1 Yıl Sonra Anakart Değişiminde Windows 10 Nasıl Lisanslanacak?

@kaspa merhaba ; Ben windows 7 ultimate 64 bit kullanıcısıydım ve 3. parti yazılımla windows 7 yi etkinleştirmiştim.Windows 10 rezervesi bildirimi geldi. kabul etttim 1 hafta içinde hazır oldu ve update ederek windows 7 ultimateyi windows 10 pro ya güncelledi. Şuan windows 10 aktifleştirildi yazıyor. Aynı zamanda "Güncelleştirme ve Güvenlik" başlığı altındaki "Etkinleştirme" sekmesinde "windows/ sürüm : windows 10 pro / etkinleştirilme : windows etkinleştirildi" yazıyor. Resimleri ek olarak atıyorum. Soruma gelince;
1) Şuan lisansla ilgili bir sorun var mı ilerleyen süreçte bir sorun teşkil edermi?
2) Temiz bir kurulum için netten windows 10 pro indireceğim. Lisansı kendisi otomatik mi yapacak (hwid olarak) ? umarım doğru sorabilmişimdir.
 

Dosya Ekleri

  • 2.jpg
    2.jpg
    25,3 KB · Görüntüleme: 236
  • 1.jpg
    1.jpg
    61,2 KB · Görüntüleme: 245
Son düzenleme:
Kod:
slmgr.vbs -dlv

CMD'yi açıp bu kodu girer misin? 'Ürün Anahtarı Kanalı' kısmında ne yazıyor?

Kod:
slmgr /xpr

Bu da CMD'ye girilecek, makinenin ne kadar süre boyunca etkinleştirildiği yazıyor. Muhtemelen temiz kurulumda sıkıntı çıkmayacaktır, lisanslıdan geçenlerden farklı bir durum olacağını sanmıyorum. @razio
 
@kaspa cevabın için teşekkürler.Yani netten windows 10 pro iso dosyası indirip format atsam otomatik etkinleceşek.Bu microsoft umarım milletin başına iş açmaz. : ) tabi makinedeki ram ler bile değişse donanım değişikliğine girer.Lisanslar uçar benim anladığım bu : ) Verimiş olduğun komutu girdiğimde ;
 

Dosya Ekleri

  • Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    20,9 KB · Görüntüleme: 267
Anakart değişince uçuyor sadece. 'USB taktın, Windows'u etkinleştir!' gibi bir durum söz konusu değil. :p

Son cümle biraz mübalağa oldu galiba. :eek:
 
Özetlen MS klasik hallerinden birini yapmış. Buradan da bir çıkar hedeflemiş görünüyor.
 
@kaspa ozaman ben sağlam bir iso kalıbı bulayım : )) bu arada tekrar teşekkürler

@kaspa Windows Pro 10 u yükledim temiz kurulum şeklinde.İnan güncelleme ile temiz kurulum arasında uçurum var : ) Gayet sağlam olmuş. Tek sorun açılışta illa parola gerekiyor mail adresine endeksli çalışıyor. Çoğu yerde kimlik onayı istiyor. Adamlar resmen fişliyor başka sorunu yok : ) Ram kullanımı diğer windowslarla aynı. Açılış hızıda aynı. bukadar görsele rağmen ram kullanımı stabil. Windows 10 pro şuan aktif durumda umarım sorun çıkarmazlar.Valla bir güncellemeye bakar otomatik çekiyor direk kapatamıyorsun çoğu yeri : ))
 
@razio, "Komut İstemi (Yöneticisi)" çalıştırın, sonra siyah ekran içine; "control userpasswords2" atıp Enter'leyin. Çıkacak olan pencerede " Kullanıcı bu bilgisayarı kullanmak için bir ad ve parola girmelidir" kısmındaki tiki kaldırın, sonra tamam deyin, eski parolanızı girip tekrara tamamdeyin. Sizden artık parola istenmemiş olacak.
 
@er36po Dostum onuda denedim. Yemedi. "netplwiz" yazarsan o dediğin ekran geliyor. Onuda denedim illa ek oturum açtırıyor zorla. yada saçma bir isim altında açıyorsun o da sürekli parola yanlış diyor ve haybeden 2 oturumun olmuş oluyor. Yinede önerin için sağol.Kurulum ve diskleri biçimlendirme işlemi sende de uzun sürdümü? Baya bekletiyor.
 
4-5 tane değişik PC'ye önerdiğim yolu uyguladım, gayette başarılı oldu. Sizde neden olmuyor acep?:rolleyes:
Ayrıca bende hiç bir şey uzun sürmedi. Her şey gayet hızlı oldu.(y)
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı