10.000 ila 11.000 tl arası araç önerisi

Broadwaylar az yakar, parçası Tofaşa göre pahalı, ancak ucuz kalan bir yerdedir, her yerde bulunur. Bir araçta görünüm ve konfor aramıyorsanız can dostunuz olur. Satması kolaydır. Az değişenisi makbuldür.
Tofaş Kartal/Doğan/Şahin konusunda söyleyecek çok şey var, ilk araba için "BENCE" tek tercih olmalıdır. Broadway'a göre az yakar, hele ki taksi çıkması, canı alınmış bir Tofaş leş yakar. Temizini bulmak aşırı zordur. Görüntü açısında (BENCE) listenizdeki en yakışıklı araç Şahin/Doğan'dır. 10.000 TL'ye 93 üstü 96 model aşağısı (93-95) bir Doğan SLX bakmanız tavsiyemdir. Broadwaydan kat kat konforludur, ön iki camları otomatiktir. Karbüratörlü ancak Tempra motorludur. Modifiyeye oldukça yatkındır bilindiği üzre. Şahin almanızı tavsiye etmem. Camları otomatik değildir, 93 aşağısı ise motoru eski tiptir, koltukları konforu döşemeleri vs. Doğan'a göre hem kötü, hem de konforsuzdur. Ancak Şahin hem kasa olarak, hem donanım olarak Doğan'dan hafiftir. Daha seri ve daha iyi gider yani. Parçaları bakkalda bile bulunur. Kendimden örnek vereyim; 91 model Şahin'im vardı, kapı kilitlerinin hepsini 35 liraya değiştirmiştim. Ondan sonra ise Renault 19'um olmuştu (Broadway'lerin veliahtıdır bu araç.) Sadece sol arka kapı kilidini 30 liraya değiştirmiştim. Velhasılkelam; Şahin ve Doğan'ın temizi evladiyelik olur. Satmazsın, satmak istemezsin ya. Ama aracın önceki sahipleri hadi "hede yapalım, höde yapalım, yanlayalım, lastik yakalım" ''vari tip ise o araçtan fazla bir hayır beklemeyin. Yani gençten, şevkli adamdan Tofaş almayın. Tofaş dediğin; güneş yanıklı, fabrika jantlı, stoplarına kadar orjinal duran emekli memur amcadan alınmalıdır kanımca. R19'un motorunu yakmış biri olarak, Tofaş her türlü eziyete gelir. Dağa vur, taşa vur, Everest'in tepesine vur; seninle beraber didinir uğraşır. Peynir ekmek gibi satılır, satmak istersen kapıda fazla durmaz. Tofaş candır abi ne bileyim işte :)
Tipo/Tempra kısmına gelirsek temiz bir tipo için en az 13-13.500 TL gözden çıkarılmalıdır bence. Arızayı seven araçlardır. Yakıtı meyhanede karısı tarafından terk edilmiş sarhoş gibi içerler. Dağıtıldı mı ya bi yanı sakat kalır, ya da hiç yürümezler. Hele bir de İtalyan olanları vardır onların. Bak o zaman neşeye :) Hidrolik direksiyonluları makbuldür. Ancak 10.000 TL'ye temizi hele ki şu sıralar zordur.
Ford Escort, Lada Vega ve Mazda hakkında en ufak bir tecrübem olmadığı için fikrim de yok maalesef :)

Size tavsiyem kışı bekleyip; emekli memur amcadan Doğanınızı kapmanızdır :)
Arkadaşım adam senden araba tavsiyesi istemiş (sadece senden de değil ama) tofaş hakkında kompozisyon yazmanı değil. :) Ama tebrik ediyorum edebiyatın oldukça iyiymiş :)
 
Bir yığın araç kullandım. Mazda'nın kalitesini , Honda'nın performansını, Tofaşında zevkini veren başka araç bilmiyorum. İlk arabam tofaştı yolda 150-200 binlik araçlara kafamı çevirip bakmam ama bordo parlak basık bir slx görünce içim gidiyor hala. Zaten yazdığın fiyat aralığında tofaştan başka araç üzer seni. Tercih senin.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı