Bilgisayarı hem güncel oyunları( APEX,BF5,FORTNİTE , PUBG gibi ) Ultra, hight ayarlarda yüksek FPS ile oynayabileceğim hem de Unity, UE4 ve yazılım dillerini (C#, c++ ) öğrenmek ve kullanmak amatör anlamda hem okul eğitimi hem de Unity'de dersler alarak ( 1 2 yıl içinde farklı boyutlara geçilebilir ). Mobil uygulama ve oyun geliştirme olarak kullanacağım. Gerekirse modelleme programları, After Effects vs. programları da kullanabileceğim bir PC toplamak istiyorum. Ama şöyle bir şey denildi bana render ve bu tarz program kullanımlarında oyun bilgisayarı yerine iş istasyonu almam söylendi. Çünkü oyun bilgisayarı olarak alacağım, bilgisayarda bu programların düzgün çalışmama ya da hiç çalışmama gibi problemler olabilir denildi. Ben bunu laptop için sormuştum MSI oyun laptopu almak istediğim için bana bu şekilde söylendi. Ben de masaüstü toplamaya karar verdim aynı paraya daha iyi sistem ve daha iyi performans alabilmek için.
Konuyu toplayacak olursak. Sistem özelliklerinden pek anlamadığım için iş istasyonu ve oyun bilgisayarında kullanılan ekipmanlar farklı oluyor ve de şu an profesyonel olarak bu yazılım, geliştirme işini yapmayacağım için iş istasyonu adı altında bir sistem toplamak istemiyorum. Bütçem 10.000 TL civarı nasıl bir sistem toplamam gerekli sistem önerilerinize açığım ve oyun için toplanan bilgisayarda dediğim programların çalışmama ihtimali var mı? Varsa çözümü nedir? Bu programları kullanan ve daha önce sıkıntı yaşayan arkadaşlar varsa bu konuda bilgilendirseniz sevinirim. Sistem önerilerinizi de bekliyorum.