1 yıldan fazla olan internet aboneliği sözleşmesinde cayma bedeli ödememek

• Konuyu başlatan couL
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 3
  • Görüntüleme 507

couL

Hectopat
Herkese selamlar, başlıkta da belirttiğim gibi Telekom'la 2 yıllık internet aboneliği sözleşmemiz var ve sözleşme 6 ay sonra bitecek. Ben TurkNet'e geçmek istiyorum ama önümdeki tek engel şu an cayma bedeli ücreti. Telekom müşteri hizmetlerini arayıp tüketicinin korunması hakkında Kanun'un 52. maddesinden falan biraz bahsettim (bu madde özetle; 1 yıldan uzun süreli sözleşmelerde, tüketicinin istediği zaman hiçbir gerekçe göstermeksizin, hiçbir ceza ödemeden sözleşmeyi feshedebilme hakkına sahip olduğuyla ilgili). Bu maddeye göre bizlerin herhangi bir cayma bedeli ödememesi lazım fakat ben şu an Telekom aboneliğimi sonlandırsam her türlü o cayma bedelini benden almak isteyeceklerdir (ortalama 800 lira cayma bedeli ödeyecekmişiz). Benim esas sorum bundan sonraki süreçle ilgili olacaktı. Bu konuda deneyimli arkadaşlar varsa diye danışmak istedim. Kanunun bu maddesine istinaden 1 yıldan uzun süreli olan bu sözleşmeleri herhangi bir cayma bedeli ödemeden feshetmek teoride mümkün gibi gözüküyor ama pratikte öyle mi emin değilim. İlginize şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim bildiğim sistem şöyle çalışıyor 1 yıl dolunca cayarsanız para ödemiyorsunuz (ödeseniz bile THH ile falan geri alıyorsunuz) ama 1 yıl dolduktan sonra caymadan yola devam ederseniz bu sefer sözleşmeyi yenilemiş sayılıyor ve 2. 1 yıla başlamış oluyorsunuz. Yani siz şu an 2. 1 yılın 6 ayını doldurmuş oldunuz. Fakat yine de bir araştırın.

Benim bildiğim sistem şöyle çalışıyor 1 yıl dolunca cayarsanız para ödemiyorsunuz (ödeseniz bile THH ile falan geri alıyorsunuz) ama 1 yıl dolduktan sonra caymadan yola devam ederseniz bu sefer sözleşmeyi yenilemiş sayılıyor ve 2. 1 yıla başlamış oluyorsunuz. Yani siz şu an 2. 1 yılın 6 ayını doldurmuş oldunuz. Fakat yine de bir araştırın.
Sanırım sizin dediğinize göre 24 ayı ikiye bölüyorlar böyle olunca da 1'er yıllık taahhüt olarak iki defa sözleşme yapılmış gibi gözüküyor. Eğer dediğinizi doğru anladıysam ve öyleyse zaten cayma bedelini geri almak daha da zorlaşır heralde.

Sanırım sizin dediğinize göre 24 ayı ikiye bölüyorlar böyle olunca da 1'er yıllık taahhüt olarak iki defa sözleşme yapılmış gibi gözüküyor. Eğer dediğinizi doğru anladıysam ve öyleyse zaten cayma bedelini geri almak daha da zorlaşır herhalde.

Ben de tam bilmiyorum, sizinde tahmin edeceğiniz üzere bu firmalar yasanın boşluklarını kullanarak insanları bağlayabildiği kadar bağlıyor. Yani mahkemeye gittiğinizde ilk 12 ay dolunca cayabilirdiniz siz caymayınca biz de 2. 12 ayı başlattık diyebilirler. Bu konuyu detaylı bir araştırmanız gerekiyor ama ücretsiz cayabileceğinizden emin olmadan o topa girmeyin başınız ağrıyabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı