10.000 TL Sistem Tavsiyesi

Bütçe
10.000

Deschamps_18

Hectopat
Katılım
5 Ocak 2020
Mesajlar
633
Çözümler
2
Herkese selamlar dostlar size danışmam gereken bazı konular var. Vaktinizi ayırıp cevaplayabilirseniz çok müteşekkir olurum. Ayrıca 100'üncü mesajımı atmış bulunuyorum, bu zamana kadar elimden geldiğince bilgim el verdikçe yardımcı olmaya çalıştım. Buranın insanların arasındaki saygıyı ve farklılıklara rağmen ayırt edilmediği ve online bir ortamda bile olsa dostluklar kurulduğunu gördüm. Samimiyetiniz için herkese teşekkür ediyorum. Eee sizi daha fazla yormadan konuya gireyim.

Niyetim 3070 çıkana kadar bekleyip, çıktıktan sonra bu kartı besleyebilecek güzelinden bir sistem toplamak. Yaklaşık 13 yıldır bazılarımızın külüstür veya patates diyebileceği bir bilgisayar kullandım. Emektarın vakti doldu ve geçmesine rağmen maddi durumlar el vermedi ve idare etmek zorunda kaldım. Ancak sonunda sıkıntılarımdan kurtuldum. Ve tam şuanda alabileceğim fiyat açısından en iyi PC'yi toplamakla kafayı yoruyorum. Yani sizin kadarda bilgisayar toplama konusunda bilgi sahibi olmasamda bazı önceliklerim var.

Bu durumları sağlıyabilecek ve gerçek anlamda ilgilenebilecek arkadaşlarımdan yardım istiyorum.

· AMD işlemci tercih olabilir.
· Anakart MSI veya Gigabyte olabilir. Hangisi daha uzun ömürlü veya sağlamsa.
· Ram Corsair olabilir.
· 1 TB HDD seçimini size bırakıyorum. Dediğim gibi uzun ömürlü ve sağlamlık öncelik.
· 500 GB SDD forumda genelde Samsung öneriliyor. Ama yinede fikirleriniz benim için önemli.
· Kasa ucuza kaçmassa sevinirim. Marka olması benim için daha öncelikli. Yanında veya ekstradan PSU seçebilirsiniz.
· Ve dediğim gibide Geforce RTX 3070 kullanılacak.
· Monitör ve diğer ekipmanlar dahil değildir. (Fare,kulaklık,klavye vb)

Farkındayım ekran kartı daha piyasaya çıkmadı ve net birşey söylemek zor. Ama azda olsa fikirlerinizi merak ediyorum. Ek olarak sorularım şunlardır :
1) Alıcağım sistemde 1080P oynamayı düşünüyorum. Forumda darboğaz yaşanabileceği söylendi bazı durumlarda eğer sistemi yüksek tutarsak yaşanma ihtimali var mı ? Ve yaşanırsa ne gibi sıkıntılar yaşabilirim ? (Darboğaz bildiğim bir konu değil maalesef.)
2) Hangi firmadan satın almalıyım ? Önerdiğiniz elden alabileceğim yerler var mı ? (İnternet'ten satın alımlara güvenmiyorum.)

Evet saygı değer Technopat ailesi kafanızı şişirdim biliyorum. Ama bu soruları başımın bir yerinde beni yiyip bitiriyor. Eğer azıcık hafifletebilirseniz çok minnet kalıcağım size. O halde kendinize iyi bakın, sağlıcakla kalın efenim, cevaplarınızı bekliyorum.
 
Sistemin ekran kartsız fiyatı 7000Tl açıkçası bu bütçeyle 3070 sistem olmaz diye düşünüyorum. Yine de yapabilecek arkadaşlar elbet ki vardır. Özellikle @Sylveon yüksek bütçeli sistem konularına hakim bu konuya bakıp cevaplayabilirse iyi olur.


G.Skill RipjawsV Siyah 8 GB 3600 MHz DDR4 CL18 F4-3600C18S-8GVK Ram Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe 2x






Açıkçası ben r5 3600 3070 besleyemeyeceğini düşünüyorum 1080P de o yüzden r7 3700x seçtim. Bu arada madem 1080P de oyun oynayacaksınız 3060 da alabilirsiniz. Aslında 3060 için 2k monitör de iyi de bütçe yok herhalde sende.
 
@Karamurselee dostum öncelikle zahmet edip cevapladığın için sağ ol. Dediğin gibi ekran kartsız 7 bin TL tutar olucaksa maksimum 2 veya 3 bin TL koyabilirim. Sırf bu durumdan dolayı. Nvidia sitesinde 4.800 TL gibi bir fiyat görmüştüm onu baz alarak aklıma geldi. 3060 çıkıcak mı bilmiyorum ve sanırım sizde kesin birşey diyemiyorsunuz. Hadi bunu geçtim diğer ekipmanlarda var derken işin içinden çıkamıyacağım sanırım birazcık ama olsun.

2K veya 4K gibi bir zevk ihtiyacım yok açıkcası. 640x380 oynayan bir adam olarak 1080P hayli hayli yeterli olacaktır bana. Hazır teknoloji gelmişken 3000 bin serisini almak ileri yıllar için daha faydalı olucağını düşünüyorum.
 
@Karamurselee dostum öncelikle zahmet edip cevapladığın için sağ ol. Dediğin gibi ekran kartsız 7 bin TL tutar olacaksa maksimum 2 veya 3 bin TL koyabilirim. Sırf bu durumdan dolayı. NVIDIA sitesinde 4.800 TL gibi bir fiyat görmüştüm onu baz alarak aklıma geldi. 3060 çıkacak mı bilmiyorum ve sanırım sizde kesin bir şey diyemiyorsunuz. Hadi bunu geçtim diğer ekipmanlarda var derken işin içinden çıkamıyacağım sanırım birazcık ama olsun.

2K veya 4K gibi bir zevk ihtiyacım yok açıkcası. 640x380 oynayan bir adam olarak 1080P hayli hayli yeterli olacaktır bana. Hazır teknoloji gelmişken 3000 bin serisini almak ileri yıllar için daha faydalı olacağını düşünüyorum.

NVIDIA sitesinde 3080 6600 TL olarak acıklandı ama TR'ye 9 bin bandın da geldi en ucuz modeli 8200 TL yani NVIDIA sitesin de ki fiyata min 1500 ekle o şekilde bütçeni ayarla.
 
NVIDIA sitesinde 3080 6600 TL olarak acıklandı ama TR'ye 9 bin bandın da geldi en ucuz modeli 8200 TL yani NVIDIA sitesin de ki fiyata min 1500 ekle o şekilde bütçeni ayarla.
Cidden dediğiniz gibiyse 3070 hayal sanırım :/ Tavsiye edilen fiyata göre bakmıştım ama bende saflık, ülkede uygun fiyatlı düzgün birşey yok neredeyse. En kötü ihtimal 3060 bekliyor olucam. Veya duruma bağlı olarak 2X serisinden seçim yapmam gerekicek.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı