10.000 TL 2K monitör önerisi

Bütçe
10000
Hocam kesinlikle G5 almanı önermiyorum ki bu işlerden anlayan hiçbir kimse de sana o monitörü önermez emin ol. Benim tavsiyelerim
Bu iki monitör olacaktır, Dell kendi monitörüm Omen 27C'yi de bir zamanlar kullanmıştım gayet güzel monitörler ikisi de.
Ama şu an piyasada olmayan ama ikince el olarak bulursan almanı tavsiye edeceğim Samsung G7 var o da kesinlikle çok iyi bir monitör ama bunların arasından HP Omen 27C'yi tavsiye ederim.

Hocam kesinlikle G5 almanı önermiyorum ki bu işlerden anlayan hiçbir kimse de sana o monitörü önermez emin ol. Benim tavsiyelerim.
Bu iki monitör olacaktır, Dell kendi monitörüm Omen 27C'yi de bir zamanlar kullanmıştım gayet güzel monitörler ikisi de.
Ama şu an piyasada olmayan ama ikince el olarak bulursan almanı tavsiye edeceğim Samsung G7 var o da kesinlikle çok iyi bir monitör ama bunların arasından HP Omen 27C'yi tavsiye ederim.

Hocam bu renk sayısı tam olarak ne oluyor? Attığınız iki monitörde 16.7 milyon Samsung 1.07 milyar.

Kendi işletim sistemi var. YouTube, Netflix, Prime Video, stremio vs. yükleyebiliyorsun. G6 G65B'yi 2 aydır kullanıyorum. Bazen PC'yi açmıyorum. Direkt kendisinden Prime Video YouTube takılıyorum.

Windows içinde Wi-Fi kullanılabiliyor mu😁?

Windows içinde Wi-Fi kullanılabiliyor mu😁?
Hayır o özellikler sadece monitörün kendi işletim sisteminde kullanman için. Tizen OS var. Sistemden tamamen bağımsız.

Hocam kesinlikle G5 almanı önermiyorum ki bu işlerden anlayan hiçbir kimse de sana o monitörü önermez emin ol. Benim tavsiyelerim
Ben de G2724D kullanıyorum da G65B bir tık daha iyi. Kalitesiz VA panel çekilmez ama bundaki bayağı iyi. Ghosting falan yok. Sadece görüş açıları ve black smearing konusunda IPS'lerin gerisinde kalıyor.

G5'te herhangi bir sorun yok, VA olan versiyonu kötü g5'in. Önerdiğin monitörden çok da farklı bir şey sunmuyor samsung. Hiç bir alanda çok geride falan değil. Oldukça yakın performans veriyorlar. Yani gömülecek bir şey yok burada. Dell bir tık daha iyi renk gamutuna sahip. Kontrast olarak çok yakınlar. Monitör piyangosuna göre sonuç değişebilir. Parlaklık olarak zaten g5 yakın veya daha iyi sonuç veriyor. Tepki süresi testlerini de paylaştım bakabilirsin.

Bu arada Dell'in panel revizesine gittiği yönde şikayetler var. Bu yüzden muallakta kalan bir model. Yeni versiyon söylentiye göre 250nit ve 850:1 civarı kontrast oranı sunuyormuş. Böyle bir durumda giriş seviye İPS monitörlerden farkı kalmıyor. Kesin bir bilgi değil ama, ateş olmayan yerden duman çıkmaz diye düşünüyorum.

Desktop Screenshot 2025.06.07 - 19.47.33.02.png

Desktop Screenshot 2025.06.07 - 19.55.23.60.png

Desktop Screenshot 2025.06.07 - 19.52.18.56.png

Desktop Screenshot 2025.06.07 - 20.03.43.80.png

Desktop Screenshot 2025.06.07 - 19.49.45.98.png

G5'te herhangi bir sorun yok, VA olan versiyonu kötü G5'in. Önerdiğin monitörden çok da farklı bir şey sunmuyor Samsung. Hiçbir alanda çok geride falan değil. Oldukça yakın performans veriyorlar. Yani gömülecek bir şey yok burada. Dell bir tık daha iyi renk gamutuna sahip. Kontrast olarak çok yakınlar. Monitör piyangosuna göre sonuç değişebilir. Parlaklık olarak zaten G5 yakın veya daha iyi sonuç veriyor. Tepki süresi testlerini de paylaştım bakabilirsin.

Bu arada Dell'in panel revizesine gittiği yönde şikayetler var. Bu yüzden muallakta kalan bir model. Yeni versiyon söylentiye göre 250nit ve 850:1 civarı kontrast oranı sunuyormuş. Böyle bir durumda giriş seviye IPS monitörlerden farkı kalmıyor. Kesin bir bilgi değil ama, ateş olmayan yerden duman çıkmaz diye düşünüyorum.

Eki Görüntüle 2507830

Eki Görüntüle 2507835
Eki Görüntüle 2507837

Eki Görüntüle 2507838
Eki Görüntüle 2507839

VA paneli çok gömüyorlar ne alacağımı şaşırdım. Siz piyasada bu bütçede ne önerirsiniz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı