10.000 TL'ye işlemci önerisi

ErdemŞen

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar 10 bin TL bütçem var. İşlemci almak istiyorum. Şu an kullandığım bilgisayarımda sürekli drop yiyorum işlemcimi değiştirmeye karar verdim.
Sistem özelliklerim: RTX 4060 Ti, Ryzen 5 5600, anakartım Gigabyte B450 mk, 16 GB DDR4 RAM.

Arkadaşlar 10 bin TL bütçem var. İşlemci almak istiyorum. Şu an kullandığım bilgisayarımda sürekli drop yiyorum işlemcimi değiştirmeye karar verdim.
Sistem özelliklerim: RTX 4060 Ti, Ryzen 5 5600, anakartım Gigabyte B450 mk, 16 GB DDR4 RAM.
İşlemci, anakart ve RAM'i satıp AM5'e geçin.

Drop yemen işlemciden kaynaklanmıyordur. Bir sürü sebebi olabilir. Genellikle grafik ayarları kurcalayarak çözülebiliyor.

5700x3d harika bir işlemcidir.

Drop sebebinin sistemle ilgili olduğunu sanmam ayar, driver gibi etkenlerin kontrolünü yapın. AM4 için yükseltme yapmaya gerek yok elinde ki sistemi satıp üstüne ekleyerek 7500F'li AM5 sisteme geçebilirsin.

Drop yeme sebebin termal bakımlarının eksik olmasi olabilir. Oyunlarda sıcaklık ve kullanım değerleriniz nasıl? Cpu 90 derece %100 kullanım ama gpu %20 kullanıma sahipse cpu macunun değişmesi gerekir. Ram kaynaklı olma ihtimali de var ama yenilen drop miktarına göre değişir

Yine de güncelleme yapacaksanız denildiği gibi Ram anakart ve işlemci satılıp 7500f benzeri bir cpu ve ona uygun parçalar alınmalı

Drop yeme sebebin termal bakımlarının eksik olmasi olabilir. Oyunlarda sıcaklık ve kullanım değerleriniz nasıl? CPU 90 derece %100 kullanım ama GPU %20 kullanıma sahipse CPU macunun değişmesi gerekir. RAM kaynaklı olma ihtimali de var ama yenilen drop miktarına göre değişir

Yine de güncelleme yapacaksanız denildiği gibi RAM anakart ve işlemci satılıp 7500F benzeri bir CPU ve ona uygun parçalar alınmalı

Oyunu açıyorum GPU%60-%70 CPU%60-70 kullanılmasına rağmen FPS çok düşüyor mesela Dead Space remake oynamaya çalışıyorum FPS birden düşüyor ufak ufak takılıyor. Grafik ayarını düşürüyorum bu sefer GPU ve CPU kullanımı düşüyor ama FPS yine düşük ve takılmalar devam ediyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

Oyunu açıyorum GPU%60-%70 CPU%60-70 kullanılmasına rağmen FPS çok düşüyor mesela Dead Space remake oynamaya çalışıyorum FPS birden düşüyor ufak ufak takılıyor. Grafik ayarını düşürüyorum bu sefer GPU ve CPU kullanımı düşüyor ama FPS yine düşük ve takılmalar devam ediyor. Yardımcı olursanız sevinirim.
Muhtemelen sıcaklıklar da normal seviyededir. Ram kullanımı ne durumda peki?

Yani çok ısınmıyor şu ana kadar en çok 75 derece falan yaptı RAM kullanımını bilmiyorum. RAM yetersiz ise donma yapar mı?
Evet hocam ram yetersizse drop yiyebilirsiniz. Sisteminiz ddr4, eğer 1x16 ise drop yemeniz muhtemel. Bu cihaza 2x16 ram takarsanız droplar baya azalır.

Oyun oynarken msi afterburner ile fps, sıcaklık, ram kullanımı %1 low gibi değerlere bakın. Muhtemelen ramin tamamını kullandığı ve yetmediği için darbogaza sebep oluyor

16 GB Ramler 1500 TL civarı olması lazım. Bu sizin sorununuzu büyük ihtimal çözecektir ama bütçeniz varsa ben yine de Am5'e geçmenizi tavsiye ederim.

Piyasaya çok hakim değilim, tahmini fiyatlar söylüyorum
Elinizdeki anakart, işlemci, ram ikinci elde tahminim 5-6 bin bandında satılır

Sıfır Ryzen 5 7500f işlemci 5bin, anakart 2500, 2x16 ram 3 bin.

Dediğim gibi olursa am5'e geçmenin maliyeti sizin için 5bin civarı olacak, am4de kalırsanız Ram takviyesi 1500 TL. 3500tlye yeni sisteme geçmek bence çok daha mantıklı

Technopat Haberler

Geri
Yukarı