10.000 TL mining için sistem tavsiyesi

Evet RX 580'ler 8 GB Gaming X modelmiş 22.000'e hepsini almayı düşünüyorum hesap yapmak lazım kağıt üstünde ne kazandırır ne tüketimi olur.
Yanında i3 6100 8 RAM hediye verecekmiş iş görür umarım.
Eğer sistem kar getirecek ise sadece PSU ve anakarta ihtiyacım olacak. Rig kurmak sorun değil ince 2x2 profiller ile bir rig yapacağım çizer keser kaynatırım. Statik elektrik kaçak vs için her parçanın altınada plastik monteleyeceğim soğutma için hepsinin altına 14cm fan koyacağım bir de dalga korumalı sigorta koyacağım. Eksiğim var mıdır ya da mantıklı tavsiye önerebilecek var mı?

Evet RX 580'ler 8 GB Gaming X modelmiş 22.000'e hepsini almayı düşünüyorum hesap yapmak lazım kağıt üstünde ne kazandırır ne tüketimi olur.
Yanında i3 6100 8 RAM hediye verecekmiş iş görür umarım.
Eğer sistem kar getirecek ise sadece PSU ve anakarta ihtiyacım olacak. Rig kurmak sorun değil ince 2x2 profiller ile bir rig yapacağım çizer keser kaynatırım. Statik elektrik kaçak vs için her parçanın altınada plastik monteleyeceğim soğutma için hepsinin altına 14cm fan koyacağım bir de dalga korumalı sigorta koyacağım. Eksiğim var mıdır ya da mantıklı tavsiye önerebilecek var mı?
300 mh/s civarı overclocksuz kazımınız olacaktır. Bu da aylık $610 (₺4500 TL) ediyor.

Elektrik giderlerine bakarsak da tüm bu kartlar toplamda saat başı 2.025 watt yakıyor. Yani aylığı 1050 TL civarı.

Net kâr 3.450 TL. Bu da 22.000 TL'ye alacağınız kartları 6 ayda amorti etmek demek.

Yine de PSU'ları kaliteli alın. Anakart ve işlemci çok da önemli değil sistemi açsın yeter. Sizin önemsemeniz gereken tek şey soğutma. Kartlar 65-70 dereceleri asla geçmemeli. Mümkünse 30-50 derece aralarında çalışmalı.

Elektrik normal ev elektiriğine göre hesaplanıyor diye düşünüyorum %17 indirimli kullanıyorum ve geceleri gece tarifesinde %50 düşük fiyat yansıyor. 1.000TL'den daha az tüketir. Ürünleri ısıtıp soğuttuğumuz bir bölme var oraya kuracağım oda sıcaklığı 13 derece ve nem oranı %5 oluyor maksimum. Fan gereksinimide olmayacak sanırım. Hatta OC yapabilirim fazla ısınma olmadan. PSU Corsair düşünüyorum. Hangi programda en iyi verimi alırım. Etheryum düşünüyorum.
2 3 ay çalıştırayım verim alırsam 3xxx serisi ekran kartlarına yatırım yapacağım tecrübe kazanmam gerekli bir süre.

Elektrik normal ev elektiriğine göre hesaplanıyor diye düşünüyorum %17 indirimli kullanıyorum ve geceleri gece tarifesinde %50 düşük fiyat yansıyor. 1.000TL'den daha az tüketir. Ürünleri ısıtıp soğuttuğumuz bir bölme var oraya kuracağım oda sıcaklığı 13 derece ve nem oranı %5 oluyor maksimum. Fan gereksinimide olmayacak sanırım. Hatta OC yapabilirim fazla ısınma olmadan. PSU Corsair düşünüyorum. Hangi programda en iyi verimi alırım. Etheryum düşünüyorum.
2 3 ay çalıştırayım verim alırsam 3xxx serisi ekran kartlarına yatırım yapacağım tecrübe kazanmam gerekli bir süre.
Program değil Hiveos işletim sistemini kullanmanı öneririm. Ayrıca kartlara BIOS mod yaparsan tam verim alabilirsin.

Stokların gelmesini beklemesi daha mantıklı olacaktır. Stoklar yokken alacağı her bir ekran kartına %40 daha fazla para ödeyecek. Stoklarda bahar ya da bahar sonu gibi gelir. 5500 XT 3880 TL şaka gibi. Daha 1 ay önce 5700 XT'yi 3880 TL'den bulabiliyordun.
4200 olmuş

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı