10.000TL telefon önerisi

Bütçe
10000
Ben Redmi önermiyorum hocam önerinizi kötü de demiyorum ama bütçe 10 bin belirtilmiş biraz arttırıp NP1 alacağına Samsung Galaxy A26 çok güzel bir tercih olur bende öyle yaptım NP1 alacaktım son anda A26 aldım aşırı memnunum 120Hz kamerasıda güzel Tasarımda hoş. Exynos 1380 var ama fazla oyun oynamam ki konu sahibine aynı her gelen güncellemede işlemciyi biraz daha optimize ediyorlar NP1 karşısında nimet gibi.

Marka tercihiniz varmı?
Geçmiş olsun, yanlış olmasın ama yapılabilecek en kötü tercihlerden birisi olmuş. Hem görünüş, hem malzeme kalitesi hem de özellik olarak daha düşük bir cihaz almışsınız. Her seferinde optimize ediliyor demeniz komiğime gitti, Samsung gibi senede 100 tane model çıkaran firmalar optimizasyona asla uğraşmıyor içinde gelen 30 tane bloatware uygulama da bunun göstergesi. Tam tersi daha az modeli olan firmalar optimizasyon yapıyor, NothingOS ile UFS 2.2 olan telefon optimizasyon sayesinde UFS 3.1 olan başka bir cihazdan daha hızlı dosya aktarımı yapabiliyor.

Zaten bu işletim sistemi tercih sebebiydi benim için ve 2 sene geçtikten sonra doğru karar verdiğimi anladım. Bir yandan da bu sene içinde yine A20 serisi bir telefonun kasıntılarıyla uğraştık bir tane de A55'i servise yolladık ekran durduk yere bozulup telefon açılmayınca. Elimizdeki hem NP1 hem de NP2A taş gibi çalışıyor, bir tane bile problemi olmadı.

İşin özeti şu, daha iyi cihaz olmasına rağmen NP1 olmasın demişsiniz ve arkasında bir tane bile mantıklı neden yok. Bu arada tasarımı hoş dediğin A26'da 5000 TL'lik telefonlardaki damla çentik ve simetrik olmayan çerçeve var, altta da çıkıntı yüzünden ekranın %10'u yok gibi zaten, gördüğüm en çirkin telefonlardan birisi A26. Şaşkınlıkla okudum resmen...

Geçmiş olsun, yanlış olmasın ama yapılabilecek en kötü tercihlerden birisi olmuş. Hem görünüş, hem malzeme kalitesi hem de özellik olarak daha düşük bir cihaz almışsınız. Her seferinde optimize ediliyor demeniz komiğime gitti, Samsung gibi senede 100 tane model çıkaran firmalar optimizasyona asla uğraşmıyor içinde gelen 30 tane bloatware uygulama da bunun göstergesi. Tam tersi daha az modeli olan firmalar optimizasyon yapıyor, NothingOS ile UFS 2.2 olan telefon optimizasyon sayesinde UFS 3.1 olan başka bir cihazdan daha hızlı dosya aktarımı yapabiliyor.

Zaten bu işletim sistemi tercih sebebiydi benim için ve 2 sene geçtikten sonra doğru karar verdiğimi anladım. Bir yandan da bu sene içinde yine A20 serisi bir telefonun kasıntılarıyla uğraştık bir tane de A55'i servise yolladık ekran durduk yere bozulup telefon açılmayınca. Elimizdeki hem NP1 hem de NP2A taş gibi çalışıyor, bir tane bile problemi olmadı.

İşin özeti şu, daha iyi cihaz olmasına rağmen NP1 olmasın demişsiniz ve arkasında bir tane bile mantıklı neden yok. Bu arada tasarımı hoş dediğin A26'da 5000 TL'lik telefonlardaki damla çentik ve simetrik olmayan çerçeve var, altta da çıkıntı yüzünden ekranın %10'u yok gibi zaten, gördüğüm en çirkin telefonlardan birisi A26. Şaşkınlıkla okudum resmen...
Senin tercihinle alakalı kötü bir şey söylemedim, benim de tercihim A26 oldu ve neden tercih ettiğimi açıkça belirttim. Bütçe, kullanım amacı ve beklenti herkes için farklıdır. Ben oyun odaklı biri değilim, 120Hz ekran, güncel OneUI arayüzü, kamera kalitesi ve yazılım desteği benim için daha öncelikliydi. A26 bunları fazlasıyla karşıladı.

"En kötü tercih" demek ise oldukça özneldir. Malzeme kalitesi senin için önemli olabilir, benim için değil. A26'nın ergonomisi ve hafifliği benim kullanım tarzıma daha uygun. Ayrıca Samsung, geniş servis ağı ve uzun güncelleme politikasıyla Türkiye’de kullanıcıya daha çok güven veriyor. Nothing'in kaç servisi var Türkiye’de?

Samsung çok model çıkarıyor diye optimizasyon yapmıyor demek doğru değil. Exynos 1380 zamanla daha iyi hale geldi, bu bizzat deneyimle sabit. Bloatware konusuysa kaldırılabilir şeyler, takılıp kalınacak bir mesele değil.

Tasarım konusu da tamamen zevk meselesi. Ben damla çentikten rahatsız olmuyorum, önemli olan ekran kalitesi ve kullanım deneyimi. Çerçeve kalınlığıyla işim yok, cihaz işlevsel mi ona bakarım. A26'nın ekranı net, akıcı ve gözü yormuyor. Bu da benim için yeterli.

Kısacası, herkesin önceliği farklı. Ben tercihimi bilinçli yaptım ve memnunum. NP1 kötü demedim, ama kendi kullanım amacım için A26 daha doğru tercihti. Buna saygı göstermek lazım.

Ben Redmi önermiyorum hocam önerinizi kötü de demiyorum ama bütçe 10 bin belirtilmiş biraz arttırıp NP1 alacağına Samsung Galaxy A26 çok güzel bir tercih olur bende öyle yaptım NP1 alacaktım son anda A26 aldım aşırı memnunum 120Hz kamerasıda güzel tasarımda hoş. Exynos 1380 var ama fazla oyun oynamam ki konu sahibine aynı her gelen güncellemede işlemciyi biraz daha optimize ediyorlar NP1 karşısında nimet gibi.

Marka tercihiniz var mı?

Hocam resmi önermem sebebiniz nedir merak ettim sadece.

Hocam resmi önermem sebebiniz nedir merak ettim sadece.
Hocam, 2021’den beri ailecek Xiaomi’nin özellikle Redmi serisini kullandık. Başlarda fiyat-performans olarak gerçekten cazip geliyordu. Ancak zamanla fark ettiğim bazı önemli problemler var. Cihazlar belirli bir süre sonra sanki bilinçli olarak performans kaybı yaşıyor gibi davranıyor. Arayüz ciddi şekilde yavaşlıyor, günlük kullanımda bile takılmalar hissedilir hâle geliyor. Isınma problemleri zamanla daha çok kendini belli ediyor.

Bunlara ek olarak, MIUI arayüzü gereğinden fazla sistem uygulaması ve bloatware içeriyor. Kullanmadığım, silinemeyen uygulamalar hem depolamayı dolduruyor hem de sistem kaynaklarını tüketiyor. Bu da performansın daha da düşmesine neden oluyor.

Kısacası, uzun vadeli kullanımda Redmi serisinin yazılım optimizasyonu ve kullanıcı deneyimi açısından beni tatmin etmediğini açıkça söyleyebilirim. Bu nedenle farklı markalara yönelme kararı aldım. Kullandıkça bu farklar daha net anlaşılıyor.

Hocam, 2021'den beri ailecek Xiaomi'nin özellikle Redmi serisini kullandık. Başlarda fiyat-performans olarak gerçekten cazip geliyordu. Ancak zamanla fark ettiğim bazı önemli problemler var. Cihazlar belirli bir süre sonra sanki bilinçli olarak performans kaybı yaşıyor gibi davranıyor. Arayüz ciddi şekilde yavaşlıyor, günlük kullanımda bile takılmalar hissedilir hâle geliyor. Isınma problemleri zamanla daha çok kendini belli ediyor.

Bunlara ek olarak, MIUI arayüzü gereğinden fazla sistem uygulaması ve bloatware içeriyor. Kullanmadığım, silinemeyen uygulamalar hem depolamayı dolduruyor hem de sistem kaynaklarını tüketiyor. Bu da performansın daha da düşmesine neden oluyor.

Kısacası, uzun vadeli kullanımda Redmi serisinin yazılım optimizasyonu ve kullanıcı deneyimi açısından beni tatmin etmediğini açıkça söyleyebilirim. Bu nedenle farklı markalara yönelme kararı aldım. Kullandıkça bu farklar daha net anlaşılıyor.

Hocam ben günlük kullanımda gayet yeterli olduğunu düşünüyorum bende yavaşlama vs olmadı. Oyun açarsam ısınıyor ama oyun telefonu değil. Akıcılığı hale çok temiz sadece ekran AMOLED olduğu için yandı.

Hocam yıllık cihaz yaklaşık 4 yıldır bende.

Hocam o zaman helal olsun size çünkü 4 yıl gerçekten çok iyi. Bizde 1.5–2 yıl dayanması bile başarıydı, ondan sonrası hep yavaşlama, ısınma, arayüzde hantallık… demek ki sizin cihaz sağlam denk gelmiş ya da siz bayağı özenli kullanıyorsunuz. Ama genel olarak Redmi serisi uzun vadede böyle performans düşüşü yaşatabiliyor. Sizinki istisna olmuş gibi duruyor. İlk başlarda bütün çevreme önermiştim Xiaomi cihazları fakat şu an önermem ilk 6 ay yağ gibi akmış idi cihaz sonra yavaştan arayüzde takılmalar vs olmuştu 1.5-2 yıl sonra dokunmayı zor algılamaya başladı tek bende olsa bir şey demeyeceğim ama ailede 3 telefon var 3'ünde de farkli sorunlar baş göstermişti.

Hocam o zaman helal olsun size çünkü 4 yıl gerçekten çok iyi. Bizde 1.5–2 yıl dayanması bile başarıydı, ondan sonrası hep yavaşlama, ısınma, arayüzde hantallık… demek ki sizin cihaz sağlam denk gelmiş ya da siz bayağı özenli kullanıyorsunuz. Ama genel olarak Redmi serisi uzun vadede böyle performans düşüşü yaşatabiliyor. Sizinki istisna olmuş gibi duruyor. İlk başlarda bütün çevreme önermiştim Xiaomi cihazları fakat şu an önermem ilk 6 ay yağ gibi akmış idi cihaz sonra yavaştan arayüzde takılmalar vs olmuştu 1.5-2 yıl sonra dokunmayı zor algılamaya başladı tek bende olsa bir şey demeyeceğim ama ailede 3 telefon var 3'ünde de farkli sorunlar baş göstermişti.

Hocam zorlamaya gelmiyor ama ben normal kullanmak için aldım ara sıra codm ve PUBG giriyorum. Bu aralar pil sıkıntı biraz (arka planda çalışan uygulamada var). Onun dışında normal kullandım ekranı kırık ben 6K fiyata almıştım ekran için 5.5k gibi fiyat biçtiler değişmedim sorunsuz kullanıyorum hala.
O zamanın Samsung modelinden daha üsttü ondan aldım. Ekranda koruma varken küçük boşluktan kırılsa yandan.

Hocam zorlamaya gelmiyor ama ben normal kullanmak için aldım ara sıra codm ve PUBG giriyorum. Bu aralar pil sıkıntı biraz (arka planda çalışan uygulamada var). Onun dışında normal kullandım ekranı kırık ben 6K fiyata almıştım ekran için 5.5k gibi fiyat biçtiler değişmedim sorunsuz kullanıyorum hala.
O zamanın Samsung modelinden daha üsttü ondan aldım. Ekranda koruma varken küçük boşluktan kırılsa yandan.
Hocam yenilemek isterseniz bana güvenip Samsung modellerine bakın hak verirsiniz :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı