10.000 TL monitör önerisi

Bütçe
10000TL
Merhaba. 2020 yılından beri AOC C24G1 kullanıyorum fakat artık yaşadığım bir takım parlaklık sorunları ve kronik sorunlardan dolayı monitörü bir akrabamın LG UltraGear 2424GS60F-B model monitörü ile yeni monitör alana kadar takas ettim ve yeni bir monitör almam lazım ki bunu sahibine geri teslim edeyim, bütçem 10K'ya anca çıkar gibi duruyor, artarsa da maksimum 2 veya 3K artabilir taş çatlasa.

2020 yılından beri 27 inç bir monitör istiyorum ve FPS oyunlarına olan merakım arttıkça yüksek Hz'li monitör istemeye de başladım tabii ki, birkaç ay önce RX7900 GRE ekran kartı aldım ve kendisi tam bir 2K ekran kartı, en verimli çalıştığı çözünürlük 2K diyebilirim ve bu yüzden aynı zamanda bir 2K monitör almak istiyorum.

Sizce FPS oyunlarını da sıklıkla oynadığım için 24 inç FHD bir monitör mü almalıyım, yoksa hem FPS hem hikaye oyunlarında 27 inç bir monitörle sorunsuz oynayabilir miyim?
Ayrıca 27 inç almaya karar verirsem 2K almaya param yetmediği durumda FHD alsam kalite kaybı ne kadar olur?

Not: Minimum 240Hz bir monitör istiyorum.
Gün içerisinde bulursam size monitör linki atacağım. Yine kimse yardımcı olmamış bir konuya daha, anca kendi beğendiklerini bildiklerini en iyi diye ikna etmeye çalışıyorlar. Ips panel istiyor arkadaş siz VA öneriyorsunuz.

Gün içerisinde bulursam size monitör linki atacağım. Yine kimse yardımcı olmamış bir konuya daha, anca kendi beğendiklerini bildiklerini en iyi diye ikna etmeye çalışıyorlar. IPS panel istiyor arkadaş siz VA öneriyorsunuz.

Hayatında hiç kaliteli VA kullanmadığın için anlamanı beklemeyeceğim, @bluerr

Hayatında hiç kaliteli VA kullanmadığın için anlamanı beklemeyeceğim, @bluerr
Ben kaliteli Va monitör kullandım. Daha önce etiketlediğin arkadaşada yazdım bunu. Yine de IPS panelin renkleri VA panele göre benim gözüme daha çok hitap ediyor. Konu başlığındaki arkadaşta IPS panel istediğini belirtiyor. Siz ısrarla VA panele ikna etmeye çalışıyorsunuz arkadaşa. Tepkim o yüzden. Konuyu dağıtmayalım arkadaşa varsa monitör tavsiye edecek onlar da etsin. Bende bulursam atacağım.

Ben kaliteli VA monitör kullandım. Daha önce etiketlediğin arkadaşada yazdım bunu. Yine de IPS panelin renkleri VA panele göre benim gözüme daha çok hitap ediyor. Konu başlığındaki arkadaşta IPS panel istediğini belirtiyor. Siz ısrarla VA panele ikna etmeye çalışıyorsunuz arkadaşa. Tepkim o yüzden. Konuyu dağıtmayalım arkadaşa varsa monitör tavsiye edecek onlar da etsin. Bende bulursam atacağım.

Verdiği paraya değecek en iyi monitörü önermeye çalışıyoruz, VA dayatmaya değil.

Samsung Monitörlerde bu tarz problemler yıllardan beri var ve bu modelde de o tarz bir kaç yorum gördüm diye biliyorum, VA panel olması da ayrı bir eksi unsur, İPS olsa çok daha iyi bir deneyim sunar.
Arkadaşın bu mesajindan sonra olan ısrarınız için yazdım. Mesajlarınıza bakın.

Anlatsın fakat ben VA panel bir monitörden daha yeni IPS panele geçmiş biri olarak aradaki farkın çok büyük olduğunu ve IPS'in açık ara önde olduğunu net bir şekilde söyleyebilirim.

Hangi VA paneli kullanıyordunuz ve neye geçtiniz? AOC olanı kullanıyormuşsunuz şimdi gördüm. Bilgi bulabilirsem bakacağım. Bu arada G65B'nin parlaklığı yüksek. 390CD çıkıyor 27inç versiyonu. Işık sızması ise şans işi. Bu modelde kronik değil. Siyahları da IPS panellerden daha iyi gösteriyor.

Ben kaliteli VA monitör kullandım. Daha önce etiketlediğin arkadaşada yazdım bunu. Yine de IPS panelin renkleri VA panele göre benim gözüme daha çok hitap ediyor. Konu başlığındaki arkadaşta IPS panel istediğini belirtiyor. Siz ısrarla VA panele ikna etmeye çalışıyorsunuz arkadaşa. Tepkim o yüzden. Konuyu dağıtmayalım arkadaşa varsa monitör tavsiye edecek onlar da etsin. Bende bulursam atacağım.

Dostum düzgün IPS panel yoksa VA öneriyoruz. Şey gibi düşün iPhone 13 Pro yerine S24 Ultra önermek gibi. iPhone 13'te iyi ama S24 çok daha iyi. Rastgele monitör öneriyormuşuz gibi yapmayın. Bu bildiğiniz VA panellerden değil. Gözle görülemeyecek kadar renk gamutu farkı var bu modelde. Dün başka bir konuda bunu detaylıca anlattım.

IPS paneller ile kıyaslamıştım hatta bakmak istersen diye paylaşayım.

Her VA panel aynı olacak diye bir kaide yok. Kullanılan panel ve arka aydınlatmalar farklı. Ben VA kullandım sonra IPS'e geçtim daha iyi renkler yanlış bir bilgidir. Evet genelde IPS paneller daha iyi renk sunar doğru ama, belki kullandığın VA'nın renk gamutu yeteri kadar iyi değildi ve bu yüzden memnun kalmadın. Veya Black smearing performansı iyi değildi. Yine memnun kalmadın. İyi deyip geçiyorsun hangi monitörü kullandın merak ettim doğrusu. G65B seviyesinde VA panel sayısı bir elin parmağını geçmez.

Son düzenleme:
Merhaba. 2020 yılından beri AOC C24G1 kullanıyorum fakat artık yaşadığım bir takım parlaklık sorunları ve kronik sorunlardan dolayı monitörü bir akrabamın LG UltraGear 2424GS60F-B model monitörü ile yeni monitör alana kadar takas ettim ve yeni bir monitör almam lazım ki bunu sahibine geri teslim edeyim, bütçem 10K'ya anca çıkar gibi duruyor, artarsa da maksimum 2 veya 3K artabilir taş çatlasa.

2020 yılından beri 27 inç bir monitör istiyorum ve FPS oyunlarına olan merakım arttıkça yüksek Hz'li monitör istemeye de başladım tabii ki, birkaç ay önce RX7900 GRE ekran kartı aldım ve kendisi tam bir 2K ekran kartı, en verimli çalıştığı çözünürlük 2K diyebilirim ve bu yüzden aynı zamanda bir 2K monitör almak istiyorum.

Sizce FPS oyunlarını da sıklıkla oynadığım için 24 inç FHD bir monitör mü almalıyım, yoksa hem FPS hem hikaye oyunlarında 27 inç bir monitörle sorunsuz oynayabilir miyim?
Ayrıca 27 inç almaya karar verirsem 2K almaya param yetmediği durumda FHD alsam kalite kaybı ne kadar olur?

Not: Minimum 240Hz bir monitör istiyorum.
Bu arada 27 inç 1080p monitör daha önce kendim kullandım. Monitör büyük olduğu için bir piksel kaybı yaşamadım görüntüde iyi gösteriyordu. 3 sene o şekilde kullandım. Bu sene de 27 inc 2k bir monitöre geçtim. Ve görüntü farkı haliyle 1080'e göre çok daha iyi. Kullandığınız ekran kartı için en iyi çözünürlük 2k olur bence de. 2k çözünürlük altına inmeyin. Hem hikayeli oyunlar için güzel oluyor hemde fps oyunlarında. https://www.amazon.com.tr/dp/B0CRVM...nkCode=asn&psc=1#averageCustomerReviewsAnchor Bu monitöre bakabilirsiniz.
Dell G2724D 27 inç 165Hz 1ms 2K QHD Adaptive Sync Fast IPS Pivot Gaming Monitör Birde buna bakabilirsiniz. Dün bu monitör bu sitede iyzico ödeme ile 7 bin TL'ye geliyordu diye konusu vardı bir bakabilirsiniz. Benim bulabildiklerim bunlar hızlıca. Çok daha iyi IPS panel monitör de var ama stok kalmamış yada stok az diye saçma fiyatlara satıyorlar.

İlk falsoyu söylüyorum bile konu sahibine. Bir kere kullandığın monitörün renk gamutu düşük. IPS panel daha iyi demenin sebebi de bu. AOC C24G1 paneli için konuşuyorum. %69 Adobe RGB, %72 DCI-P3 ve %95sRGB renk kapsamına sahip. Öncelikle DCI-P3 ve Adobe RGB renk gamutları yerde sürünüyor. Ben bu seviyede çıkan monitörlere çöp diyorum. sRGB renk kapsamının tamamını bile almamış. Geniş renk gamutu sunamayan bir monitör. G65B'nin yanına yaklaşamaz. G65B'nin sunduğu değerleri merak ediyorsan diğer IPS monitörlerle kıyaslamasını yaptığım konuyu bir önceki mesajımda paylaştım.

Kaldı ki kıyasladığı monitör 2024 çıkışlı kendi kullandığı monitör 2018 çıkışlı. Zahmet olacak daha iyi olsun değil mi?

Yani şöyle söyleyeyim ben sana. Sen AOC C24G1 alınır mı diye sorsan ben sana çöp bu uzak dur derdim. Sen benim çöp diyeceğim monitörleri alırsan tabii ki memnun kalmazsın.

Bu arada 27 inç 1080p monitör daha önce kendim kullandım. Monitör büyük olduğu için bir piksel kaybı yaşamadım görüntüde iyi gösteriyordu. 3 sene o şekilde kullandım. Bu sene de 27 inc 2K bir monitöre geçtim. Ve görüntü farkı haliyle 1080'e göre çok daha iyi. Kullandığınız ekran kartı için en iyi çözünürlük 2K olur bence de. 2K çözünürlük altına inmeyin. Hem hikayeli oyunlar için güzel oluyor hem de FPS oyunlarında. https://www.amazon.com.tr/dp/B0CRVM...nkCode=asn&psc=1#averageCustomerReviewsAnchor bu monitöre bakabilirsiniz.
Dell G2724D 27 inç 165Hz 1ms 2K QHD Adaptive Sync Fast IPS Pivot Gaming Monitör bir de buna bakabilirsiniz. Dün bu monitör bu sitede İyzico ödeme ile 7 bin TL'ye geliyordu diye konusu vardı bir bakabilirsiniz. Benim bulabildiklerim bunlar hızlıca. Çok daha iyi IPS panel monitör de var ama stok kalmamış ya da stok az diye saçma fiyatlara satıyorlar.

İlginiz için çok teşekkürler fakat almışken aldığıma değmesi ve rekabetçi oyunlarda da artı sağlaması için minimum 240Hz bir monitör istiyorum. VA panel konusuna gelinirse de yazdıklarına göre benim kullandığım VA panel kalitesiz bir monitörmüş, fakat sanırsam bu G65B modeli VA panel konusunda çok iyi bir iş çıkarmış olsa gerek ki herkes böyle övüyor, Curved olması da ayrı güzel bir şey tabii, 27 inç monitörlerde flat display olması biraz eksi yaratabilir, piyasada zaten Curved IPS panel yok maalesef istesem de alamıyorum hepsi VA, ancak flat display alırsam IPS panel alabiliyorum, iyi eleyip bir karar vermek lazım.

İlk falsoyu söylüyorum bile konu sahibine. Bir kere kullandığın monitörün renk gamutu düşük. IPS panel daha iyi demenin sebebi de bu. AOC C24G1 paneli için konuşuyorum. %69 Adobe RGB, %72 DCI-P3 ve %95sRGB renk kapsamına sahip. Öncelikle DCI-P3 ve Adobe RGB renk gamutları yerde sürünüyor. Ben bu seviyede çıkan monitörlere çöp diyorum. sRGB renk kapsamının tamamını bile almamış. Geniş renk gamutu sunamayan bir monitör. G65B'nin yanına yaklaşamaz. G65B'nin sunduğu değerleri merak ediyorsan diğer IPS monitörlerle kıyaslamasını yaptığım konuyu bir önceki mesajımda paylaştım.

Kaldı ki kıyasladığı monitör 2024 çıkışlı kendi kullandığı monitör 2018 çıkışlı. Zahmet olacak daha iyi olsun değil mi?

Yani şöyle söyleyeyim ben sana. Sen AOC C24G1 alınır mı diye sorsan ben sana çöp bu uzak dur derdim. Sen benim çöp diyeceğim monitörleri alırsan tabii ki memnun kalmazsın.

Zaten ben de bu değerlerden anlamadığım için bu konuyu açtım, ben demiyorum ki illa IPS olacak asla VA panel almam, VA panelli bir öneri geldiği zaman eksisini artısını da tartışmak için açtım bu konuyu, evet bir ön yargım var eski monitörümden dolayı VA panele ama eksisini artısını tam bilirsem ve çok iyi bir VA panel ise baktığım monitör tabii ki alabilirim, alana kadar iyice araştırıp tüm önerileri değerlendirmek ve ona göre bir monitör seçmek istiyorum, sonuçta bu tarz aletler yıllarca kullanılan şeyler bu yüzden iyi araştırmak gerekiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı