10.000 TL sistem önerileri

Bütçe
10.000TL

Stormys

Kilopat
Arkadaşlar merhaba,

Mevcut PC özellikleri: i5 4590 + GTX 1060 3GB + 16 GB RAM + 120GB SSD.
Genelde surf, LoL ve ofis programları ağırlıklı kullanıyorum ancak dünkü Forza Horizon deneyiminden sonra sistemi yükseltmeye karar verdim, görüntüler iyiydi de aralarda çok bekledim.
GTX 1060 şimdilik tatmin edebilir beni çok hikaye vs oyun oynamadığım için.
Genelde i3-12100F tavsiye ediliyor, GTX 1060 ile performansı nasıl olur? Ekran kartı için bütçe var ama önce 1060 ile görmek istiyorum eğer uyumluysa.

Bu çerçevede, 10.000TL bütçe ile nasıl bir sistem önerirsiniz?

Bir de seslere fazla hassasım, çözümü var mı, su soğutma faydalı olur mu? Kasa önerisini de fanları az sesli kasalardan yapabilirseniz sevinirim.

Şimdiden çok teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
@messinicocugu bir öneriniz olur mu hocam? teşekkürler

@messinicocugu

Hocam bütçeyi 15k'ya çıkarıp ekran kartını da dahil ettim. Araştırmalarım ve önceki önerileriniz sonucunda böyle bir liste çıktı:

i3-12100F1900 TL
MSI PRO H610M-B1700 TL
RX 66005600 TL
WD 500gb SSD1100 TL
2x8GB corsair / kingston ram 3200 1300 TL
Be Quiet 500DX Kasa + High Power 600W Gold PSU3000 TL

Şu an tek kafama takılan Kasa fanları ve PSU'dan kaynaklanacak ses. Masaüstü ve ofis uygulamaları üzerinde çalışırken yani en düşük güçte fanlar çok gürültü yapmaz umarım. Ya da riske atmayıp kasa tercihini BeQuiet 500DX (2200TL) yapsam mı, başka kasa tavsiyeniz olur mu? İşlemci fanı gürültüsü için sıvı soğutma düşündüm ama sırf bunun için almaya gerek olmadığına karar verdim.

PSU olarak da High Power 600W 80+Gold düşünüyorum.

Bu haliyle yaklaşık 15.000TL yapıyor.

Son düzenleme:
@messinicocugu bir öneriniz olur mu hocam? Teşekkürler

@messinicocugu

Hocam bütçeyi 15K'ya çıkarıp ekran kartını da dahil ettim. Araştırmalarım ve önceki önerileriniz sonucunda böyle bir liste çıktı:

i3-12100F1900 TL
MSI PRO H610M-B1700 TL
RX 66005600 TL
WD 500gb SSD1100 TL
2x8GB corsair / kingston ram 32001300 TL
Be Quiet 500DX Kasa + High Power 600W Gold PSU3000 TL

Şu an tek kafama takılan Kasa fanları ve PSU'dan kaynaklanacak ses. Masaüstü ve ofis uygulamaları üzerinde çalışırken yani en düşük güçte fanlar çok gürültü yapmaz umarım. Ya da riske atmayıp kasa tercihini Be Quiet 500DX (2200TL) yapsam mı, başka kasa tavsiyeniz olur mu? İşlemci fanı gürültüsü için sıvı soğutma düşündüm ama sırf bunun için almaya gerek olmadığına karar verdim.

PSU olarak da High Power 600W 80+Gold düşünüyorum.

Bu haliyle yaklaşık 15.000TL yapıyor.

Parçalar iyi hocam SSD WD Black mi bir de kasayı dlS480'e düşürebilirsin 500DX almana gerek yok.

Teşekkür ederim hocam. WD için renk seçmedim, hangi rengi almalıyım?

Bir de gönderdiğiniz kasa şık duruyor fakat 4 tane fan var içinde, gürültü olur mu acaba?

Black alın hocam en iyisi Black'tir fanların gürültüsünü bilmiyorum ama çok sesli olacağını sanmam en kötü Arctic P12 ile değiştirilir fanlar.

Black alın hocam en iyisi Black'tir fanların gürültüsünü bilmiyorum ama çok sesli olacağını sanmam en kötü Arctic P12 ile değiştirilir fanlar.
Hocam selamlar, araştırmaya devam ediyorum. Başka bir konuda önerinizi gördüm ve aynı sitede başka bir sisteme rastladım.
Bir tek güç kaynağı içime sinmedi, onun dışında iyi gibi. 15.999 TL
Neon XF-I - MoleculePC

Bir de sizin önerdiğiniz Amd Ryzen 5 5500 + RTX3060 olan var 13.999 TL.
Neon ZT - MoleculePC

Bir de bu var hocam, yine Ryzen, 6600 ile kombolanmış:
DA-M1 - MoleculePC

Aradaki fiyat farklarına değer mi, hangisini önerirsiniz? Teşekkürler.

Hocam selamlar, araştırmaya devam ediyorum. Başka bir konuda önerinizi gördüm ve aynı sitede başka bir sisteme rastladım.
Neon XF-I - MoleculePC

Bir de sizin önerdiğiniz Amd Ryzen 5 5500 + RTX3060 olan var 13.999 TL.
Neon ZT - MoleculePC

DA-M1 - MoleculePC

Hocam selam, araştırmaya devam ediyorum. Başka bir konuda önerinizi gördüm ve aynı sitede başka bir sisteme rastladım.
Neon XF-I - MoleculePC

Bir de sizin önerdiğiniz AMD Ryzen 5 5500 + RTX3060 olan var 13.999 TL.
Neon ZT - MoleculePC

DA-M1 - MoleculePC

3060'lı olan alınabilir.

@xXenom Kendi konumun altında da sizden tavsiye almak istedim mümkünse hocam :)
Özetlemek gerekirse, bütçe 10K ile başladı ve 15K'ya çıktı. Hazır sistem tercihimdir, oyun ve uygulama odaklı kullanacağım. Daha önce değerli arkadaşlar yukarıda tavsiyelerde bulundu.
Kötü kasa ve psu alıp sonra satmakla uğraşmak istemiyorum.

İtopya DA-G5 - işlemci 5600 seçmek gerekiyor - 14.500 TL - başka kasa seçeneği bile yok

Neon XF-I - MoleculePC 16.000 TL - güç kaynağı kötü gibi

Neon ZT - MoleculePC 14.000 TL - kasa ve psu göreceli iyi - şu ana kadarki favorim

DA-M1 - MoleculePC 13.000 TL - güç kaynağı üstteki XF-I modeli ile aynı

Kendine Müzisyen Kasayı Thermaltake yapınca 15.000 TL yi görüyor.

Ultima-5500 - 15.800 TL - kasa ve psu asus

Siz ne önerirsiniz hocam? Başka tavsiyelere de açığım, teşekkürler.

@xXenom selamlar hocam. yeni donanım arşivi sistemler çıktı, bir göz atabilir misin sana zahmet?

3060'lı olan alınabilir.
hocam donanım arşivi yeni sistemler çıktı, ne düşünürsünüz? tek tek toplamaya kalkınca 14.5-15 civarına geliyor.

Son düzenleme:
@xXenom Kendi konumun altında da sizden tavsiye almak istedim mümkünse hocam :)
Özetlemek gerekirse, bütçe 10K ile başladı ve 15K'ya çıktı. Hazır sistem tercihimdir, oyun ve uygulama odaklı kullanacağım. Daha önce değerli arkadaşlar yukarıda tavsiyelerde bulundu.
Kötü kasa ve psu alıp sonra satmakla uğraşmak istemiyorum.

İtopya DA-G5 - işlemci 5600 seçmek gerekiyor - 14.500 TL - başka kasa seçeneği bile yok

Neon XF-I - MoleculePC 16.000 TL - güç kaynağı kötü gibi

Neon ZT - MoleculePC 14.000 TL - kasa ve psu göreceli iyi - şu ana kadarki favorim

DA-M1 - MoleculePC 13.000 TL - güç kaynağı üstteki XF-I modeli ile aynı

Kendine Müzisyen Kasayı Thermaltake yapınca 15.000 TL yi görüyor.

Ultima-5500 - 15.800 TL - kasa ve psu asus

Siz ne önerirsiniz hocam? Başka tavsiyelere de açığım, teşekkürler.

@xXenom selamlar hocam. yeni donanım arşivi sistemler çıktı, bir göz atabilir misin sana zahmet?

hocam donanım arşivi yeni sistemler çıktı, ne düşünürsünüz? tek tek toplamaya kalkınca 14.5-15 civarına geliyor.
Güzel hocam çıkan sistemler alınabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı