Herkese selamlar, başlıkta da belirttiğim gibi Telekom'la 2 yıllık internet aboneliği sözleşmemiz var ve sözleşme 6 ay sonra bitecek. Ben TurkNet'e geçmek istiyorum ama önümdeki tek engel şu an cayma bedeli ücreti. Telekom müşteri hizmetlerini arayıp tüketicinin korunması hakkında Kanun'un 52. maddesinden falan biraz bahsettim (bu madde özetle; 1 yıldan uzun süreli sözleşmelerde, tüketicinin istediği zaman hiçbir gerekçe göstermeksizin, hiçbir ceza ödemeden sözleşmeyi feshedebilme hakkına sahip olduğuyla ilgili). Bu maddeye göre bizlerin herhangi bir cayma bedeli ödememesi lazım fakat ben şu an Telekom aboneliğimi sonlandırsam her türlü o cayma bedelini benden almak isteyeceklerdir (ortalama 800 lira cayma bedeli ödeyecekmişiz). Benim esas sorum bundan sonraki süreçle ilgili olacaktı. Bu konuda deneyimli arkadaşlar varsa diye danışmak istedim. Kanunun bu maddesine istinaden 1 yıldan uzun süreli olan bu sözleşmeleri herhangi bir cayma bedeli ödemeden feshetmek teoride mümkün gibi gözüküyor ama pratikte öyle mi emin değilim. İlginize şimdiden teşekkürler.