10.000 TL render, kurgu bilgisayarı tavsiyesi

(En az 5-6 sene bilgisayarımı değiştirebileceğimi düşünmüyorum.

Değiştiremem demiş. 3 Sene sonra 16 daha ekleyip 3 sene daha götürür sistemi. Bilgisayar toplayamam demiş çünkü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dediğim gibi bilgisayarlar hakkında pek bir bilgim yok arkadaşlar. Sadece kurgu, fotoğraf ve video montaj (belki modelleme) için kullanacağım. Elimde bulunan tek bileşen şu an kullandığım dizüstü bilgisayarımdaki fare :) Birkaç arkadaşım ekran kartını RTX al daha güncel daha yeni dedi. Bunu da not düşeyim.

İlginiz için çok teşekkür ederim. Hazır almaktansa bütçeme göre alabileceğimin en iyisini toplamayı düşünüyorum. Çünkü maddi durumumun önümüzdeki minimum 5-6 sene bilgisayarımı değiştirmeme elverişli olacağını düşünmüyorum. Elbette ileride ufak tefek yükseltmeler yapabilirim. Önerilerinize her zaman açığım.

Son düzenleme:
Render bilgisayarına 5700 XT önermem açıkçası. NVIDIA GPU alıp Studio driver kurmak daha mantıklı olacaktır. Ek olarak da işlemcide mutlaka normal veya Turbo frekansı yüksek bir işlemci alın. Daha önce biz kurgu bilgisayarını Threadripper yaptık ama Threadripper kesinlikle video editleme için önermiyorum. Bu konuda zaten bir güncelleme paylaşacağız.

Tecrübeniz az olduğundan hazır sistem alın. Önerim budur:

Bu fiyata daha iyisi de toplanabilir AMD işlemci ile ama Premier'e Pro'da video oynatmada sorun yaşayabilirsiniz. Ryzen 3000 bile Intel işlemcilerin performansına yetişemiyor Premier'e Pro'da. Test ettik.

Tek tavsiyem 4K video işleyecekseniz belleği 32 GB yapmanız.

Alternatif olarak yakın zamanda videosunu çıkacağımız 3700X'li sistemi de bekleyebilirsiniz.
Üstad render için Ryzen tabanlı sistem toplamak üzere tüm parçaları kafamda ayarlamışken bu mesajını görmemle beni her şeyi yeniden düşünmeye sevk ettin şu an biçare bir haldeyim :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar önerisi olan var mıdır? Bu bütçeye en mantıklı toplanabilecek sistem önerisi arıyorum. Dediğim gibi hazır almaktan ziyade elimdeki parayla en iyilerini toplamaya çalışıyorum. Bilgim yetersiz kaldığı için size danışıyorum. Ben hala tecrübelerinize ve önerilerinize açığım. Beklemedeyim.

Kafamdaki en büyük soru şu. Amd mi Intel mi almalıyım? Çevremdeki çoğu kişi Intel dedi fakat emin değilim. Aynı segment olup aralarında epey fiyat farkı da bulunuyor. Sizce ne yapmalıyım? Kimisi "Amd al artan parayla başka şeyleri geliştir" diyor. Emin değilim. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler. @Recep Baltaş

Adsız.jpg

Şöyle bir sistem toplayabilirsiniz bence. Render için CPU ve RAM gücüne ihtiyacınız olacak, paranızın çoğunu GPU'ya yatırmayın derim.

Eki Görüntüle 452011

Şöyle bir sistem toplayabilirsiniz bence. Render için CPU ve RAM gücüne ihtiyacınız olacak, paranızın çoğunu GPU'ya yatırmayın derim.

Çok teşekkür ederim fakat dediğim gibi aklımdaki en büyük soru Intel mi Amd mi? Karar veremiyorum. İçimi rahatlatan bir cevap da henüz çıkmış değil. Anlayacağınız hala yardım beklemekteyim...

Dediğim gibi bilgisayarlar hakkında pek bir bilgim yok arkadaşlar. Sadece kurgu, fotoğraf ve video montaj (belki modelleme) için kullanacağım. Elimde bulunan tek bileşen şu an kullandığım dizüstü bilgisayarımdaki fare :) birkaç arkadaşım ekran kartını RTX al daha güncel daha yeni dedi. Bunu da not düşeyim.

İlginiz için çok teşekkür ederim. Hazır almaktansa bütçeme göre alabileceğimin en iyisini toplamayı düşünüyorum. Çünkü maddi durumumun önümüzdeki minimum 5-6 sene bilgisayarımı değiştirmeme elverişli olacağını düşünmüyorum. Elbette ileride ufak tefek yükseltmeler yapabilirim. Önerilerinize her zaman açığım.

Merhaba iyi bilgisayar almak şart tabii 4K video kurgusu için ama proxy video ile çalışmak işini daha rahatlatacaktır. Külüstür bir bilgisayarla proxy kullanırsan 4K videolarını daha rahat yapabilirsin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı