Daha fazla  

Dostum sizin kağıt üzerinde gördüğünüz farklar günlük olarak son kullanıcı da hissedilmiyor. ( profesyonel işler yapılıyorsa ayrı )
Hissediliyor gayet. Belli ki iPhone 7'yi yoğun olarak kullanmamışsın, çünkü şu an iPhone 7, 6S ve 8 gibi cihazlar gayet kötü durumdalar.
Yazdığında fiyat mı belirtmişsin?
Benim belirtmeme gerek yok, konu sahibi belirtmiş. Ayrıca fiyat her şeydir demiştim. Küçük telefon istiyor diye bütçesi sınırsız sonucu çıkmıyor ortaya.
Küçük telefon isteyene ne önereceğiz diyorsun, 13 mini diyorum aynı fiyat mı diyorsun. Anlamanda problem mi var dostum?
Aynı fiyatta değiller, aralarında 2.7 kat fiyat farkı var. Bu mantıkla ilerlersek SuperB de D segment, BMW 3 serisi de D segment.
Bana küçük telefon muhabbeti yapıyorsun sevdikleri için SE kullanıyorlar diyorsun, 13 mini önerisi yaptığımda fiyat farkı söylüyorsun.
Fiyat her şeydir, tekrar söylüyorum. Her telefon kendi bütçesi dahilinde, alternatiflerine göre değerlendirilir. 10k bütçede küçük telefon arayan adam SE 2020 alır, 30k bütçede küçük telefon arayan 13 mini alır. SE 2020'yi kendine göre küçük telefon almaya layık olarak görmüyor oluşun o telefonu alınmaz yapmaz.
Dostum konu sahibinin konusuna mı odaklanıyoruz yoksa genel iPhone karşılaştırması mı yapıyoruz. Önce ona karar vermelisin. Genel iPhone muhabbeti açıp sonra bir anda konu sahibinin konusuna falan dönüyorsun. Mantıklı mı?
Ben konu sahibine gerekli cevapları verdim. Küçük olmasını sorun etmiyorsa SE 2020, ediyorsa XR diye. Ama ikisine de razı geldiği senaryoda SE 2020'nin daha iyi olduğunu da belirttim. Daha küçük bataryası var diye kötü olmuyor.
Temiz kullanılmış olması önemli. Sana SE 2020'den çok daha diri XR gösterebilirim. Konumuzla alakasız karşılaştırmalar yapıyorsun. Bu tamamen kullanıcıya bağlı.
O bir örnekti, bu kadar düz düşünmene gerek yok. İki tane temiz XR ve SE 2020 arasından yine SE 2020 her türlü daha temiz olacak çünkü aralarında 2 yıl fark var.
Bende dedim ki eski tasarımı kim neden sevsin?
Öznel düşüncelere saygın yok, anladım, daha fazla bu konuda tartışmayacağım.
15 Pro kullanmak varken neden SE 2 kullansın?
İkisi çünkü rakip değil. Anlamıyor musun arkadaşım? Muadil olmayan iki ürünü kıyaslıyorsun. Bu yaptığın kıyaslama "BMW 1.16i yerine niye Bugatti Chiron almasınlar?" gibi bir kıyaslama.
Eski tasarımı sevdiğin için mi kullanırsın SE 2'yi yoksa bütçen ona yettiği için mi?
Eski tasarımı seviyorsam ve bütçem dahilinde ise severek alır ve kullanırım. Bütçem pahalısına yetmiyor diye bu cihazı sevmeyeceğim anlamına gelmiyor.
Aahahahahaha. Tamam işe aynı cihazın minisini alan keyfinden almış oluyor bunu anlamak zor mu?
SE 2020 de bu şekil. Özel kitlesi var. Anlamıyorsun galiba? 12 veya 13 yerine 13 mini veya 12 mini almak nasıl tercih meselesi ise XR ve XS yerine SE 2020 almak da bir tercih meselesi. Her ürün kendi fiyat aralığında değerlendirilir.
Genel iPhone cihazları arasında konuşuyorsun küçük telefon sevene ne önereceğiz diyorsun, 12 mini ve 13 mini diyorum.
Bir anda fiyat falan söylüyorsun. Küçük cihaz sevene ne önereceğiz demişsin fiyat dememişsin?
Küçük cihaz sevenler sadece SE mi kullanıyor? Sana bunu söylüyorum bana benim söylediğimi çevirip söylüyorsun söylediğime cevap vermiyorsun.
Ben aynı şeylere cevap vermekten sıkıldım, çünkü anlamamakta ısrarcısın ve ciddi biçimde at gözlüklerini çıkarmamakta ısrarcısın.
Hayali cihazlar üretmeyelim öncelikle.
Beni hayali cihazlar üretmeye itiyorsun çünkü yaptığın kıyaslamaların saçmalığı bu boyutta.
Biraz kitap okumanı öneriyorum. Bana SE serisini keyfi olarak küçük telefon sevenler kullanıyor gibi yorum yapıyorsun ben onu anlatmaya çalışıyorum. Bir insan keyfi şekilde neden SE kullansın? 12 mini, 13 mini veya Pro serileri varken.
Çünkü fiyatları aynı değil. Çünkü ikisi muadil değil. Bir insan küçük telefon istiyor diye illa en pahalısını almak zorunda değil. SE 2020 işini görüyordur ve küçük istiyordur, alır. İşini görmüyordur, bütçesi vardır, 13 mini alır. Bunu bu kadar açıklama gereği hissettiriyorsun bir de bana kitap oku diyorsun. Önce at gözlüklerini çıkar sonra konuşalım.
Bütçe sınırı olmayan birisi SE cihazını da kullanabilir tarzı bir söylem yapıyorsun.
Böyle bir şey dediğim mesaj gösteremezsin. Muadil olmayan şeyler kıyaslanamaz. SE ile Pro serisinin tek ortak yönü, ikisinin de telefon olması. Başka hiçbir ortak yönleri yok.

Son düzenleyen: Moderatör: