En önemli detay sisteminde soğutucu eksikti. O işlemci soğutucusuz geliyor. Ryzen ikinci nesil işlemcilerin tek çekirdek performansında belirgin iyileştirmeler söz konusu artı beraberinde soğutucu geldiğinden işlemciyi değiştirdim. Anakartı da BIOS güncellemesi gerektirmemesi için değiştirdim. Kasa ve monitör seçimi zevke bütçeye göre değişebilir.
Fiyat konusuna gelirsem benim mesajı yazdığım saat itibarı ile o fiyatlar en uygunu idi. Daha hesaplı üstteki linkten alınabilir.
En önemli detay sisteminde soğutucu eksikti. O işlemci soğutucusuz geliyor. Ryzen ikinci nesil işlemcilerin tek çekirdek performansında belirgin iyileştirmeler söz konusu artı beraberinde soğutucu geldiğinden işlemciyi değiştirdim. Anakartı da BIOS güncellemesi gerektirmemesi için değiştirdim. Kasa ve monitör seçimi zevke bütçeye göre değişebilir.
Fiyat konusuna gelirsem benim mesajı yazdığım saat itibarı ile o fiyatlar en uygunu idi. Daha hesaplı üstteki linkten alınabilir.
Çekirdek farkı yok mu ana hocam, yeni nesil de olsa geride olan bir işlemci değil mi bu? Yakın fiyata yeni nesilde 1700x ayarında önerebilir misiniz?
Soğutucu sonradan ekleyebilirim, o hiç önemli değil hocam.
2600X 6 gerçek 12 sanal çekirdekli oldukça güçlü işlemcidir. Bundan bir seviye yüksek Ryzen 7 2700 var. Fazladan 2 gerçek 4 sanal çekirdeği var ama aralarında 450-500 TL gibi oldukça fazla fiyat farkı olduğundan önermem.
Hocam kusura bakmayın. Ben amazon girdiğimde ryzen 2700 fiyatını 2165 gördüm. İndirimde olduğunu sonradan fark ettim. (Ryzen 2700x 2233) O yüzden yazmıştım.
Ki ben de hala 2165 gösteriyor fiyatı.