10.000 TL monitör önerisi

Bütçe
10000TL
Ben kalitesiz demedim, gayet kaliteli ve mükemmel bir panel kullanılmış zaten G65B modelinde, incelemeler de izledim ve farkındayım ben de her şeyin, fakat kaliteli olması sorunlarını ortadan kaldırmıyor maalesef, bir daha bu cihazdan alamam, yeni bir monitör almak istiyorum ve kısıtlı seçenekler arasından karar vermeye çalışıyorum, bu monitör de VA'nın artılarından kopmamak için güzel bir seçenek olabilir mi diye düşündüm hepsi bu, eğer kötü ise muhtemelen LG alacağım zaten.

G65B alın demiyorum zaten. Takıntılı muamelesi yapmanız rahatsız ediyor. G65B haricinde bir VA aldığınız zaman downgrade yaşamanız çok yüksek ihtimal. Sonra pişman olmayın diye G65B ile kıyas yapıyorum. Sonra monitörü beğenmeyip niye önerdiniz bu daha kötü diyeceksiniz.

Test ettiğimiz en yavaş monitörler, Samsung tarafından ayarlananlar hariç VA LCD'lerdir. Samsung olmayan VA'lar 8 ila 15 ms aralığında ortalama tepki sürelerine sahip olma eğilimindedir ve en iyi vakalar en yüksek yenileme hızlarında 7 Ms'ye ulaşır. Bu VA'lar ortalama olarak 10,8 ms tepki süresine ulaşıyor.

Bir geçişin ideal anlık tepkiye ne kadar yaklaştığını değerlendiren kümülatif sapma metriğimizi kullanarak Samsung olmayan VA LCD'lerin ortalaması 844'tür. VA paneller ayrıca koyu grileri içeren geçişlerin özellikle yavaş olduğu ve belirli durumlarda gözle görülür gölgelenmeye yol açan “karanlık seviye bulaşmasından” muzdariptir.

Samsung ayarlı VA LCD'ler diğer VA'ların üzerinde bir sınıftır. Açıklığa kavuşturmak gerekirse, bu Samsung'un VA'larının en iyi örneklerini ifade eder, çünkü hepsi eşit derecede iyi ayarlanmamıştır. Bu paneller, 400 civarında kümülatif sapma ile 3 ila 4 ms aralığında tepki sürelerine ulaşır. En iyi IPS panelleri de bu hız ve sapma seviyesine sahiptir, ancak IPS teknolojisi en iyi ve en kötü örnekler arasında daha az varyasyona sahip olma eğilimindedir.

Türkçe çevirisini de yaptırdım illa anlayın diye.

Neden sorunlu gelsin hocam ust uste aynı sorunu iki kere yasayacagınızı pek zannetmiyorum.
Hocam scan line gelmese ölü piksel, o olmasa ışık sızması olabilir ve bu monitör sorun ihtimalı markasından dolayı diğerlerine göre yüksek bir monitör, gelmeyedebilir fakat gelirse tekrar uğraşacağım

İade edip LG'ye geç. Umalım ki onda sorun çıkmasın.

Bütçeyi cok aşmıyor mu hocam?

G65B alın demiyorum zaten. Takıntılı muamelesi yapmanız rahatsız ediyor. G65B haricinde bir VA aldığınız zaman downgrade yaşamanız çok yüksek ihtimal. Sonra pişman olmayın diye G65B ile kıyas yapıyorum. Sonra monitörü beğenmeyip niye önerdiniz bu daha kötü diyeceksiniz.

test ettiğimiz en yavaş monitörler, Samsung tarafından ayarlananlar hariç VA LCD'lerdir. Samsung olmayan VA'lar 8 ila 15 ms aralığında ortalama tepki sürelerine sahip olma eğilimindedir ve en iyi vakalar en yüksek yenileme hızlarında 7 Ms'ye ulaşır. Bu VA'lar ortalama olarak 10,8 ms tepki süresine ulaşıyor.

Bir geçişin ideal anlık tepkiye ne kadar yaklaştığını değerlendiren kümülatif sapma metriğimizi kullanarak Samsung olmayan VA LCD'lerin ortalaması 844'tür. VA paneller ayrıca koyu grileri içeren geçişlerin özellikle yavaş olduğu ve belirli durumlarda gözle görülür gölgelenmeye yol açan “karanlık seviye bulaşmasından” muzdariptir.

Samsung ayarlı VA LCD'ler diğer VA'ların üzerinde bir sınıftır. Açıklığa kavuşturmak gerekirse, bu Samsung'un VA'larının en iyi örneklerini ifade eder, çünkü hepsi eşit derecede iyi ayarlanmamıştır. Bu paneller, 400 civarında kümülatif sapma ile 3 ila 4 ms aralığında tepki sürelerine ulaşır. En iyi IPS panelleri de bu hız ve sapma seviyesine sahiptir, ancak IPS teknolojisi en iyi ve en kötü örnekler arasında daha az varyasyona sahip olma eğilimindedir.

Türkçe çevirisini de yaptırdım illa anlayın diye.

Tamam hocam öyleyse LG alacağım demek ki başka seçeneğim kalmıyor.

15K bütçem var şu anda

Kalite kontrol kısmına çok fazla takılıyor. G65B haricinde incelemesi bulunan modeller arasında 240Hz iyi bir VA monitör yok. En azından ben görmedim. IPS alması daha mantıklı bu yüzden. 10k civarına da kaliteli 2K 240Hz IPS monitör yok. En azından her anlamda iyi olan bir monitör yok. 14K bandına mecbur çıkması gerekiyor yani.

Kalite kontrol kısmına çok fazla takılıyor. G65B haricinde incelemesi bulunan modeller arasında 240Hz iyi bir VA monitör yok. En azından ben görmedim. IPS alması daha mantıklı bu yüzden. 10k civarına da kaliteli 2K 240Hz IPS monitör yok. En azından her anlamda iyi olan bir monitör yok. 14K bandına mecbur çıkması gerekiyor yani.

Takılıyor değil de takılmam gerekiyor diyelim, çünkü monitörümün üstünün parlaklığı gittikçe düşüyor ve kullanılmaz hale gelmeye başlıyor, acilen bir monitör almam gerekiyor ve bir sorunlu cihaz ile daha baş başa kalmak istemiyorum.

Takılıyor değil de takılmam gerekiyor diyelim, çünkü monitörümün üstünün parlaklığı gittikçe düşüyor ve kullanılmaz hale gelmeye başlıyor, acilen bir monitör almam gerekiyor ve bir sorunlu cihaz ile daha baş başa kalmak istemiyorum

Ne yaptınız acaba LG aldıysanız Samsung ile karşılaştırınca nasıl sizce?

Ne yaptınız acaba LG aldıysanız Samsung ile karşılaştırınca nasıl sizce?

Samsung'u geri gönderdim bugün 3.gün ve hâla iade onayını bekliyorum, daha fazla uzatmadan kabul ederlerse hemen LG alacağım.

OLED G6 alma ihtimalim var ama muhtemelen alamayabilirim, bütçem 20K'ya kadar ve OLED G6 alamazsam sizce ne alabilirim? LG için çok fazla ölü piksel yorumu gördüm ve satan satıcı 5 ölü piksele bile iade yapmamış bunun için başka bir şey almak daha mantıklı olabilir, 20K'ya kadar ne alınabilir sizce?

Not: Maximum kart için peşin fiyatına 6 taksit yapabilen bir site olması gerekiyor.

Son düzenleme:
Samsung'u geri gönderdim bugün 3.gün ve hâla iade onayını bekliyorum, daha fazla uzatmadan kabul ederlerse hemen LG alacağım.

OLED G6 alma ihtimalim var ama muhtemelen alamayabilirim, bütçem 20K'ya kadar ve OLED G6 alamazsam sizce ne alabilirim? LG için çok fazla ölü piksel yorumu gördüm ve satan satıcı 5 ölü piksele bile iade yapmamış bunun için başka bir şey almak daha mantıklı olabilir, 20K'ya kadar ne alınabilir sizce?

Not: Maximum kart için peşin fiyatına 6 taksit yapabilen bir site olması gerekiyor.

Şu 2 monitöre bak.

Gigabyte da pivot ve yükseklik ayarı yok.

Şu 2 monitöre bak.

Aqml1a ile ilgili aldıktan 1 yıl sonra yorum yapan 2 kişi gördüma Amazon'da ve ikisi de çizgiler çıkmaya başladığını söylüyor, ayrıca Gigabyte hakkında size soru sormuştum ve muadillerinden daha kötü demiştiniz panel anlamında (renkler vs.)

Şu 2 monitöre bak.

MAG 275cqrxf dikkatimi çekti, aslında ROG'un hem VA hem IPS modelleri var 19k bandında çok güzel fakat maalesef taksit seçenekleri kısıtlı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı