10.000 TL Render/Oyun Sistemi Önerisi

Merhaba arkadaşlar, konular hakkında pek bir fikrim yok. Küçük çaplı mimarlık firmamız var. Bir bilgisayar arıyoruz. Asıl amacımız mimari şeyler, render, 3D modelleme vb. Tabi mesai dışında oyun da oynamak istiyoruz. Yardımcı olursanız sevinirim. Şu an listemizde;

İncehesap'taki PC Hocasi S Class var. Bunun işlemcisini AMD Ryzen 3600X ile değiştirdik. Monitör seçecek kadar bilgimiz yok ama araştırdığım kadarı ile AOC C24G1 uygun gibi. Sizin tavsiyeleriniz nedir? Bu sistem uygun mudur? Neleri değiştirmek gerekir opsiyonlardan? Başka sistem önerilerini de açığız. Ama önceliğimiz bu tarz hazır sitelerden gelmesi çünkü kasanın içine ne nasıl takılır pek bir bilgimiz yok :) Hepinize şimdiden teşekkürler :)

Birde itopya ve incehesap siteleri hakkında çok kötü yorumlar var çeşitli sözlüklerde, dikkate almalımıyız bilemiyoruz.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar, konular hakkında pek bir fikrim yok. Küçük çaplı mimarlık firmamız var. Bir bilgisayar arıyoruz. Asıl amacımız mimari şeyler, render, 3D modelleme vb. tabi mesai dışında oyun da oynamak istiyoruz. Yardımcı olursanız sevinirim. Şu an listemizde;

İncehesap'taki PC hocasi S Class var. Bunun işlemcisini AMD Ryzen 3600X ile değiştirdik. Monitör seçecek kadar bilgimiz yok ama araştırdığım kadarı ile AOC C24G1 uygun gibi. Sizin tavsiyeleriniz nedir? Bu sistem uygun mudur? Neleri değiştirmek gerekir opsiyonlardan? Başka sistem önerilerini de açığız. Ama önceliğimiz bu tarz hazır sitelerden gelmesi çünkü kasanın içine ne nasıl takılır pek bir bilgimiz yok :) hepinize şimdiden teşekkürler :)

Bir de İtopya ve İncehesap siteleri hakkında çok kötü yorumlar var çeşitli sözlüklerde, dikkate almalı mıyız bilemiyoruz.

10000 tl render canavarı.png

Render için en iyi sistem bu olabilir tabii ekran kartı düşürülerek Ryzen 9 3900X yapılabilir o zaman yaratık olur.:)

Eki Görüntüle 534666

Render için en iyi sistem bu olabilir tabii ekran kartı düşürülerek Ryzen 9 3900X yapılabilir o zaman yaratık olur.:)
Çok teşekkürler hocam öneri için ancak monitör dahil bakıyoruz 10 civarı. Çok yeni bir firmayız okullar yeni bitti diyebilirim bütçeyi çok aşamıyoruz ama önümüzdeki 5-6 ay içerisinde içine yeni yeni parçalar takacağız :) Bir de aşina iseniz Lumion 10 render programını kullanıyoruz. Ona da para verdik öğrenci sürümü bittiği için. Çok ekstrem şekilde bilgisayarı yormayan bir program. Gtx 860M ekran kartlı laptopla bile kullanabiliyoruz orta seviyelerde ama çok çok fazla ısınıyor tabi. Birde sizce biz bu parçaları birleştirebilir miyiz bu tarz donanım işlerinden anlamayan kişiler olarak? Parçalara zarar vermek istemiyoruz :)

Çok teşekkürler öneri için hocam. Genel buradaki konulara baktığımda ryzen 3600 önerilmiş. Bana 3700 gelmiş 2 öneride de. Bunun sebebi render olması mıdır? Güçlü bir işlemciye ihtiyacım var sanırım. Birde bu n11 gittigidiyor gibi sitelerden bu tarz ürünler almak mantıklı mıdır? sonuçta hep farklı satıcılar yolluyor ürünü. Birde sizce bu parçaları birleştirebilir miyiz, daha önce hiç böyle bir şey yapmamış 2 kişi olarak? Youtube vb gibi platformlarda bu tarz eğitim videoları gördüm çok zor durmuyordu. Zarar vermek istemiyoruz donanımlara :)

Çok teşekkürler hocam öneri için ancak monitör dahil bakıyoruz 10 civarı. Çok yeni bir firmayız okullar yeni bitti diyebilirim bütçeyi çok aşamıyoruz ama önümüzdeki 5-6 ay içerisinde içine yeni yeni parçalar takacağız :) bir de aşina iseniz lumion 10 render programını kullanıyoruz. Ona da para verdik öğrenci sürümü bittiği için. Çok ekstrem şekilde bilgisayarı yormayan bir program. GTX 860M ekran kartlı laptopla bile kullanabiliyoruz orta seviyelerde ama çok çok fazla ısınıyor tabii. Bir de sizce biz bu parçaları birleştirebilir miyiz bu tarz donanım işlerinden anlamayan kişiler olarak? Parçalara zarar vermek istemiyoruz :)

Çok teşekkürler öneri için hocam. Genel buradaki konulara baktığımda Ryzen 3600 önerilmiş. Bana 3700 gelmiş 2 öneride de. Bunun sebebi render olması mıdır? Güçlü bir işlemciye ihtiyacım var sanırım. Bir de bu N11 Gittigidiyor gibi sitelerden bu tarz ürünler almak mantıklı mıdır? Sonuçta hep farklı satıcılar yolluyor ürünü. Bir de sizce bu parçaları birleştirebilir miyiz, daha önce hiç böyle bir şey yapmamış 2 kişi olarak? YouTube vb gibi platformlarda bu tarz eğitim videoları gördüm çok zor durmuyordu. Zarar vermek istemiyoruz donanımlara :)

Benim önerdiğim sinerji sitesi bilgisayarı toplayıp evinize kadar yolluyor sadece ekran kartını kendiniz slota takıyorsunuz kargoda kırılmasın diye onu çıkarıyorlar yani ekstra uğraş yok ama N11 gibi yerlerden alırsanız kendiniz toplamanız gerekiyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı