10.000 TL oyun ve programlama için sistem önerisi

zoewhite

Hectopat
Bilgisayarı hem güncel oyunları( APEX,BF5,FORTNİTE , PUBG gibi ) Ultra, hight ayarlarda yüksek FPS ile oynayabileceğim hem de Unity, UE4 ve yazılım dillerini (C#, c++ ) öğrenmek ve kullanmak amatör anlamda hem okul eğitimi hem de Unity'de dersler alarak ( 1 2 yıl içinde farklı boyutlara geçilebilir ). Mobil uygulama ve oyun geliştirme olarak kullanacağım. Gerekirse modelleme programları, After Effects vs. programları da kullanabileceğim bir PC toplamak istiyorum. Ama şöyle bir şey denildi bana render ve bu tarz program kullanımlarında oyun bilgisayarı yerine iş istasyonu almam söylendi. Çünkü oyun bilgisayarı olarak alacağım, bilgisayarda bu programların düzgün çalışmama ya da hiç çalışmama gibi problemler olabilir denildi. Ben bunu laptop için sormuştum MSI oyun laptopu almak istediğim için bana bu şekilde söylendi. Ben de masaüstü toplamaya karar verdim aynı paraya daha iyi sistem ve daha iyi performans alabilmek için.

Konuyu toplayacak olursak. Sistem özelliklerinden pek anlamadığım için iş istasyonu ve oyun bilgisayarında kullanılan ekipmanlar farklı oluyor ve de şu an profesyonel olarak bu yazılım, geliştirme işini yapmayacağım için iş istasyonu adı altında bir sistem toplamak istemiyorum. Bütçem 10.000 TL civarı nasıl bir sistem toplamam gerekli sistem önerilerinize açığım ve oyun için toplanan bilgisayarda dediğim programların çalışmama ihtimali var mı? Varsa çözümü nedir? Bu programları kullanan ve daha önce sıkıntı yaşayan arkadaşlar varsa bu konuda bilgilendirseniz sevinirim. Sistem önerilerinizi de bekliyorum.

Son düzenleme:
İlk olarak her kim dediyse seni biraz keklemiş diye düşünüyorum, iş istasyonu adı altında özellikle mobil olarak satılan cihazlarda da neredeyse oyun bilgisayarlarına benzer modüller yer alıyor ki ikisi arası bir fark yok diyebilirim dediğin programlarda. Ben de aynı durumdayım ve ben oyun bilgisayarı tercih ediyorum ve aklımda şuan iki model var, Monster Tulpar T7 V19.3 ile HP pavilion HP Pavilion GAMİNG 17-CD0012NT. Hem bütçene yakın bence bu iki modeli bir araştır, içine bir de Hdd eklemesi ile ben bu modellerden birini tercih edeceğim.

İlk olarak her kim dediyse seni biraz keklemiş diye düşünüyorum, iş istasyonu adı altında özellikle mobil olarak satılan cihazlarda da neredeyse oyun bilgisayarlarına benzer modüller yer alıyor ki ikisi arası bir fark yok diyebilirim dediğin programlarda. Ben de aynı durumdayım ve ben oyun bilgisayarı tercih ediyorum ve aklımda şuan iki model var, Monster Tulpar T7 V19.3 ile HP pavilion HP Pavilion GAMİNG 17-CD0012NT. Hem bütçene yakın bence bu iki modeli bir araştır, içine bir de Hdd eklemesi ile ben bu modellerden birini tercih edeceğim.
Şuan tamamen masaüstü almayı düşünüyorum. Laptop almak yerine ona göre bir sistem toplamak istiyorum.

Şuan tamamen masaüstü almayı düşünüyorum. Laptop almak yerine ona göre bir sistem toplamak istiyorum.
O laptop fiyatına biraz daha gelişmişi alınır zaten 2070 super ya da 2070 almanızı şiddetle öneririm.Laptop al diyenlere kanma zarar bunu herkes biliyor.
9.500 tl'ye para ziyan etmek denir buna millet 6.000 tl'ye 1660ti topluyor ve bende topladım.Lütfen biraz daha araştıralım.
İnsanları yanlış yola yönlendirmeyelim. :(
Hadi onuda geçtim sizinki laptop ekranı klavyesi var düşürürse 2060 a kadar düşürür.

Son düzenleme:
Monitör dahil 10.000 TL' mi?
Monitör dahil 10.000 TL' mi?
Sen bu attığımı özelleştir dediklerimi yap.
İşlemci:Ryzen 5 2600x 3.6Ghz olanı seç
Anakart:MSİ B350m pro VD plus seç
RAM:Corsair 16 GB Vengeance' den 2 tane seç
Ekran kartı:MSI GeForce RTX 2070 VENTUS 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı'nı seç
Kasa: Cooler Master MasterBox MB501L 600W Carbon Dizayn'ı seç
SSD:GIGABYTE 480GB UD Serisi SATA3.0 2.5" SSD (550MB'ı seç
Monitör:MSI 23.6" OPTIX MAG241C 144HZ 1MS HDMI DP FHD Siyah Curved Gaming Monitör'ü seç
Dostum benim özelleştirdigim şekilde atamadığım için böyle attım dediklerimi seç.

Son düzenleme:
1564997563156.png

Ekran Kartı: Sapphire Radeon VII - Nanokatalog

CORSAIR 8GB Vengeance LPX Siyah 3000MHz CL16 DDR4 Single Kit Ram | ITOPYA

Gayet iyi bir sistem her işini görür.Ram 8 GB yaptım 2 tane RAM al 16 GB olsun.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı