1 yaşında köpeğim köpek seslerine ağlayıp gitmeye çalışıyor

Triumphal

Centipat
Daha fazla  
Merhaba bugün artık beni sinirden deli eden bir konunun çözümü için yazmaktayım. 1 yaşında chihuahua melezi bir köpeğim var bundan 4 ay önce, önceki sahipleri bahçede yetiştirip büyütmüş bebekliğinden beri, apartmana taşındıkları için köpeği bize bıraktılar. İlk gün falan bahçedeki kömürlüğe saklanıyordu bizden çekinip ve sürekli bahçedeki demir kapıya zıplamaya çalışıyordu. Neyse bir şekilde alıştırdık kendimize pişmiş tavuk falan verdik ( artık yatağımda yatıyor :D ). Önümüzdeki 4 aydır evde besledik, artık evde ki odaları falan ezberledi. Kapı koluna zıplayıp kapıları açabilmeye bile başladı. Tuvalet ihtiyacı olduğunda inleyip bizi çekiştiriyordu. Bizde bahçeye götürüp etrafta dolaşsın, lavabosunu falan yapsın diye bırakıyorduk ve kendi geri geliyordu eve. Neyse son 4 gün içinde köpeğe bir haller olmaya başladı. Dişi bir köpek geçiyor bizim mahalleden az buzda olsa. Dişi olmasa bile köpek geçiyordu yani. Her bir köpek geçişinde inliyor, ağlıyor ve peşlerine gitmeye çalışıyordu. Ben direk çiftleşmek istiyor, ergenlik falan diye pek kaale almadım. Fakat iyice büyüttü olayı, son 4 gün her köpek sesinde bahçenin demir kapısının parmaklıklarından sızıp atlıyordu ( boyu ve kalıbı fazla olmadığı için kedi gibi zıplayabiliyor parmaklıktan ). Neyse her atladığında annem veya babam çağırıyordu beni, balkondan izledikleri için anında haberleri oluyordu. Bende koşa koşa bir şekilde alıp geri getiriyordum eve. Fakat iyice çığırından çıkmaya başladı. Bugün beyaz tüylü orta boylarda bir köpek geçti mahalleden. Öyle bir çırpındı ki, 7/24 inliyor, balkonun kapısını açıp gözetliyor, onun gittiği yöne doğru gitmeye çalışıyor. Artık bunaltmaya başladı beni, her defasında alttan alsam da daha çok sanki üstüme geliyor gibi artık. Balkondan ayrılıp evdeki çelik kapıyı açıyor ve binanın demir kapısının önünde bekliyor. Benim kapıyı açıp bahçeye gitmesine izin vermem için. Köpeği bıraksam peşinde olduğu köpeği bulamasa bile başka bir köpek bulup peşine takılır kaybolur diye korkuyorum. Ne yapmam lazım bu durumda? İnternette araştırdığımda kısırlaştırmanın şart olduğunu kimisi de kısırlaştırma olsa bile köpeğin hareketlerinin son bulmayacağını söylüyor. Çözümü nedir? Babam sal gitsin bir şekilde döner eve diyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı