10.000 TL'ye monitör dahil sistem tavsiyesi

Bütçe
10000 TL

Audeux

Femtopat
Uzun yıllar boyu laptop kullandım, kasa bilgisayar toplamak istiyorum fakat yeterli bilgim yok, sizlere danışmak istedim. Bütçe 10000 TL civarı, yukarı aşağı hafif oynayabilir. Birkaç sorum olacak.

1. Öncelikle hazır sistem alınır mı? 2070S'li uygun fiyata birçok hazır sistem var, oldukça kaliteli gözüküyorlar.
2. Hazır sistem olmayacaksa ekran kartı 2070S mi olmalı 3070 mi? Yoksa bir alt segmentten 2060S mi düşünülmeli?
3. Anakart tercihi B450 mi olmalı yoksa geleceğe yönelik B550 mi olmalı?
4. İşlemci olarak Ryzen 7 3700X'e çıkmak mantıklı mı? Yoksa Ryzen 5'lerden mi yürünmeli? Ryzen 5'ler beni kaç yıl götürür, geleceği nedir?
5. Kasanın soğutması çok önemli deniyor, peki bileşenler için kasadan fedakarlık yapılmalı mı?

Bunların tümüyle denge kurup güzel bir sistem önerisi yapacak olan olursa da tadından yenmez.

Uzun yıllar boyu laptop kullandım, kasa bilgisayar toplamak istiyorum fakat yeterli bilgim yok, sizlere danışmak istedim. Bütçe 10000 TL civarı, yukarı aşağı hafif oynayabilir. Birkaç sorum olacak.

1. öncelikle hazır sistem alınır mı? 2070S'li uygun fiyata birçok hazır sistem var, oldukça kaliteli gözüküyorlar.
2. hazır sistem olmayacaksa ekran kartı 2070S mi olmalı 3070 mi? Yoksa bir alt segmentten 2060S mi düşünülmeli?
3. anakart tercihi B450 mi olmalı yoksa geleceğe yönelik B550 mi olmalı?
4. işlemci olarak Ryzen 7 3700X'e çıkmak mantıklı mı? Yoksa Ryzen 5'lerden mi yürünmeli? Ryzen 5'ler beni kaç yıl götürür, geleceği nedir?
5. kasanın soğutması çok önemli deniyor, peki bileşenler için kasadan fedakarlık yapılmalı mı?

Bunların tümüyle denge kurup güzel bir sistem önerisi yapacak olan olursa da tadından yenmez.

Sistem 10000 TL'ye toplanacaksa Ryzen 7 gayet iyidir ekran kartı gibabyte RTX 2060 öneririm.

1. öncelikle hazır sistem alınır mı? 2070S'li uygun fiyata birçok hazır sistem var, oldukça kaliteli gözüküyorlar.
2. hazır sistem olmayacaksa ekran kartı 2070S mi olmalı 3070 mi? Yoksa bir alt segmentten 2060S mi düşünülmeli?
3. anakart tercihi B450 mi olmalı yoksa geleceğe yönelik B550 mi olmalı?
4. işlemci olarak Ryzen 7 3700X'e çıkmak mantıklı mı? Yoksa Ryzen 5'lerden mi yürünmeli? Ryzen 5'ler beni kaç yıl götürür, geleceği nedir?
5. kasanın soğutması çok önemli deniyor, peki bileşenler için kasadan fedakarlık yapılmalı mı?

3070'i bekleyin bence piyasaya nasıl çıkacak diğer kartların fiyatlarını nasıl etkileyecek bakmak lazım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı