% 1 ve % 0.1 FPS neye göre belirleniyor?

ahmet ak

Hectopat
Daha fazla  
Ortalama FPS 70
% 1 Low FPS 50
% 0.1 Low FPS 30 olsun.

Şimdi bu 50 ile 30 FPS varya, neyle neyi çarptılar da bu sonuç oldu? Yani bunları en basit anlatacak birini arıyorum. Recep abimizin videosu 30 kez izlendi ama anlamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
En dusuk FPS.
Bir sinavdaki basari oranini ortalamaya bakarak degil, en dusuk not alan 100 ogrencinin ortalamasina gore belirlemektir %1 fps.

Ortalama FPS iyi dahi olsa anlik dususlerin olup olmadigini anlamak icin kullanilir.

Min FPS mantikli degil, cunku optimizasyon kaynakli sacma bir durum olusmustur ve anlik olarak 16 FPS vermis olabilir GPU.

Ortalama FPS mantikli degil cunku ortalama yuksek dahi olsa oyunun her aninda akici oynadigini gostermez. 10 ile 90 in ortalamasi da 50 yapiyor, 49 ile 51 in de.

Iste % 1 ve % 0.1 bu akicilik kavramini anlamak icin cok guzel bir metrik.

Istatistik bilenler icin soyleyeyim, Uniform Distribution istiyoruz akicilik ararken, uniform olamiyorsa da normal distribution alalim, o da olumlu : )

Reis çok uzun yazmışsın ama bana cevap vermemişsin.
Bi daha soruyom. Lütfen teker teker okuyup ona göre cevapla :)

Ortalama FPS 70
% 1 Low FPS 50
% 0.1 Low FPS 30 olsun.

Ortalamayı ben açıklayım. Nasıl açıkladıysam , diğerlerini sen açıkla :)

Şimdi oyunu 1 saat oynadıkya , yeri geldi 10 fps aldık. Bazen 20 fps aldık. Bazen oyunda gökyüzüne baktık 100 fps aldık. Matematik dersinde filan ortalama diye bişey duyduysan , buda aynısı.
Gördüğün fps değerlerini topla 10+20+100 ne eder. 130.
sonra 3'e böl. 43 fps ortalama ile oynamışsın :)

Şimdi sende böyle açıkla bana :) yada en kolay nasıl anlatabiliyosan.

En dusuk FPS.
Bir sinavdaki basari oranini ortalamaya bakarak degil, en dusuk not alan 100 ogrencinin ortalamasina gore belirlemektir %1 fps.

Ortalama FPS iyi dahi olsa anlik dususlerin olup olmadigini anlamak icin kullanilir.

Min FPS mantikli degil, cunku optimizasyon kaynakli sacma bir durum olusmustur ve anlik olarak 16 FPS vermis olabilir GPU.

Ortalama FPS mantikli degil cunku ortalama yuksek dahi olsa oyunun her aninda akici oynadigini gostermez. 10 ile 90 in ortalamasi da 50 yapiyor, 49 ile 51 in de.

Istatistik bilenler icin soyleyeyim, Uniform Distribution istiyoruz akicilik ararken, uniform olamiyorsa da normal distribution alalim, o da olumlu : )
O malum şahısa anlatır gibi anlat yiğidim.

O malum şahısa anlatır gibi anlat yiğidim.
Ben başka bi konuda öyle anlat dedim. yine anlatamadılar. X570 anakartlar niye aktif soğutma kullanıyo dedim. Biride çıkıp son çıkan Amd işlemcileri çok güçlü olduğundan , ordaki parçayı çok ısındırıyor , bu yüzden oraya fan taktılar. bunu diyemedi 10 kişi.

Örnek verelim:

Anlık FPS sayacı kullanıyorsunuz. Siz FPS'i 50-55 arasında seyrederken görüyorsunuz. Ama oynadığınız oyunun akıcı olmadığını hissettiniz. %1 ve %0,1 FPS sayacını da açtınız. Farkettiniz ki bu değerler 1-2 civarında. Yani anlık takılmalar yaşıyorsunuz.

FPS, yani Frame Per Second, saniye başına ekrana çizilen kare sayısıdır. Ve her çizilen kare arasında milisaniyelerle ölçülen bir süre bulunur. 1 saniye içinde toplam 50 kare çizilmiş olsun. Her kare arasında ortalama 50 ms süre bulunur. (1 sn = 1000 ms, 1000 ms / 50 kare = 20 ms) Eğer bileşenleriniz veya oyun motoru kaynaklı anlık bir düşüş olduysa, bu 20 milisaniyelik kare çizilme hızı anlık olarak çok yükselebilir. Siz de oyunda takılma hissi yaşarsınız.

Normal FPS sayaçlarında 1 saniye boyunca toplam çizilen kare sayısı gözükür. Birkaç kare arasında yaşanan bu gecikme, toplam çizilen kare sayısını çok etkilemez. Mesela 55 kare çiziliyorsa, takılma yaşanan saniye içinde 50 çizilmiştir. Yani 5 tane kare çizilmesi için geçen toplam 100 ms süre 2-3 kare arasına paylaştırılır ve o kareler arasında çok uzun süre olur. Baktığınızda 50 az bir değer değil fakat o saniye içinde çizilmiş bazı kareler arasında normalde olması gerekenden çok fazla süre geçmiştir. Ve bu da FPS sayacına sadece 5 FPS'lik bir kayıp olarak yansır.

Ama %1 ve %0,1 FPS değerleriniz o gecikmeli kareler arasından hesaplanacağından daha güvenilir değerlerdir. Yani takılma olup olmadığını onlara bakarak anlayabilirsiniz.

Ama %1 ve %0,1 FPS değerleriniz o gecikmeli kareler arasından hesaplanacağından daha güvenilir değerlerdir. Yani takılma olup olmadığını onlara bakarak anlayabilirsiniz.
Teşekkür ederim ama ben böyle anlamıyom :) normalde 1 satırda anlatırım ben bunu ama bilmiyom işte :) Recep abimiz %0.1 fps yi 25 görüyo , en ufak bi fps düşüşü yok diyo mesela. Yani bu %0.1 fps o kadar kısa sürede 25 fps oluyoki biz gözümüzle anlayamıyoruz anlamında olabilir mi?

Bi daha soruyom reis. lütfen dikkatlice oku ve cevapla :) Kardeşin varmı diye diye sordum mesela. cevap olarak var de. evet 2 tane kardeşim var deme :)

şimdi 70 ortalama fps alıyoruz. bunun ne olduğunu biliyorum. oyunun en başından en sonuna kadar kaç fps aldıysak matematik hesabı yapıp ortalamasını veriyo.

en düşük fps ; oyun içinde aldığımız en düşük fps

%0.1 fps diyelimki 25 olsun. sen diyecenki bana , oyun yağ gibi akarken bi takılma hissettin ama fps değeri 60 gibi. sen ama 60 fps de takılmayı gördün. şundan dolayı takıldı ve %0.1 fps 25 oldu. çokmu zor bişey istiyom anlamadım. 1 kişi anlatamadı. ben bi öğrensem açıkça yazacam.

Bigün x570 lerde niye fan var biri anlatsın ama öküze anlatır gibi anlatsın yazdım. cevap geldi '' PCI-e Gen 4, Gen 3'e göre 2 kat hızla. Bu da kontrol edilecek daha fazla veri demek. Ek olarak çipsetleri daha yüksek NM'de üretiyorlar ucuz olsun diye. Bundan dolayı fan kullanılmış. Fan kullanılmasa ısınacak, veri hatları istikrarsızlaşacak. ''

Yeni İşlemciler çok güçlü olduğundan , anakartta bi parçayı çok ısındırıyo. bu yüzden fan taktılar diyemediler ya. bunu diyemiyolar. bunuda anlamayana daha basit anlatıyım. anakart diye bi parça var. işlemci bu anakarta takılıyo. bu işlemci çok güçlü olduğu için , anakart ısınıyo. fan takıp soğutuyolar. yani sen çok terleyip ısınınca su içiyon demi. bu anakart su içemediği için fan takılınca aynı serinlemeyi yapıyo. bunu yazmak çokmu zor :)

şimdi bi daha yaz reis. ama benim gibi anlat :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı