Bence duymakla hareket etmek yerine somut verilerle hareket edin. O kadar yalan/yanlış bilgi dönüyor ki yani herkesin bilinçli olması mümkün değil. Kaliteli VA panelleri IPS'ten düşük olarak gören büyük bir kesim var ama, yanlış biliyor. Görüntü kalitesine önem verdiğiniz taktirde çoğu IPS monitör alınabilecek düzeyde değil bana göre. Kontrast ve siyah tekdüzeliği çoğu IPS monitörde kötü. VA panelde bu iki sorunu çözüyor. TV'lerin IPS yerine VA tercih etmesinin sebebi de kontrast ve siyahları iyi sunmasıdır. 10 tane TV varsa 8 tanesi VA panel. Bu adamlar bilmiyor mu IPS panel üretmesini de VA panel yapıyor? G65B'nin hakkını verir gerekli açıklamaları yapardım da bütçeniz çıkmıyormuş. O yüzden elemek zorunda kalıyorum.
7.5k bandında R27QE öneririm çünkü hem renk gamutu daha iyi hem de daha yeni bir model. Satıcısı da dediğim gibi değişim konusunda çok iyi. Gaming gen ölü piksel ve ışık sızması gibi sorunlar çıktığı zaman değişim raporu vs isteyerek süreci uzatıyor. G2724D'nin bir de panel revizesi şikayetleri var. Birçok incelemenin altına yeni versiyonlarda panel değişikliğine gittiğini söylemişler. Güncel versiyon 250-300nit parlaklık ve 900:1 civarı kontrast oranı sunuyormuş. Bu da giriş seviye 2K IPS monitörler ile aynı demek. R27QE'ye yönelmek daha mantıklı bana göre. Eğer R27QE olmasaydı Dell ile şansını dene derdim. Bu bütçelerde pek iyi bir monitör yok çünkü. Önceden 27M2N5500 vardı onun fiyatı sonradan zamlandı ve stokta kalmadı. G274QPF E2 de keza aynı 8K civarına bulunabiliyordu zamlandı ve stok bitti.
10k civarında da G65B ve XG27acs bulunabiliyor şu an. 15K'ya kadar alınabilecek en iyi monitör dediğim gibi G65B. Olurda bütçeniz çıkarsa şiddetle tavsiye ettiğim bir monitördür. Hatta forumda R27QE ve 27M2N5500 gibi modellerden G65B'ye geçen forumda bir arkadaş vardı. Çok memnun kaldığını renk açısından bir fark olmadığını ama, siyahlarda bariz daha iyi olduğunu artı olarak çok daha fazla özellik bulunmasından ötürü çok beğendiğini söylemişti. Hani inceleme verilerini kale almazsanız diye kullanıcı yorumu olsun diye belirteyim dedim. G65B'yi onlarca kişiye aldırdım beğenmedim diyen görmedim daha. Ghosting'te keza aynı bir tane bile ghosting sorunu yaşadım diyen görmedim.
Bir de bu monitörlerin arasında Q27G42Xe var onun incelemesini görmediğim için yorum yapamıyorum.
Dell'in incelemesine bakmak istersen diye paylaşayım. İncelemedeki panel revize edilmemiş yani önerilen G2724D. Tabii revize edildiğinin kesin bir kanıtı yok.
The Dell G2724D is an entry-level gaming monitor with a 27-inch screen and 1440p resolution. It has a 165Hz refresh rate, and it's designed for gamers who need a...
www.rtings.com
G65B'nin incelemesini de paylaşayım.
Alttaki versiyon best Buy'a özel sürüm.
The Samsung Odyssey G6/G65D S32BG65D is a mid-range 32-inch, curved gaming monitor. It's a Best Buy-exclusive and updated version of the Samsung Odyssey G6 S32BG...
www.rtings.com
Bu da TR'de satılan G65B'nin incelemesi. Aşağı-yukarı aynı kalitedeler zaten.
The Samsung Odyssey G6 S32BG65 is a 1440p gaming monitor, part of the 2022 Odyssey gaming lineup. It has a 1000R curved 32-inch screen, built with a VA panel. It...
www.rtings.com
LG ve ASUS gibi markaların alternatif modellerini de incelemişler.
The LG 27GR83Q-B is a mid-range 27-inch, 1440p gaming monitor. Part of the 2023 UltraGear gaming lineup, it's a step-down model from the LG 27GR93U-B with a lowe...
www.rtings.com
The ASUS ROG Strix XG27ACS is a budget-friendly 27-inch, 1440p gaming monitor. It sits alongside a sibling variant, the XG27ACS-W, with the only difference betwe...
www.rtings.com
R27qe incelemesi de burada var.
G65B.
Eki Görüntüle 2474517