10.000 TL Laptop önerisi

Barisbozkurt

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Merhaba sevgili üyeler. 12 senelik dizüstü bilgisayarımın sağlam 1 parçasının kalmaması üzerine yeni bir bilgisayar almak için araştırmalar yaptım.
Bu dövizle bilgisayar alınmaz fakat her geçen gün fiyatların artması çok canımı sıkıyor.
Örneğin dün 7.700 liraya alacağım notebook daha bu sabah bir anda 9.950 lira oldu şok içinde uyandım.
Bu yüzden de aşağıdaki gibi bir tablo yaptım.

Kullanım alışkanlıklarım: Adobe (Premiere&İllustrator) + Office + Web
Not: Oyun 1. sırada değil göreceğiniz gibi fakat canım isteyince en kötü ETS 2 oynamak isterim. Ki dahili ekran kartı olmalarına rağmen iyi sonuç veriyorlar özellikle Ryzen olanlar.

Bu ürünler arasında kararsız kaldım. MSI güzel gözüküyor fakat daha önce hiç deneyimim olmadı. Lenovo idepad 5 de iyi kısacası karasız kaldım.

Nakit param yok fakat Amazon Yapı Kredi kartlara faizsiz taksit yapıyor. Enflasyonun olduğu yerde faizsiz taksitle kürdan bile alırım.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (3).png
    Ekran Görüntüsü (3).png
    187,8 KB · Görüntüleme: 91
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben 5800U olanı öneririm ama geliştirmeye çok açık değil bunu bilerek almanız lazım, RAM ekleyemezsiniz ve SSD'yi yükseltmek isterseniz var olanı çıkartmanız lazım. Onun dışında Amazon'daki beyaz modeli diğerinden daha üstün onu alabiliyorsanız alın. Pavilion Aero inanılmaz hafif bu mobilite için çok iyi fakat çok soğutma performansı beklememek lazım.

Modern 14; 5500U, 8GB RAM, 512GB SSD olan modeliyse sorularını alabilirim hocam.
Merhabalar ben de sanırım bu modelde karar kıldım fakat merak ettiğim 3 şey var.

1) Malzemesi kaliteli mi uzun süre kullanacağım çünkü.
2) Normal internet kullanımında ısınma ve fan sesi gibi durumlar oluyor mu?
3) Kötü yanları var mı?

Cevaplarsanız çok mutlu olurum teşekkürler ederim.
Ben 5800U olanı öneririm ama geliştirmeye çok açık değil bunu bilerek almanız lazım, RAM ekleyemezsiniz ve SSD'yi yükseltmek isterseniz var olanı çıkartmanız lazım. Onun dışında Amazon'daki beyaz modeli diğerinden daha üstün onu alabiliyorsanız alın. Pavilion Aero inanılmaz hafif bu mobilite için çok iyi fakat çok soğutma performansı beklememek lazım.
Daha dün ryzen 5 olan versiyonu 7700 liraydı onda karar kılmıştım çünkü hem en ucuzu hem en abartı olmayan bana yetecek performanstaydı. Şuan 9950 lira oldu soğudum bir kere. Düşmesini beklemiycem sanırım.

Malzemesi kaliteli mi uzun süre kullanacağım çünkü.
Buradaki diğer modelleri görmediğim için karşılaştırmıyorum ancak ucuz bir hissi yok.
Normal internet kullanımında ısınma ve fan sesi gibi durumlar oluyor mu?
Kullanım profillerine bağlı. MSI Center üzerinden en düşük fan kullanımını sunan pil tasarrufu modunu seçerseniz uzun kullanımda yonga seti yaklaşık 50 dereceye geliyor, sessiz kullanım modunda bu durum 40 derece.
Kötü yanları var mı?
Hoparlörler pek iç açıcı değil. 3. taraf bir yazılımla ses düzeyini yükseltmek durumunda kalıyorum.

Buradaki diğer modelleri görmediğim için karşılaştırmıyorum ancak ucuz bir hissi yok.

Kullanım profillerine bağlı. MSI Center üzerinden en düşük fan kullanımını sunan pil tasarrufu modunu seçerseniz uzun kullanımda yonga seti yaklaşık 50 dereceye geliyor, sessiz kullanım modunda bu durum 40 derece.

Hoparlörler pek iç açıcı değil. 3. taraf bir yazılımla ses düzeyini yükseltmek durumunda kalıyorum.
Çok teşekkür ederim sağ olun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı