Baştan bir sistem toplamak niyetim, biraz geleceğe yönelik bir sistem düşünüyorum ve bu yüzden özellikle yeni parçalar kullanılmasına dikkat ettim. Ancak aklıma takılan ya da tam olarak yatmayan yerler var. Bunları sizin ile paylaşmak istiyorum ve yardımınızı bekliyorum.
Kasa için ayırdığım bütçe 9.000 kadar. Toplam Bütçem 10.000 Olarak düşünüyorum ama bu kalan bin liralık kısım klavye mouse ve monitör için ayrıldı.
-MSI X99S SLI Plus DDR4 anakart
-Kingston Fury Black (4x8) DDR4 2666MHz CL15 1.5V XMP RAM
-İntel Cora i7 5820K 140watt 15MB 6 Çekirdek İşlemci
-Kingston 480GB V300 SATA 3.0 CACHE SSD
-WD 3.5'' 2TB Caviar Black Sata3.0 7200Rpm 64MB HDD
-Cooler Master HAF 912 Combat Gx 80Plus 750Watt Mid Atx Kasa
-MSI Geforce GTX 980 Ti Golden Edition Ekran Kartı (980Tİ modelinden farklı olarak aliminyum değil bakır soğutma kullanıyor)
Bu sistemde benim aklıma takılan kısım ekran kartı oldu. Biliyorsunuz ki phoenix türk bir frima ve tanıtıldı. Aradığım özelliklere yakın bilgisayarlarına da baktım, ayrı olarak parçada satıyorlarmış. GTX 980 Ti onlarda da mevcut ancak Gainward adlı bir markanın. Biraz araştırma yaptım ama pek geniş bir kaynak bulamadım MSI ya da ASUS ile karşılaştırıldığında özellikle. Aklıma takılan kısmı temel çekirdek hızı değeri fabrika çıkışlı %11 overcloaklı olması.
Gainward GeForce® GTX 980Ti Phoenix GS Ekran Kartı Gainward 1241Mhz temel hız ile gelirken MSI 1071Mhz genel hızla geliyor. Bu sebeple ekran kartını değiştirmeye değer mi bilemedim. Size danışlayım istedim.
Alttaki Yorumlarda Göreceksiniz bır ığıltı sesi çıkarttığını söylüyorlar.Bilen varsa merak etmekteyim MSI yerine GAİNWARD alınabilir mi?
X99 değil z170 topla diye cevaplar gelecektir diye düşünüyorum bu yüzden bu konuya da açıklık getireyim. Bilgisayar oyun temelli evet ancak sadece oyun oynamıyorum Solidworks 3DMax gibi programlar kullanıyorum ve bunlar ağır renderlar yapıyor ve ya rama yükleniyor. Rami oyun ihtiyacına göre yüksek tutmamın nedeni bu ve bu render ağırlığından dolayı x99 bir sistem düşünüyorum. Duruma göre işlemci yükseltmesi yapabilirim ancak yakın zamanda değil. İleriye dönük olarakta 3 EKran kullanmayı düşünüyorum Yanında SLI bağlantısı ile ekran kartının sayısını arttırabilirim ancak dediğim gibi bu ileri zaman için.
Toplam kasa fiyatındaki değişim o anki dolar kuruna göre sıvı işlemci soğutucu (all in one) ve ya kingston yerine samsung SSD (yüksek okuma/yazma hızı için) aktarılabilir.ç Bu o anki dolar kuruna bağlı biraz.
Bir ekran kartı birde bu Ram seçimi konusunda şüphelerim var onun haricinde bayağı oluştu kafamda.
Bunun haricindeki soru ise ileride 3 ekran kullanımına geçmek gibi bir fiyatım var. Dİsplay portu olan bir monitör doğrudan 600-700 Lira ekliyor. Dönüştürücüler ile ekran kartındaki hdmi displayport VGA şeklinde 3 farklı çıkıştan dönüştürsem hepsini HDMİ yapsam ekranların tepki süresi değişir mi? Ekranlarda HDMI çıkışları olacak şekilde düzenleme yapsam ne kadar dar boğaz yaratır acaba?
Parçalar içinde Vatan Bilgisayarı düşünüyorum. Ankarada oturuyorum hem mağzalarına ulaşımımda var. Fiyatları en ucuz olduğunu söyleyemem ancak diğer sitelere göre daha güvenilir geliyor. Temin edebileceğim başka yerler konusunda fikriniz var ise onları da duymak isterim.