10.000 TL laptop seçimi

Bütçe
10000 +-500

AtakanD.

Megapat
Makaleler
3
Yer
Antalya
ASUS'un bu modelini alıp RAM ekleyebilirim: https://www.hepsiburada.com/asus-tu...6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-p-HBCV000008SRHI

HP'nin bu modelini de alabilirim doğrudan: https://www.hepsiburada.com/hp-pavi...lir-oyun-bilgisayari-434k8ea-p-HBCV00000AR9RJ

İkisi de oldukça iyi gibi bu fiyat aralığında. Kullanım amacı okul ve oyun olacak. Elimde SATA SSD de bulunmakta acaba bunlara ekleme yapmam mümkün oluyor mu net bir bilgi bulamadım bu konuda?

Bildiğim kadarıyla ASUS'a SATA SSD ekleyemezsin yer yok. Benim önerim ASUS'u alıp RAM eklemen olur soğutma ve malzeme kalitesi konusunda daha iyi ayrıca oyun oynayacaksan i5 11400h da işini görür oyunlarda 5800H ile arasında pek fark yok fakat render la vs. uğraşacaksan 5800H'ı tercih etmeni öneririm.

Dizüstü seçiminde her zaman 16 GB alınmasından yanayım, ASUS modellerini satmak istiyorsa bunu donanımdan, kaliteden değil uyguladığı fahiş fiyatlarından kısmalı. İkinci seçeneği tercih etmenizi şiddetle tavsiye ediyorum, 16 GB RAM ile RYZEN 7 5800H işlemci var, TUF'dan daha önde.

HP de bulunan işlemci çok güçlü her türlü TUF'dan daha iyi.

Arkadaş render işleriyle uğraşmayacak ve oyun oynayacakmış oyun olarak i5 11400h ile Ryzen 5 5800H arasında fark yok sayılır. i5 11400h ın muadili Ryzen 5 5600h ve oyun testlerinde i5 11400h daha iyi bir iş çıkarıyor ayrıca oyun testlerinde Ryzen 5 5600h ile 5800H aynı performansı veriyor.
Dizüstü seçiminde her zaman 16 GB alınmasından yanayım, ASUS modellerini satmak istiyorsa bunu donanımdan, kaliteden değil uyguladığı fahiş fiyatlarından kısmalı. İkinci seçeneği tercih etmenizi şiddetle tavsiye ediyorum, 16 GB RAM ile Ryzen 7 5800H işlemci var, TUF'dan daha önde.

1x16 değil mi HP'de ki RAM? ASUS alıp 2x8 yapar rahatına bakar işlemci olarak fark var evet fakat render yapmıyor ağır uygulamalar kullanmıyor oyun oynuyor.

@353535 RYZEN 7 5800H teknik olarak i5 11400H işlemciden daha güçlü kısaca sürekli "Render yapmayacak, oyun oynayacak." lafınızı bir kenara koyun lütfen bu çok yersiz. Ayrıca 5800H'in rakibi i7 11800H'dır. Performansları oyunlarda neredeyse aynıdır şayet TUF modelinde olsaydı onu önerebilirdim. Benim tercihim HP, son kararsa alıcının.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı