10-11. sınıf arası yaz tatilinde TYT biter mi?

Fatih Mankan

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 3050
İ3 12100F
16 GB 3200MHZ RAM
500 GB SSD
Bu yıl 10. sınıfa geçtim. 9. sınıfta tek anlamadığım ders biyoloji ve matematiğin geometri kıs miydi? Ailem ve ben kendimden ilk 20.000 beklıyorum. 10. sınıf içinde düzenli olarak çalışsam, 10'dan 11'e geçerken olan yaz tatilinde TYT konularını bitirip 11 ve 12 de denemeye odaklanabilir miyim?

İlk olarak ilk 20.000 bekliyorum düşüncesi çok yanlış. Elimden gelenin en iyisini yapacağım diyerek bu işe gir. 10'dan 11'e kadar TYT'yi bitirebilirsin ama sürekli tekrar etmen gerekecek sen en iyisi şu anlık okuldaki derslerine odaklan zaten müfredatan çıkıyor. Ve okul puanı da önemse derslerine çalış. yüksek sıralamalar için okul puanı çok önemli.

Daha 10. sinifsin aşırı takmana gerek yok, 11'e gecerkenki yazda TYT çalışmaya başlamıştım ben. İlk başlarda Türkçe ve matematiğe önem verdim, bu yaz da fen kısmını hallettim. Biyoloji dersi zamanla oturan bir şey, konular birbiriyle aşırı bagli. 11. Sınıfa geçince anlayacaksınız dediğimi sayısal seçerseniz. Matematiği de çalışa çalışa anlayacaksiniz onun pek bir esprisi yok, fazla soru görmek önemli.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı