınca disk yönetiminde gözükmüyor fakat arkaya takınca gözüküyor.

Aklıma gelen şeyleri söyleyeyim ben sana belki seninde aklına gelmiştir yapmışsındır ama yine bilgi olsun.:kıkırda:
-HDD nin yedeğini alıp tekrar biçimlendirme yaparak ön panelde deneyebilirsin.
-Ön panel deki 2.0 girişleride aktif hale getirip birde onlarda deneyebilirsin.
-Bios ayarlarını bir kontrol et derim ön panele HDD yi takınca BİOS da gözüküyor mu ona bakabilirsin.(BİOS ayarlarını güncellediğini hatırlıyorum o yüzden hiç söylemedim:kıkırda:)
-HDD yi ön panele taktıktan sonra elektrik vermeyi dene(Tuhaf gelebilir ama bu da bir seçenek diye söylüyorum bazen işe yarıyor)
Benim aklıma bunlar geliyor inşallah çözüm sağlarsın.

BIOS en son sürümde. Disk yönetiminde gözükmüyor ama BIOS'a bakmadım, akşam bakarım.
Elimde bir adet 3.5 inç HDD kutusu ile kullandığım HDD var adaptörlü. Bir de onunla deneyeceğim. İş yerinden WD Elements kullanan birisinde de sadece arka portlarda çalışıyormuş. Acaba marka kaynaklı mı diye düşündüm. Mail atacağım akşam cihazın seri numarasına bakıp. Teşekkürler.

Öndeki ve arkadaki USB girişlerinin bir farkının olacağını sanmıyorum. Aklıma benim eski kasam geldi mesela o kasada ön panel USB girişleri sorunluydu bazen USB belleği görür bazen görmez bazen bağlantıyı keserdi. Elinde hiç harici ön panel için USB girişlerinden var ise bir dene derim belki arıza yapmış olabilir.
Benim aklıma bunlardan başka bir şey gelmiyor umarım sorununu çözersin. Kolay gelsin.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı