%1 ve %0.1 FPS nasıl yorumlanmalı?

İşletim sistemi
Windows 11

Mahonee

Hectopat
Daha fazla  
RAM
5200mhz 32 gb
Ekran kartı
Gigabyte 4070 ti oc
Anakart
z790 ud
İşlemci
i5 13600k
Bu değerlerin ne anlama geldiklerine aşinayım fakat anlamadığım şey şu. Kendi oyunumdan örnek veriyorum. BF2042'de 200 FPS sabitliyorum oyunda çok uzun süre bu değer (%1 FPS) 120 ile 160 arası gidiyor ama çatışma esnası bir an geliyor 45 70 arasına düşüyor anlık. Aynı şekilde LoL oynarken %1 FPS aynı şekilde 200 FPS sabitliyken en karmaşık anda bile 160 170 civarı geziniyor ama klavye ile haritayı şöyle gezdiğimde bazen 60 70'lere düşüyor. İki oyunda da düşmeler nadir yaşanıyor. CoD BO6 oynarkende yine aynı şekilde 200 sabit FPS sadece silah seçme ekranından çatışmaya geçerken 45 FPS'lere düşüyor. Daha sonra herhangi bir düşme gözlemleyemiyorum. Sıkıntılı olan örnek videoları izleyince bu değerler çoğu zaman bayağı süre boyunca çok düşük olarak kalıyor yaşadığım olay nadir anlık düşme durumu.
Bu bahsettiğim nadir düşmeler sistemin sıkıntılı olduğunu gösteren değerler midir?

Bu stutteringleri önlemek G-Sync'i gerçekten doğru aktif edip kullanmak ile alakalı mıdır?

Son düzenleme:
Geçişler ve fazla grafikler. Mesela sinematik ara sahnede 1000 FPS ama sahne bittiğinde 995 FPS gibi değerler olabiliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı