10.000 TL yazıcı önerisi

Jaewyn

Hectopat
Katılım
25 Temmuz 2019
Mesajlar
2.509
Çözümler
19
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar 3D yazıcılar hakkında hiç bilgim yok. 3D çizimler yapıyorum. Baskı kalitesi en iyi olan bu bütçede alabileceğim yazıcı hangisidir? 2. el sıfır fark etmez. Önerilerinizi bekliyorum iyi sosyaller.

@Siyah Martı hocam yardımcı olabilir misiniz bu konu hakkında. Sizi 3D yazıcı konularında oldukça fazla gördüm. Bu işlerden anlayan birisine benziyorsunuz 😄
 
Güncel makinelerin en kötüsünü alsan da hepsi ayarını iyi yaptığın sürece iyi basar. Çok hızlı olması birincil öncelik değilse ve PLA ağırlıklı basacaksan Ender 3 V3 SE. Daha hızlı ve artıları olsun istiyorsan bütçene 2000 daha ekleyerek KE. Creality sitesinden özelliklerine bakabilirsin.

İkinci el fiyatları çoğunlukla sıfır alırım daha iyi seviyesinde olduğu için çok seçenek olmayabilir.

Bütçen dahilinde Neptune 4 de alabilirsin ama o daha fazla yorabilir KE'ye göre. O da KE ayarında hızlara sahip.

Bende Neptune 4 var.
 
Öncelikle yorumunuz için teşekkür ediyorum hocam. Piyasada S1 ve ender 3 V2 var bolca bu yazıcılar nasıldır aralarında ahım şahım bir fark var mı?
 
Rica ederim.

V2 bende pandemi öncesi vardı, 2020 sonlarında almıştım, yani eski bir model. V2'den sonra çıkan Neo takılı serinin devamında da ufak geliştirmeler dışında makine temelde değişmedi, giriş seviyesinde değişim Ender 3 V3 SE ile yaşandı. V2 giriş seviyesiyken, S1 bir üst sınıftaydı.

Şu an SE ile S1 birbirlerine yakın makineler. Birbirlerine göre birkaç noktada artıları var, SE'nin genel baskı hızı daha yüksek.

Aşağıdakiler benim V2 baskılarım, çok yavaş basıp verem eder ama birkaç upgradeden sonra iyi şekilde kullanırsan güzel baskı verir.

Seçim kriterinin hız olmasını tavsiye ederim. Görselde ön sıradaki yılan 0.2mm katman yüksekliğinde %15 dolgu ile 6 saatte basıldı, 8cm yükseklikte. Arkada Samurai kaskının sağındaki model 0.08mm katman yüksekliğinde 11cm boyunda %20 dolgu ile 25 saatte basıldı.


baski.jpg
 
Rica ederim.

V2 bende pandemi öncesi vardı, 2020 sonlarında almıştım, yani eski bir model. V2'den sonra çıkan Neo takılı serinin devamında da ufak geliştirmeler dışında makine temelde değişmedi, giriş seviyesinde değişim ender 3 V3 SE ile yaşandı. V2 giriş seviyesiyken, S1 bir üst sınıftaydı.

Şu an SE ile S1 birbirlerine yakın makineler. Birbirlerine göre birkaç noktada artıları var, SE'nin genel baskı hızı daha yüksek.

Aşağıdakiler benim V2 baskılarım, çok yavaş basıp verem eder ama birkaç upgradeden sonra iyi şekilde kullanırsan güzel baskı verir.

Seçim kriterinin hız olmasını tavsiye ederim. Görselde ön sıradaki yılan 0.2mm katman yüksekliğinde %15 dolgu ile 6 saatte basıldı, 8cm yükseklikte. Arkada samurai kaskının sağındaki model 0.08mm katman yüksekliğinde 11cm boyunda %20 dolgu ile 25 saatte basıldı.

Eki Görüntüle 2125931

Hocam peki ender 3 V3 SE ile cr 10 arasında çok fark var mı? Biraz bakındım oturduğum bölgede V3 SE bulamadım. Cr 10 satıyor birisi bu modelde dikkatimi çekti. Tablası daha geniş. Özellik bakımından bir farkı var mı anlayamadım.
 
Creality modellerine ait özelliklere sitesinden bakabilirsin.
Cr 10 çok eski bir makine, 7 sene önce çıkmış olmalı, bu elemek için yeterli olmalı.

Tamam hocam bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim. Biraz araştırma yapıp kararımı öyle vereceğim. İyi akşamlar dilerim.
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı