10.000 TL 3D yazıcı önerisi

Kadir Baydemir

Zeptopat
Daha fazla  
3 model arasında kaldım. Sizce en güncel bir yazıcı almak istesem hangisini seçmeliyim. Verdiğim paraya değecek şekilde. İkinci el sıfır şeklin de de bakıyorum 10 bin TL'ye;
Neptune 4
Cr 10 SE.
Ender 3 V3 ke.
Ender 3 V3 SE
Hem ucuz hem de güncel bir yazıcı olacak şekilde.

Kabiliyetlerine göre sıralama CR 10 SE > Ender 3 V3 KE > Ender 3 V3 SE

Ben aldığım da V3 SE 7200, V3 KE 12.500'e satılıyordu. Bu yüzden bu farka değmeyeceğini düşünüp SE aldım, hala aynı fikirdeyim ama eğer bütçenizi zorlamayacaksa şuan da KE daha fiyat performans. Şuan SE 8300, KE 11.700 bu farkı vermeye değer bence. Bu yüzden benim tavsiyem hem bütçenize uygun ve uygun fiyatlı olmasıyla hemde fiyatına göre sunduğu çok iyi özellikleriyle V3 KE olur. Eğer 10 bini geçmeyecekseniz de V3 SE'de iyi bir tercih olabilir.

Ender 3 pro kullanıyorum iki yıldır. Fp ürünü arıyorum aslında. Biraz da hızlı olmasını. Ender 3 pro yu 100 hızlarında kullanıyordum küçük kusurları görmezden gelip. 500-600 hızları olan yazıcıları görünce karar veremiyorum.

500-600'de özel filament ve özel test modelleri ile baskı alabilirsin, normalde o hızların yarısında işe yarar baskı alanabiliyor.

Ender 3 Pro'da hızı 100'e ayarlaman baskının tamamının 100'de basılması anlamına gelmiyor, baskı ön izlemede hız seçeneğinden gerçek değerlerin çok daha düşük oladuğunu görebilirsin, özellikle kesiti dar organik modellerde.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı