10.000TL'ye çizim tableti önerisi

XxAdemxX

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar çizim için tablet almayı düşünüyorum. Bütçem maksimum 10 bin olacak şekilde sarı sitede de ikinci el ilanlarına bakacağım fakat iPad vs gibi ürünlerde pek teknik bilgiye sahip değilim.

Amacım tabletten çizip direkt olarak masaüstü bilgisayara dosyayı göndermek. Procreate programını herkes öneriyor. O yüzden iPad bir tık daha önde. Grafik tablet pek bana göre değil alışamadım ve sattım. Öneren olursa şimdiden yazayım.

Bu bütçede Apple almanız çok mantıksız olur. Apple için minimum 20 bine çıkmanız lazım. Çizim derken normal bir PDF çizimimi yapacaksın yoksa program üzerinden mi?

Ne seviyede çizim yapacaksınız hocam bu bütçede pek iPad yok grafik tablet alıp PC üzerinden çizim yapabilirsiniz.

Huawei MatePad SE var 6K TL 0 kapalı kutu ama ne kadar iyi bilmiyorum.
Pozitif teknolojide eğitim indirimi ile iPad 10. nesil 13K TL'ye geliyor o fiyatlara tercih edilebilir.
Benim tercihim Apple olur tablet konusunda ekosistem avantajı da var uzun yıllar da götürür en az 3 4 sene.

Ne seviyede çizim yapacaksınız hocam bu bütçede pek iPad yok grafik tablet alıp PC üzerinden çizim yapabilirsiniz.

iPad 9 alınabilir aslında 10000 TL.

Ayrıca ikinci el o paralara çok seçenek yok Apple olarak.

Bu bütçede Apple almanız çok mantıksız olur. Apple için minimum 20 bine çıkmanız lazım. Çizim derken normal bir PDF çizimimi yapacaksın yoksa program üzerinden mi?

İlla iPad Air almasına gerek yok (tabii olsa daha iyi olur) iPad 10 da gayet güzel çizimler yapılabilir.

Çizim için iPad 9'un ekranı ve kalemi yeterli olmayacaktır.

Giriş belki orta seviye için olabilir ama hem ekran yapısı hem de kalem desteği olarak belirli seviyeden sonra sıkıntı çıkarır ek olarak 4 GB RAM çoklu katmanlarda yetersiz kalacaktır.

Eğer ekran yapısı önemli ise o büççede iPad 10 tercih edilmeli kalem desteğinde ise bütçe hayli artıyor Apple 1. nesil kalem iş görebilir aslında. Bende hem iPad 7 hem de iPad Air var pencil 2 her yönüyle ön planda ama pencil 1 bana kötü gelmiyor. Tercih edilebilir.

Bahsettiğim Air 2 değil Pro destekleyen Air günlük kullanımda tabii kötü gelmez ama çizimde pencil Pro ile aralarındaki fark ciddi hissedilir, 10. nesilde lamine olmayan cam var bu da çoğu kişiyi rahatsız ediyor.

Cam, kağıt hissi veren ekran koruyucu ile kolayca çözülebilir bunun için Pro'ya gerek var mı?

Daha yeni Lenovo Tab 11 sahibi oldum. Sadece çizim icin aldim ama ekran kalitesini vb cok begendigim icin günlük işlerimin cogunu tabletten yapmaya başladım öneririm.(ben teknosadan 10000tlye aldım fiyatı değişmiş olabilir bilmiyorum)

Procreate tarzı programlar kullanmak üzere alacağım.
Amatör olarak çizimler yapacağım daha çok giriş seviyesi bir tablet almak istiyorum,2.el satışlara bakıyorum genellikle.Grafik tablete pek alışamadığım için sattım.
Android işletim sisteminde düzgün(Procreate gibi) çizim programı olmadığı için uzun süre de kullanacağım için pek de yanaşmayı düşünmüyorum,soru işaretleri bırakıyor kafada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…