10.000 TL ile İş İstasyonu Toplama

Pikabeyefendi

Centipat
Merhaba arkadaşlar,

Adobe Premiere, After Effects, Photoshop ve Ai gibi programlar kullanılacak bir bilgisayar oluşturmak istiyorum. Hızlı render ve ileriye dönük iyileştirmeler göz önünde bulundurursak. Konuların çoğunu okudum ve okudukça kafam daha da karıştı. İntel ve Amd işlemci arasında kalmış durumdayım. Set olarak tavsiyelerinize açığım.

Monitör tavsiyelerinizi de paylaşırsanız çok memnun olurum. İki monitör almayı planlıyorum.
edit: 10bin Tl içerisine monitör dahil değildir.

Şöyle bir sisteme bakabilirsiniz:
Ekran Alıntısı.PNG

Kullanacağınız programların net olarak CPU'yu mu GPU'yu mu daha çok kullandığını bilmediğim için ekran kartını biraz düşük tuttum.
Buna ek olarak da harici bir işlemci soğutucu almanızı öneririm. Parçalar farklı internet sitelerinden toplandığında aşağı yukarı 300-400 TL'lik boşluk olacaktır.

Şöyle bir sisteme bakabilirsiniz: Eki Görüntüle 483042
Kullanacağınız programların net olarak CPU'yu mu GPU'yu mu daha çok kullandığını bilmediğim için ekran kartını biraz düşük tuttum.
Buna ek olarak da harici bir işlemci soğutucu almanızı öneririm. Parçalar farklı internet sitelerinden toplandığında aşağı yukarı 300-400 TL'lik boşluk olacaktır.

Araştırdığım bütün parçalar nerdeyse bu listeyle aynı. Sadece Ryzen 3900 yerine 3700 alıp, bellekte 2x16 gb olsun diye düşünüyorum.
Programlar CPU ağırlıklı olduğu için anakart tavsiyeniz de tam olmuş.

Soğutucu olarakta "Cooler Master – MasterLiquid ML240L RGB 66.7 CFM Liquid CPU Cooler " düşünüyorum sizce nasıl?

Araştırdığım bütün parçalar nerdeyse bu listeyle aynı. Sadece Ryzen 3900 yerine 3700 alıp, bellekte 2x16 gb olsun diye düşünüyorum.
Programlar CPU ağırlıklı olduğu için anakart tavsiyeniz de tam olmuş.

Soğutucu olarakta "Cooler Master – MasterLiquid ML240L RGB 66.7 CFM Liquid CPU Cooler " düşünüyorum sizce nasıl?
Belleğin yetersiz kalacağını düşünüyorsanız olabilir yine yeterli olacaktır. Soğutucu ise gayet kaliteli, tercih edebilirsiniz.

Ekran kartı sanırım çok ihtiyacım olmayacakmış(okuduğum yazılara göre). Programlar CPU ağırlıklı olduğu için. Ekran kartından para artırıp RAM ve Depolamaya katkı sağlanabilir sanırım. Yukarıya da yazdığım İşlemci soğutucuyu da ekleyince iyi olabilir.
Belleğin yetersiz kalacağını düşünüyorsanız olabilir yine yeterli olacaktır. Soğutucu ise gayet kaliteli, tercih edebilirsiniz.

Yukarıda da belirttiğiniz gibi bütün parçaları farklı sitelerden alırken nelere dikkat etmeliyim. Sahte ürün vb. şeylerle karşılaşmak istemiyorum. Malum ülkemizde dolandırıcılık haberleri çok duyuluyor.
Her siteye güvenilmez ama bilmediğimiz güvenilir site tavsiyeleriniz var mıdır?

Ekran kartı sanırım çok ihtiyacım olmayacakmış(okuduğum yazılara göre). Programlar CPU ağırlıklı olduğu için. Ekran kartından para artırıp RAM ve Depolamaya katkı sağlanabilir sanırım. Yukarıya da yazdığım İşlemci soğutucuyu da ekleyince iyi olabilir.
Ekran kartından belki de fazladan 500-600TL arttırılabilir kullanılmayacaksa. RX 570, GTX 1650 alınabilir. Hatta hiç kullanılmayacaksa 1030 da alınabilir. Böyle bir fiyat açığı yakalarsanız işlemciyi de 3800X'e yükseltebilirsiniz. Seçenek bol.

Yukarıda da belirttiğiniz gibi bütün parçaları farklı sitelerden alırken nelere dikkat etmeliyim. Sahte ürün vb. şeylerle karşılaşmak istemiyorum. Malum ülkemizde dolandırıcılık haberleri çok duyuluyor.
Her siteye güvenilmez ama bilmediğimiz güvenilir site tavsiyeleriniz var mıdır?
İncehesap, İtopya, Sinerji, Teknobiyotik, Vatan, QP gibi sitelerden toplayabilirsiniz. Buna ek olarak Hepsiburadan da alabilirsiniz. Ürünün satıcısına bakıp markanın kendisi satıyorsa gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı