10.000 TL Bilgisayar Toplama

Render amaçlı bir bilgisayar topladim. @Pantheon tavsiyesiydi ana parçalar.

Ryzen 7 2700x

Msi x470 gaming plus

Msi Rx580 Armor Oc (pantheon sapphire önermişti, hizli alisveris yapmam gerektiği için boyle aldim. Ayrica c4d'de octane kullanacaksaniz nvidia şart. R20 versiyonunda Amd Prorender geldi fakat stabil gelmedi bana)

Kingston HyperX 3000 mhz 16x2 gb (ben 2x8 aldım öncelikli olarak fakat 10 gune 16 gb daha takacağım. Trapcode vs. kullanacaksaniz 15.7 gb civarına kadar çıkabiliyor ram kullanimi.)

Samsung 970 evo 256 gb (samsung tasinabilir ssd 1 tb kullandığım için 256 gb seçtim. 512 gb ideal olabilir buyuk projeler icin)

Wd 1tb hdd

Cooler Master Mb511

Thermaltake 750 watt 80+ gold psu (tam model unuttum)

Philips 245c7qjsb monitor. (IPS, %106 srgb, %85-86 adobe rgb degerine sahip, gercek 8 bit. 6 bit + frc degil. 6bit + frc modellere gore de uygun fiyatli. 10 gune 2.yi alacagim genis calisma ortami icin.)

Sıvı soğutma geregi duymadım. Ryzen 2000 serisinin stok fanı gayet iyi. 3 dk.lik 4k, trapcode efektli footage için 67 derece gördüm

Son düzenleme:
Pantheon hocam elinden geldiğince en iyi sistemi topluyor zaten. Üslup şeklinizi değiştirmenizi tavsiye ediyorum. İçinden çıkan soğutma gayet yeterli. OC yapılacak ise X470 almanız gerekiyor. B450 gerekli olan TDP değerini sağlarken zorlanabilir. RAM için ise Nanokatalog sitesine bakabilirsiniz. Beklerseniz ki cidden yüksek miktarda alacaksınız daha ucuza geliyor.
G.Skill Aegis 16GB DDR4 3000Mhz RAM - Nanokatalog
2 tane alıcaksanız 2x 16 GB almak ile 4x 8 GB almak performans açısından aynıdır. RYZEN dualar kit teknolojisi kullanıyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı