10.000 TL'ye kadar sistem önerisi

Bütçe
10000
Bu veya
Bunu alın hocam elden ise.

Hocam ekran kartı biraz abartı olmamışmı yani biraz daha düşük seviyede ekran kartı seçilip daha iyi bir işlemci almak mantıklı olur diye düşünüyorum ama siz tabii ki daha iyi bilirsiniz.

3600 yaklaşık 5500 gücünde değiştirmek için sebep yok bence.

Hocam ekran kartı biraz abartı olmamışmı yani biraz daha düşük seviyede ekran kartı seçilip daha iyi bir işlemci almak mantıklı olur diye düşünüyorum ama siz tabii ki daha iyi bilirsiniz.

Ben de öyle düşünüyorum ama Antalya'da çoğunluk RX 580 ve çok yıllık ve bir sürü sorunu olan bir kart yerine RX 6600XT daha iyi olur diye düşündüm hem de fiyatı da bayağı uygun ileride upgrade yapmak isterse R5 5600'e geçebilir.

Ben de öyle düşünüyorum ama Antalya'da çoğunluk RX 580 ve çok yıllık ve bir sürü sorunu olan bir kart yerine RX 6600XT daha iyi olur diye düşündüm hem de fiyatı da bayağı uygun ileride upgrade yapmak isterse R5 5600'e geçebilir.
Antalya'da olması şart mı? Başka illerden kargo ile gelse çok mu sıkıntı yaşarım?

Bu arada hepinize teşekkür ederim beyler cevaplar için.

Sıkıntı yaşamazsınız ama gidip kontrol etmeniz açısından Antalya daha rahat olacaktır diye düşünüyorum tabii sizin imkanlarınıza bağlı.
Hocam planlarda biraz değişiklik oldu. Biraz daha iyi makine al almışken dediler. 15'e çıkarsam bütçeyi nasıl bir şey alırım? 10'luk makine ile arasında uçurum mu var? Sıfır veya ikinci el fark etmez. Bir de ikinci el parçaları toplayıp kendim takabilirim değil mi?

Sıkıntı yaşamazsınız ama gidip kontrol etmeniz açısından Antalya daha rahat olacaktır diye düşünüyorum tabii sizin imkanlarınıza bağlı.
Hocam darladım kb ama bir soru daha. 2. El 1000tl'ye monitörler buldum sahibinden'de. Alınır mı? Dikkat etmem gereken bi özellik var mı?

Hocam ilk sayfada arkadaşın attığı şu var;

Bunu mu tercih edersin yoksa attığın linkteki birinci sistemi mi? Fiyatları benzer hangisi daha iyidir bilemedim

Hocam ilandaki pcler satıldığı için buna döndüm.

Biraz araştırma yaptım sıfır b450 anakart 1900tl, sıfır ryzen 5 5500 işlemci 2500tl, sıfır ram 16gb 1000tl, sıfır ssd 500gb 800tl. İkinci el ekran kartı attığınız linkte 4700tl. Bu yazdığım modeller birbiri ile çalışır mı sıkıntı yok di mi?

Kasaya gelince de, attığınız linktekinde psu yok diyor ekstra almak lazım sanırım. Nasıl bir şeye bakmalıyım? Totalde kasa kaça patlar sıfır alırsam?

Son düzenleme:
Hocam planlarda biraz değişiklik oldu. Biraz daha iyi makine al almışken dediler. 15'e çıkarsam bütçeyi nasıl bir şey alırım? 10'luk makine ile arasında uçurum mu var? Sıfır veya ikinci el fark etmez. Bir de ikinci el parçaları toplayıp kendim takabilirim değil mi?

Hocam darladım KB ama bir soru daha. 2. el 1000TL'ye monitörler buldum Sahibinden'de. Alınır mı? Dikkat etmem gereken bir özellik var mı?

Bunu mu tercih edersin yoksa attığın linkteki birinci sistemi mi? Fiyatları benzer hangisi daha iyidir? Bilemedim.

Hocam ilandaki PC'ler satıldığı için buna döndüm.

Biraz araştırma yaptım sıfır B450 anakart 1900TL, sıfır Ryzen 5 5500 işlemci 2500TL, sıfır RAM 16 GB 1000TL, sıfır SSD 500GB 800TL. İkinci el ekran kartı attığınız linkte 4700TL. Bu yazdığım modeller birbiri ile çalışır mı sıkıntı yok değil mi?

Kasaya gelince de, attığınız linktekinde PSU yok diyor ekstra almak lazım sanırım. Nasıl bir şeye bakmalıyım? Total'de kasa kaça patlar sıfır alırsam?

1. eğer ikinci el 15k ya toplarsan 15k ya toplayacağın sıfır sistemden daha iyi olur çünkü sıfır toplamak biraz daha pahalı fakat illa da kendin toplamak zorunda değilsin: Hazır Sistemler ve Gaming Bilgisayar Fiyatları - ITOPYA ya da buradan: Hazır Sistemler - Gaming.Gen.TR sıfır sistemleri alabilirsiniz önerim Donanım Arşivi'ni takip etmeniz sistemleri güzel oluyor geçen çok ucuza RTX 4060 sistem çıkarttı.
2. monitörün paneli Hertz'i ms i gibi bakman gereken önemli değerler var.
Hertz minimum 120 olmalı ms maximum 1ms olmalı panel senin kullanma amacına göre değişir panel hakkında kendin araştırma yapabilirsin.
3. anakart mATX kasa ilanında kasanın ATX mi mATX mi olduğu yazmıyor o yüzden kasayı ikinci el almanızı önermem bu kasayı almayın sıfır olarak internetten 650W 80+ Bronze'ya da daha üstü bir PSU'su olan bir kasa alın ama mATX olmasına dikkat edin kasanın.

Son düzenleme:

Hocam darladım kb ama bir soru daha. 2. El 1000tl'ye monitörler buldum sahibinden'de. Alınır mı? Dikkat etmem gereken bi özellik var mı?

Bunu mu tercih edersin yoksa attığın linkteki birinci sistemi mi? Fiyatları benzer hangisi daha iyidir bilemedim

Hocam ilandaki pcler satıldığı için buna döndüm.

Biraz araştırma yaptım sıfır b450 anakart 1900tl, sıfır ryzen 5 5500 işlemci 2500tl, sıfır ram 16gb 1000tl, sıfır ssd 500gb 800tl. İkinci el ekran kartı attığınız linkte 4700tl. Bu yazdığım modeller birbiri ile çalışır mı sıkıntı yok di mi?

Kasaya gelince de, attığınız linktekinde psu yok diyor ekstra almak lazım sanırım. Nasıl bir şeye bakmalıyım? Totalde kasa kaça patlar sıfır alırsam?
Bu arada sizin için şu sistemleri buldum bunları inceleyebilirsiniz:
MANTIS-3060 / AMD Ryzen 5 5500 /ASUS DUAL GeForce RTX 3060 OC 8GB WHITE / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar - Gaming.Gen.TR
PLANET-WHITE/AMD Ryzen 5 5600/ASUS GeForce RTX 3060 Ti DUAL White OC Edition 8GB/16GB DDR4/500GB NVME M.2 SSD/Geforce RTX RayTracing PC |ITOPYA.COM
FREKANS-A3/AMD Ryzen 5 5500/MSI GeForce RTX 3060 VENTUS 3X 12G OC 12GB/16GB DDR4/500GB NVME M.2 SSD/Geforce RTX RayTracing PC |ITOPYA.COM
NVIDIA STUDIO-1/Intel Core i3 12100F/GIGABYTE GeForce RTX 3060 WINDFORCE OC 12GB/16GB DDR4/500GB M.2 NVMe SSD/Geforce RTX RayTracing PC |ITOPYA.COM

Arkadaşın bütçeyi çok aşıyorlar ve kötü sistemler.
Hocam son mesajımda sonda yazdığım sistem nasıl?

Son mesajımda sonda yazdığım sistem nasıl hocam?

1. eğer ikinci el 15k ya toplarsan 15k ya toplayacağın sıfır sistemden daha iyi olur çünkü sıfır toplamak biraz daha pahalı fakat illa da kendin toplamak zorunda değilsin: Hazır Sistemler ve Gaming Bilgisayar Fiyatları - ITOPYA ya da buradan: Hazır Sistemler - Gaming.Gen.TR sıfır sistemleri alabilirsiniz önerim Donanım Arşivi'ni takip etmeniz sistemleri güzel oluyor geçen çok ucuza RTX 4060 sistem çıkarttı.
Hertz minimum 120 olmalı ms maximum 1ms olmalı panel senin kullanma amacına göre değişir panel hakkında kendin araştırma yapabilirsin.
3. anakart mATX kasa ilanında kasanın ATX mi mATX mi olduğu yazmıyor o yüzden kasayı ikinci el almanızı önermem bu kasayı almayın sıfır olarak internetten 650W 80+ Bronze'ya da daha üstü bir PSU'su olan bir kasa alın ama mATX olmasına dikkat edin kasanın.
Çok pardon mesajı görmemişim. Teşekkürler hocam.

Anakart işlemci ikisinin sıfır olması ikinci el olmasına nazaran 1000tl pahalı olduğu için alınabilecek bir şey olarak gördüm. Aynı şekilde ram ssd de çok cep yakmıyor. Ekran kartı sıfır çok uçuk o yüzden ikinci el devam diye düşündüm.

Hocam bu alınır mı? İkinci el bir monitör ile 15bine ayıklanırım bu işten gibi.

Bir de atx kasa diyor ama matx anakart diyor ve sisteme koymuşlar nasıl oluyor?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı