10.000 TL bütçe ile PC toplama

ZOTAC GAMING GeForce RTX 3060 Ti Twin Edge 8GB 256 Bit Ekran Kartı

10016 TL

Ekran kartının stoğa gelmesini bekleyin. 3060 Ti, 2080S'den daha güçlü bir GPU. Soğutucu ve iyi soğutmaya sahip anakart koymamın sebebi R5 3600X'e OC yaparak 1080P'de oynayacaksanız darboğazı minimuma indirmek. Biraz daha katıp tahminen 2500 TL civarına bulunabilecek R5 5600 işlemcisini de bekleyebilirsiniz.

Arkadaşlar konu belli. Yakın bir arkadaşım 10K bütçeye PC toplamak istiyor ama pek bir bilgisi yok. O yüzden bu konuyu açtım. @RPM ve @Kayseri Mantısı hocalarımı davet ediyorum. :D not: Sistem oyun odaklı olacak.

Veya
Gametech Galaxy.

9K tutuyor.

@WaIter White
Hocam, tekrar söylüyorum ama bence stokta olmayan bir ekran kartını önermek mantıklı değil. Stoklara gelince fiyatının artması muhtemel.

@burstappenn
Bu bütçede 10400F konulabilir ancak o da 2070S ile 1080P'de bariz bir şekilde darboğaz yapıyor.

@267345
Benimle derdin ne bilmiyorum ama bir daha mesajlarıma ifade bırakmazsan sevinirim.

@WaIter White
Hocam, tekrar söylüyorum ama bence stokta olmayan bir ekran kartını önermek mantıklı değil. Stoklara gelince fiyatının artması muhtemel.

@burstappenn
Bu bütçede 10400F konulabilir ancak o da 2070S ile 1080P'de bariz bir şekilde darboğaz yapıyor.
Hocam stokta olsun veya olmasın en geç 1 aya gelecek 2080S'den daha güçlü bir GPU varken 2070S önermek bence mantıklı değil. Arkadaş 2070S alıp 3060 Ti stoklara girerse pişman olacak. Arada ciddi bir fark var.

Bariz darboğaz? 3600'den güçlü o zaman 2060S'e darboğaz yapması lazım 3600'ün.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

@WaIter White
Sorun da burada, kendiniz de en geç 1 aya gelecek diyorsunuz ancak arkadaş belki şu an almak istiyor. Ek olarak dediğim gibi stoklara gelince fiyatı artabilir.

@267345
Evet, bariz bir şekilde darboğaz yapıyor.

@WaIter White
Sorun da burada, kendiniz de en geç 1 aya gelecek diyorsunuz ancak arkadaş belki şu an almak istiyor. Ek olarak dediğim gibi stoklara gelince fiyatı artabilir.

@267345
Evet, bariz bir şekilde darboğaz yapıyor.

Testte future frame rendering kapatıp DX 12'yi BF'de açarsan darboğaz yapar tabii her işlemcide sistem çıldırır o zaman bilerek ayarları öyle yapmış. Milyar tane testin hepsinde CL değerini uçurmadığı sürece 3600'ün önünde 10400F. O zaman 2060S'e darboğaz yapar sınırı 2060 olması lazım 3600'ün bu teste göre.

EDİT yaptığı testte 2666 mhz CL 16 10400F ile 3600 mhz 3600 hemen hemen aynı FPS almış. O zaman 2070'e 3600'ün de darboğaz yapması lazım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı