10.000TL civarı full ekipman önerisi

Bütçe
12000

GrantieFX

Femtopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
1-) Klavye

Kullanım amacı: Daha çok oyun (hikaye ağırlıklı, arada bir rekabetçi oyunlar), not alma, yazı yazma. Bazen de yayın/YouTube.

Swıtch: Switch denilen şey hakkında çok bilgim yok ama basınca sesi hoş çıksın yeter. Ama geceleri de çok ses çıkmadan oynayacak bir switch olsun.
Renk: Beyaz veya siyah fark etmez.
LED/RGB: gerek yok ama olabilir. Karanlıkta tuşlar belli olan ışıkta olur.
Tuş: "wasd, space, Shift vs." butonları farklı renklerde oluyor ya, onlardan istemişimdir hep.
Anti-Ghosting: Doğru algılasın yeter.
Boyutu: %100 olmasın ama %60 da olmasın; %80 ideal gibi geliyor.
Kalite: Sağlam ve uzun ömürlü olsun, dayanıklı olsun (rage).
Kablo: Kablosuz tercihimdir; kablolu da olur.
Ekstra: Bilek desteği olursa mükemmel olur.
Maksimum bütçe: 1500₺

Not: Biliyorum, bu bütçede bu kriterleri karşılayacak klavye zor, ama hayal işte. Maksimum demiştim; ama 1500'ün üzerine X koy, şunu al derseniz onu da paylaşabilirsiniz, fakat 2000'in üzerine çıkmasın.

2-) Mouse

Kullanım amacı: Daha çok oyun (hikaye ağırlıklı, arada bir rekabetçi oyunlar). Bazen de yayın/YouTube.

DPI: Dediğim gibi, hikaye odaklı oyunlar ağırlığında ve arada bir rekabetçi, araba oyunları olmak üzere yeterli DPI olsa yeter.
Hz & ms: Hz: 2000-8000 Hz & 0.5 ms - 0.125 ms
Ağırlık: Söylediğim oyunlara göre olursa iyi olur; 70-90 gr iyidir.
Kablo: Kablosuz tercihimdir; kablolu da olabilir.
Renk: Siyah veya beyaz fark etmez, estetik dursun yeter.
LED/RGB: gerek yok ama olsa iyi olur.
Ergonomi: Tam tutuş olsun. Ele otursun. Konforlu.
Kalite: Uzun ömürlü olsun. Birkaç yıl götürsün (3-4 yıl). Kablosuz olacaksa şarj ömrü uzun olsun.
Click türleri: Drag Click, jitter vs. kolay yapılabilsin (istektir, illa olması gerekmemekte ama not düşerseniz güzel olur).
Ekstra: DPI ayar düğmesi olabilir veya uygulama üzerinden düzenlenebilir. Kayma yüzeyi ayarında olsun. Yan tuşları olabilir (herhalde MB4, MB5 diye geçiyor).

Not: Biliyorum, bu bütçede bu kriterleri karşılayacak mouse bulmak zor, ama hayal işte. Maksimum demiştim; ama 1500'ün üzerine X koy, şunu al derseniz onu da paylaşabilirsiniz, fakat 2000'in üzerine çıkmasın.

3-) Kulaklık

Kullanım amacı: Daha çok oyun (hikaye ağırlıklı, arada bir rekabetçi oyunlar). Bazen de yayın/YouTube.

Ses kalitesi: Sanal 7.1 veya 3D Audio olabilir.
Mikrofon: Mikrofon olabilir veya olmayabilir.
Mikrofon kalitesi (eğer mikrofonlu olursa): Gürültü engelleme özelliği olsun, çıkarılabilir veya katlanabilir olmalı. Karşı tarafa giden ses net ve kaliteli olsun. Cızırtı olmamalı.
Renk: Siyah veya beyaz olabilir, estetik dursun yeter.
Konfor: Uzun süreli kullanımda kulakta ağrı olmasın; yani kafa bandı ve kulak pedleri yumuşak olmalı (terletmeyen kumaş veya hafızalı köpük).
Ağırlık: 250-350 g bence idealdir.
Kablo: Kablosuz tercihimdir; kablolu da olabilir.
Bağlantı türü: Kablosuz olursa önemli olan şarj süresi en az 30-40 saat olmalı, gecikme olmamalı, rekabetçi oyunlarda zorlamamalı. Eğer kablolu olursa da zaten sıfır gecikme olacaktır.
Yapı kalitesi: Metal kafa bandı olsun, daha dayanıklı olur. Kablo değiştirilebilir veya çıkarılabilir olursa güzel olur ama zorunluluk değildir. Döner kulaklık tasarımı olabilir.
Yazılım: EQ ayarı yapabileceğim yazılım desteği; bazılarında oyun özel profilleri oluyor (Valorant, CS, Apex gibi).
Özellikler: RGB gerekmez ama hoş olabilir.

Not: Biliyorum, bu bütçede bu kriterleri karşılayacak kulaklık bulmak zor, ama hayal işte. Maksimum demiştim; ama 1500'ün üzerine X koy, şunu al derseniz onu da paylaşabilirsiniz, fakat 2000'in üzerine çıkmasın.

Max 1500 demişsiniz hepsine ama toplam 4500 ediyor üstte 10.000 TL demişsiniz.
Bütçeniz kaç?

Gamepad ekleyecektim sona doğru vazgeçtim. Siz yine de hepsine 2000'er bütçe düşerseniz sevinirim.

Kullanacağınız en kötü kulaklık Razer BlackShark V2 X olsun. Kulaklık çok önemli sağlık için, bütçe arttırın derim. Bi' 500 TL falan.

500TL ekleyip BlackShark mı almalıyım demeye çalıştınız.

KLAVYE

MOUSE

Palm

Claw

KULAKLIK

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı