10.000 TL'ye i5 6500 Sisteme yükseltme önerisi

TacsizKralTR

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, sistemi yükseltmek istiyorum. Özelliklerini aşağıda yazacağım. Şimdi önümde 2 seçenek var. Ya sadece ekran kartı alacağım o da büyük ihtimalle 3070 veya 3080 olacak ki işlemcim kaldırmaz ama çözünürlüğü 4kya alıp darboğazı bir tık kısabilirim diye düşünüyorum. Ya da Ryzen 5 5500 + anakart + 5klık bir ekran kartı (büyük ihtimalle 2060) alabilirim. Bence 1. seçenek daha mantıklı geliyor çünkü ileride işlemciyi değiştirebilirim ama ekran kartını değiştirmek zor çünkü satamam. Ama değiştirsem bile bu kısa süre içerisinde olmaz en az 1-2 ay sürer. Sizce 4K'da darboğaz durumu ne olur? Çok çok mu kötü olur?

Sistem:
Anakart: ASUS Prime B250M-K
RAM: 16 GB.
İşlemci: i5 6500.
Power: Xigmatek 600W.
Ekran kartı: RX580 8 GB (VRAM arızası var değiştirmem lazım)

Komple sistemi satıp R5 5600+RX6600 veya bulunabilirse RX6700'lü bir sistem alabilirsiniz hocam ilk seçenek bana saçma geldi açıkçası 2. seçenekte de 5kya 2060 almak yerine 4kya RX6600 alabilirsiniz ama o zaman da işlemciniz ileride yetmemeye başlar. Sisteminizi satıp RX6700'lü bir sistem bulup alabilirsiniz diye düşünüyorum çünkü RX580 sistemler 6-7kdan rahat satılabiliyor hatta 8kya falan bile alıcı bulabilirsiniz.

Hocam belirtmiştim ama görmemişsiniz sanırım ekran kartında VRAM arızası var neredeyse hiçbir oyunu açmıyor asıl satma sebebim de bu yoksa sistem yetiyor şu anlık bana. Ama almışken iyisini alayım diye diyorum.

Diğer parçalar da ekran kartsız satılmaz tek tek satmaya uğraşsam çok uğraştıracak o kadar uğraşamam dediğiniz mantıklı ama şuanlık yapamam yani işlemciyi ileride i7 7700k falan yükseltebilirim anakart değişmeden ama ekran kartını alırsam bir daha yükseltemem diye ilk seçeneğe yönelesim geliyor. Ama o zamana kadar çok sıkıntı çıkarır diye emin de olamıyorum.

Hocam bende biraz düşündüm biraz düşününce 2. seçenek daha mantıklı geldi aslında. Ryzen 5 3600 kurayım yanına RX 6600 veya RX6650 XT alayım rahat ederim.

Son düzenleme:
Hocam belirtmiştim ama görmemişsiniz sanırım ekran kartında VRAM arızası var neredeyse hiçbir oyunu açmıyor asıl satma sebebim de bu yoksa sistem yetiyor şu anlık bana. Ama almışken iyisini alayım diye diyorum.

Diğer parçalar da ekran kartsız satılmaz tek tek satmaya uğraşsam çok uğraştıracak o kadar uğraşamam dediğiniz mantıklı ama şu anlık yapamam yani işlemciyi ileride i7 7700K falan yükseltebilirim anakart değişmeden ama ekran kartını alırsam bir daha yükseltemem diye ilk seçeneğe yönelesim geliyor. Ama o zamana kadar çok sıkıntı çıkarır diye emin de olamıyorum.

Pardon hocam o kısmı görmemişim. O zaman 2. seçenek bana daha mantıklı geldi ama ekran kartını 2060 değil de RX6600 alabilirsiniz daha günceldir ve 4K civarına rahat bulunabilir ve elden çıkartması da kolaydır. Bir de işlemciyi 5600 alabilirseniz sizi bayağı bir süre rahatlatır diye düşünüyorum.(ileride sadece ekran kartını satıp RX6800 alıp 2K için kullanabilirsiniz rahatlıkla) ama bütçeniz el vermiyorsa çok da sorun değil işlemciyi ileride değiştirmek o kadar da zor olmaz.

Hocam bende biraz düşündüm biraz düşününce 2. seçenek daha mantıklı geldi aslında. Ryzen 5 3600 kurayım yanına RX 6600 veya RX6650 XT alayım rahat ederim.

Bence de bu daha mantıklı olur hocam çünkü öbür türlü ağır darboğaz yaşarsınız. Zaten RX6600 çok hızlı alıcı bulabilen bir kart gözünüzde büyütmeyin derim. Bir parçayı satıp yükseltmek diğer parçaları yükseltmekten daha kolay ve dengeli olur fikrimce.

Pardon hocam o kısmı görmemişim. O zaman 2. seçenek bana daha mantıklı geldi ama ekran kartını 2060 değil de RX6600 alabilirsiniz daha günceldir ve 4K civarına rahat bulunabilir ve elden çıkartması da kolaydır. Bir de işlemciyi 5600 alabilirseniz sizi bayağı bir süre rahatlatır diye düşünüyorum.(ileride sadece ekran kartını satıp RX6800 alıp 2K için kullanabilirsiniz rahatlıkla) ama bütçeniz el vermiyorsa çok da sorun değil işlemciyi ileride değiştirmek o kadar da zor olmaz.

Bence de bu daha mantıklı olur hocam çünkü öbür türlü ağır darboğaz yaşarsınız. Zaten RX6600 çok hızlı alıcı bulabilen bir kart gözünüzde büyütmeyin derim. Bir parçayı satıp yükseltmek diğer parçaları yükseltmekten daha kolay ve dengeli olur fikrimce.
Bana da mantıklı geldi dediğinizi yapacağım teşekkürler.

Hocam bir de konudan bağımsız ama sizce bu üç anakarttan hangisi daha iyi olur ?

B450
A520-1
A520-2

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı