10.000 TL Sistem Toplama

Torik61

Megapat
Daha fazla  
Merhaba; oyun, 3B tasarım ve yazılım için kullanılacak bir sistem toplayacağım. İşlemci olarak mümkünse Ryzen 7 3700x değilse Ryzen 5 3600 almak istiyorum. Ekran kartı olarak mümkünse RTX 2070 Super, en kötü ihtimalle RX 5700XT alacağım. RAM olarak 16 GB tek kanal alıp çok yakın zamanda nakit ile alışveriş yapabileceğim bir mağazadan aynı RAM'den 1 tane daha alıp 32 GB yapacağım. Satın alacağım ürünleri Hepsiburada, Vatan Bilgisayar, Mediamarkt gibi büyük firmalardan alacağım. İtopya, Sinerji, İncehesap, Webdenal gibi siteleri mümkün olduğunca tercih etmeyeceğim. Daha önce yaptığım bir listeyi aşşağıya bırakıyorum, yorumlarınızı bekliyorum.

Anakart: MSI B450-A PRO MAX
İşlemci: Ryzen 5 3600
Ekran Kartı: MSI 2070 Super Ventus OC
HDD: 1TB Seagate Barracuda
SSD: 480 GB Sandisk
RAM: Kingston HyperX Fury 16GB 3200 MHz CL16
Kasa: Cooler Master MB511 650W

Sistemi ne kadar fiyata topladınız? Site nedir? Sistem gayet güzel ancak işlemci olarak 3700X sığarmış gibi geliyor.
Daha siteye karar vermedim, bulduğum en uygun fiyatları yazıyorum.

Anakart: MSI B450-A PRO MAX 900 TL (Vatan)
İşlemci: Ryzen 5 3600 1500 TL (Hepsiburada)
Ekran Kartı: MSI 2070 Super Ventus OC 4800 TL (Mediamarkt)
HDD: 1TB Seagate Barracuda 290 TL, 330 TL (N11, Hepsiburada)
SSD: 480 GB Sandisk 460 TL (Amazon TR)
RAM: Kingston HyperX Fury 16GB 3200 MHz CL16 760 TL (Vatan)
Kasa: Cooler Master MB511 650W 1150 TL (Trendyol, daha ucuza bulamadım.)

Toplam: 9860 TL

Eğer 3700x sığdırmak istersem 1.000 lira daha artarak 10.860 TL olacaktır. 10.000 TL bile bütçemi çok zorlayacaktır. Çünkü yakın zamanda telefonumu da değişmem gerekecek.

@Torik61
Ekran kartını 5700XT yapmadan 3700X koymak biraz zor açıkçası. Sistem bu haliyle gayet güzel. SSD olarak giriş seviyesi Sandisk Plus yerine orta düzey Kingston A400 SSD tercih edebilirsiniz. Bir de RAM bana çok pahalı geldi.
Bu daha uygun.

Bu arada belirtmeyi unutmuşum, anakartınızın 4 RAM slotu olduğu için 8x2 öneririm RAM'i. İleride aynı kiti alıp 32GB yaparsınız.

Merhaba; oyun, 3B tasarım ve yazılım için kullanılacak bir sistem toplayacağım. İşlemci olarak mümkünse Ryzen 7 3700X değilse Ryzen 5 3600 almak istiyorum. Ekran kartı olarak mümkünse RTX 2070 Super, en kötü ihtimalle RX 5700XT alacağım. RAM olarak 16 GB tek kanal alıp çok yakın zamanda nakit ile alışveriş yapabileceğim bir mağazadan aynı RAM'den 1 tane daha alıp 32 GB yapacağım. Satın alacağım ürünleri Hepsiburada, Vatan Bilgisayar, MediaMarkt gibi büyük firmalardan alacağım. İtopya, Sinerji, İncehesap, webdenal gibi siteleri mümkün olduğunca tercih etmeyeceğim. Daha önce yaptığım bir listeyi aşağıya bırakıyorum, yorumlarınızı bekliyorum.

Anakart: MSI B450-A PRO Max.
İşlemci: Ryzen 5 3600.
Ekran Kartı: MSI 2070 Super Ventus OC.
HDD: 1TB Seagate Barracuda.
SSD: 480 GB SanDisk.
RAM: Kingston HyperX Fury 16 GB 3200 MHz CL16.
Kasa: Cooler Master MB511 650W.

Ayrica sogutucu almayacaksaniz 3600X almanizi tavsiye ederim sogutucusu daha iyi ve performansi biraz daha yuksek. Ayrica ileride 32 GB yapacagim diye tek kit 16 GB almaniza gerek yok 4tane 8 GB RAM ile 32 GB yapmaniz daha mantikli.

@Torik61
Ekran kartını 5700XT yapmadan 3700X koymak biraz zor açıkçası. Sistem bu haliyle gayet güzel. SSD olarak giriş seviyesi Sandisk Plus yerine orta düzey Kingston A400 SSD tercih edebilirsiniz. Bir de RAM bana çok pahalı geldi.
Bu daha uygun.

Bu arada belirtmeyi unutmuşum, anakartınızın 4 RAM slotu olduğu için 8x2 öneririm RAM'i. İleride aynı kiti alıp 32GB yaparsınız.
Bu sistemi uzun yıllar kullanacağım ve render işleriyle uğraşacağımdan dolayı 32 GB yetersiz gelebilir, 64 GB'a çıkma şansım olsun istiyorum. Zaten 2. 16 GB parçayı da çok yakın zamanda alacağım zaten. Maksimum 1 hafta tek kanal kullanırım. Vatan'daki RAMlerden almak istiyorum çünkü 2. RAM'i oradan alacağım.

Bu sistemi uzun yıllar kullanacağım ve render işleriyle uğraşacağımdan dolayı 32 GB yetersiz gelebilir, 64 GB'a çıkma şansım olsun istiyorum. Zaten 2. 16 GB parçayı da çok yakın zamanda alacağım zaten. Maksimum 1 hafta tek kanal kullanırım. Vatan'daki RAM'lerden almak istiyorum çünkü 2. RAM'i oradan alacağım.

RAM'i 32 almaniz daha mantikli o zaman.

@Torik61
Geçenlerde bir youtuber ile konuşuyordum, render işleminde RAM kullanımı 35GB'ye kadar çıkıyor dedi, siz de bu yüzden yüksek RAM istiyorsunuz sanırım. :D
Aynen, Resolve ve AutoCAD kullanıyorum. Render işlerinde 16 GB tamamen kullanılıyordu.
Daha siteye karar vermedim, bulduğum en uygun fiyatları yazıyorum.

Anakart: MSI B450-A PRO MAX 900 TL (Vatan)
İşlemci: Ryzen 5 3600 1500 TL (Hepsiburada)
Ekran Kartı: MSI 2070 Super Ventus OC 4800 TL (Mediamarkt)
HDD: 1TB Seagate Barracuda 290 TL, 330 TL (N11, Hepsiburada)
SSD: 480 GB Sandisk 460 TL (Amazon TR)
RAM: Kingston HyperX Fury 16GB 3200 MHz CL16 760 TL (Vatan)
Kasa: Cooler Master MB511 650W 1150 TL (Trendyol, daha ucuza bulamadım.)

Toplam: 9860 TL

Eğer 3700x sığdırmak istersem 1.000 lira daha artarak 10.860 TL olacaktır. 10.000 TL bile bütçemi çok zorlayacaktır. Çünkü yakın zamanda telefonumu da değişmem gerekecek.
Aslında indirim yakalayabilirsem anakartı 750, ekran kartını 4.500, kasayı da 900 lira civarında alabilirim. Bunu yaptığımda 750 TL daha ucuza almış olacağım, yani R7 3700x ile aldığım sistem 10.110 TL'ye gelecektir. Kasa konusunda stok ve fiyat problemi var, kaliteden ödün vermeden başka bir kasa ve PSU bulabilirsem ona geçmeyi de düşünebilirim.

Son düzenleme:
Evet dediğiniz gibi çok bilgi sahibi değilim.
Planlarım arasında bu yılın sonunda ps5 almak vardı.4K HDR li samsung'un RU7100 modelini bile almıştım tv olarak.Ama duymuşsunuzdur belki ek vergiler geldi geçen ay konsollara ve bu vergiler bir hayli fazla (dolar kurundan,oyunlar gelecekteki fiyatlarından bahsetmiyorum bile).Durum böyle olunca ben de pc alayım dedim.Hiçbir bilgi sahibi değilim neredeyse bu konu hakkında.Birkaç arkadaşımdan rica ettim onların da vakti olmadığından mı nedense bilmiyorum pek yardımcı olmadılar.Bütcem 12 bin lira dolaylarında (monitör dahil değil).Ufak ufak araştırmaya başladım.PC toplayanları falan izledim neden o parçayı o setupa koyduklarını falan kendi elimden geldiğinde araştırmaya basladım.

Not: 2070 i seçmememin nedeni bu teknoloji füryasına çok da ilgi duymadığımdan kaynaklı.Çok birşey ifade etmiyor rtx teknolojisi benim için onun yerine biraz daha fazla fps ilgimi daha çok çekiyor.Sonuçta uzun yıllar kullanacağım ve belli bir saatten sonra tıkanmasını pek istemiyorum sistemimin.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı