10.000 TL ekran kartsız sistem toplama

Bütçe
10.000 TL(ekran kartıyla birlikte 13.000 TL)

Bigbangtheory

Megapat
Merhabalar, bir tanıdığım benden yaklaşık 13.000-13.500 TL bandında bir sistem önerisi istedi. Ancak şu anda ekran kartı fiyatları astronomik rakamlarda olduğu için aklımda 10.000 TL civarına sistem toplayıp ekran kartını sisteme sonradan eklemek var. Sonradan RTX 3060 veya RTX 3060 Ti eklemeyi düşünüyorum. Şu anlık ekran kartı hariç şöyle bir sistem ortaya çıkardım. Olabildiğince dengeli tutmaya çalıştım ancak tabii ki dengesiz kısımları olmuş olabilir bu yüzden konu açıp fikir almanın doğru olacağını düşündüm. Sistem aşağıdaki gibi:

Sizce iyi midir? Neler değişebilir? Şimdiden teşekkürler.

1888 TL'ye 165 Hz IPS 1 ms monitörler var bu çok kötü (31.5 inc olduğunu görmemiştim ama hala iyi bir monitör değil), işlemcin Intel yani kötü, SSD yetersiz, ekran kartlarının ne zaman stoğa gireceği bile belli değil girse bile fiyatlarının düşüp düşmeyeceğini bilmiyoruz. Kısaca çok saçma bir öneride bulunmuşsunuz arkadaşınıza. Hatta şöyle bir baktım seçtiğiniz çoğu şey mantıksız ve kötü daha iyi önerilerde bulunan arkadaşlar olacaktır benim vaktim yok ama bunu görünce yazmam gerekti.

Corsair LPX alma. İntel şu anlık F/P olarak güzel bir sistem. Ama ilerde bir Upgrade yapılacağı zaman en üst segmentteki işlemcisi belli. Tercihen AMD kullanılabilir. Onun dışında güzel sistem.
Cevabınız için teşekkürler. Başta AMD tabanlı bir sistem diziyordum ancak bildiğiniz gibi AM4 soketi artık son demlerini yaşıyor ve büyük ihtimalle 6.nesil Ryzen yeni bir soket ile çıkacak. O yüzden geleceğe dönüklük açısından ikisi de benzer durumda kalıyor diye düşünüyorum.

Hocam monitör kalitesiz kalmış gibi.
Hocam monitöre biraz daha bütçe ayırabilirsiniz.
O fiyata 144Hz oyuncu monitörü yok mu?
Evet bunu ben de düşündüm ancak diğer parçalardan da pek kısmak istemedim ve oyundan ziyade 3d modelleme gibi işlerde kullanılma ihtimali daha yüksek olduğu için böyle tutmuştum ancak alternatif önerilerinize tabi ki açığım.
1888 TL'ye 165 Hz IPS 1 ms monitörler var bu çok kötü (31.5 inc olduğunu görmemiştim ama hala iyi bir monitör değil), işlemcin Intel yani kötü, SSD yetersiz, ekran kartlarının ne zaman stoğa gireceği bile belli değil girse bile fiyatlarının düşüp düşmeyeceğini bilmiyoruz. Kısaca çok saçma bir öneride bulunmuşsunuz arkadaşınıza. Hatta şöyle bir baktım seçtiğiniz çoğu şey mantıksız ve kötü daha iyi önerilerde bulunan arkadaşlar olacaktır benim vaktim yok ama bunu görünce yazmam gerekti.
Hocam ben şahsen araştırırken 2k çözünürlükte bahsettiğiniz gibi bir monitöre rastlamadım. Belki monitörün 2k olduğunu görmemiş olabilirsiniz ancak bu kalibrede bir sisteme 1080p monitörün yakışacağını düşünmüyorum. İşlemcin intel yani kötü yaklaşımı doğru değil çünkü o fiyatta gayet iyi bir performans sergiliyor. SSD sonradan da yükseltilebileceği için böyle bir seçimde bulundum. Yine de fikirleriniz için teşekkürler
Kasayı 220T RGB yapıp, işlemciyi 10700K yapın.
Mantıklı olabilir bunu düşüneceğim, teşekkürler.

Cevabınız için teşekkürler. Başta AMD tabanlı bir sistem diziyordum ancak bildiğiniz gibi AM4 soketi artık son demlerini yaşıyor ve büyük ihtimalle 6.nesil Ryzen yeni bir soket ile çıkacak. O yüzden geleceğe dönüklük açısından ikisi de benzer durumda kalıyor diye düşünüyorum.

Evet bunu ben de düşündüm ancak diğer parçalardan da pek kısmak istemedim ve oyundan ziyade 3d modelleme gibi işlerde kullanılma ihtimali daha yüksek olduğu için böyle tutmuştum ancak alternatif önerilerinize tabi ki açığım.

Bu monitör olur mesela.

Bu monitör olur mesela.
Evet önerdiğiniz monitör güzel ancak ben 2k bir monitör tercihi yapmak istediğim için attığım monitörü seçmiştim yoksa dediğiniz gibi 1080p de gerçekten güzel monitörler var ancak seçtiğim monitörü araştırdığımda F/P olarak iyi olduğunu düşünmüştüm. Sizce gecikme dışında hangi yönlerden kötü?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı