bluerr
Hectopat
- Makaleler
- 9
Daha fazla
Ben kalitesiz demedim, gayet kaliteli ve mükemmel bir panel kullanılmış zaten G65B modelinde, incelemeler de izledim ve farkındayım ben de her şeyin, fakat kaliteli olması sorunlarını ortadan kaldırmıyor maalesef, bir daha bu cihazdan alamam, yeni bir monitör almak istiyorum ve kısıtlı seçenekler arasından karar vermeye çalışıyorum, bu monitör de VA'nın artılarından kopmamak için güzel bir seçenek olabilir mi diye düşündüm hepsi bu, eğer kötü ise muhtemelen LG alacağım zaten.
G65B alın demiyorum zaten. Takıntılı muamelesi yapmanız rahatsız ediyor. G65B haricinde bir VA aldığınız zaman downgrade yaşamanız çok yüksek ihtimal. Sonra pişman olmayın diye G65B ile kıyas yapıyorum. Sonra monitörü beğenmeyip niye önerdiniz bu daha kötü diyeceksiniz.
Test ettiğimiz en yavaş monitörler, Samsung tarafından ayarlananlar hariç VA LCD'lerdir. Samsung olmayan VA'lar 8 ila 15 ms aralığında ortalama tepki sürelerine sahip olma eğilimindedir ve en iyi vakalar en yüksek yenileme hızlarında 7 Ms'ye ulaşır. Bu VA'lar ortalama olarak 10,8 ms tepki süresine ulaşıyor.
Bir geçişin ideal anlık tepkiye ne kadar yaklaştığını değerlendiren kümülatif sapma metriğimizi kullanarak Samsung olmayan VA LCD'lerin ortalaması 844'tür. VA paneller ayrıca koyu grileri içeren geçişlerin özellikle yavaş olduğu ve belirli durumlarda gözle görülür gölgelenmeye yol açan “karanlık seviye bulaşmasından” muzdariptir.
Samsung ayarlı VA LCD'ler diğer VA'ların üzerinde bir sınıftır. Açıklığa kavuşturmak gerekirse, bu Samsung'un VA'larının en iyi örneklerini ifade eder, çünkü hepsi eşit derecede iyi ayarlanmamıştır. Bu paneller, 400 civarında kümülatif sapma ile 3 ila 4 ms aralığında tepki sürelerine ulaşır. En iyi IPS panelleri de bu hız ve sapma seviyesine sahiptir, ancak IPS teknolojisi en iyi ve en kötü örnekler arasında daha az varyasyona sahip olma eğilimindedir.
Türkçe çevirisini de yaptırdım illa anlayın diye.