RTX 5060, i5-12400F sistem alınır mı?

Ben 12400F + 4060 kullanıyorum, 5060'ın 4060'dan çok farkı yok aşırı güçlü bir kart değil darboğaz yemezsin ama ben İtopya pek önermiyorum o tamir edilmiş kart satma mevzularından sonra, üzerinden ne kadar yıl geçerse geçsin Şikayetvar'da raporlar var. Mağaza genel olarak bana güvenli gelmiyor.

Hocam şu an İtopya bu fiyat bandında hem DDR5 hem de 5000 serisini sunan tek şirket bir sorun çıktığında yardımcı olmuyorlar mı ya garantisi var sonuçta.

Ayrı olarak 500'ün yeteceğini düşünüyorum ya yani 1TB vardı önceden çok işime yaramadı zaten ileride SSD'ye ekleme yapabiliyoruz değil mi bir 500 daha alırım yetmezse.

Anakartın M.2 slotu 1 adet yani ek SSD takamazsın ayrıca su anki sistemdeki SSD'de DRAM yok o yuzden doldukca performansda bayağı bir düşüş yaşarsın kasayı yukseltmekten cok daha mantıklı SSD yukseltmek.

Bu arada maximum cıkabileceğün bütçe ne ona gore başka oneriler de yapabiliriz.

Anakartın M.2 slotu 1 adet yani ek SSD takamazsın ayrıca su anki sistemdeki SSD'de DRAM yok o yuzden doldukca performansda bayağı bir düşüş yaşarsın kasayı yukseltmekten cok daha mantıklı SSD yukseltmek.

Bu arada maximum cıkabileceğün bütçe ne ona gore başka oneriler de yapabiliriz.

Maksimum 40 41k bandı olabilir anakartta tek slot olduğunu fark etmemiştim hocam çok sağ olun.

Maksimum 40 41k bandı olabilir anakartta tek slot olduğunu fark etmemiştim hocam çok sağ olun.

Evet başka önerileriniz varsa süper olur.

Bende de 4060 Ti 14600KF kombinasyonu var 4060 ve 5060 la maksimum uyum sağladığını düşündüğüm için 14. nesil işlemciye yönelmesini önerdim.

14600k gibi işlemciler 5070 gibi ekran kartları için ideal. 4070-5070 gibi kartların altındaki kartlar düşük kalır.

Hocam şu an İtopya bu fiyat bandında hem DDR5 hem de 5000 serisini sunan tek şirket bir sorun çıktığında yardımcı olmuyorlar mı ya garantisi var sonuçta.

Yardımcı olup olmama durumunu bilmiyorum ama tamir edilmiş kart satılma olaylarından sonra güvenli değil bana göre.

14600k gibi işlemciler 5070 gibi ekran kartları için ideal. 4070-5070 gibi kartların altındaki kartlar düşük kalır.

Yardımcı olup olmama durumunu bilmiyorum ama tamir edilmiş kart satılma olaylarından sonra güvenli değil bana göre.

Hocam darbogaz genelde ekran kartı yüksek gelince oluyor işlemcilerde o sorun çok yok.

40-41k demişsin o paraya; AMD kart pek sevmem ama 9060XT 16g sistem çıkabilir gibi. AMD işlemciye eyvallah ama ekran kartlarına hiç ısınamıyorum. AMD istemeyebilirsin yerine 5060 çıkar yine ama o da parasını hak etmez. Ben olsam AMD almam boş boş AMD övüp de konuşanlara fazla bakma.

Hocam darbogaz genelde ekran kartı yüksek gelince oluyor işlemcilerde o sorun çok yok.

Ekran kartı düşük kalır dedim bende, yani bir de 14. nesil k serisi işlemciler ciddi derecede ısınıyor çok fazla watt çekebiliyor, bana göre 14. nesil silikon israfı. Yanına düşük kalan kart kullanılabilir sıkıntı yok darboğaz zaten olmaz ama o işlemciye 5070 vs gider.

Son düzenleme:
Konu başlığı bu sistem alınır mı diye açıldığından ona göre cevap vereceğim. Alınmaz. Hem parçalar kötü hem 5060 ın 8 gb versiyonu var. DDR4 sistem. Neresinden bakarsanız bakın elde kalıyor ve günümüze yetersiz kalıyor. Belki beklentileriniz ihtiyaçlarınız düşüktür ona birşey diyemem ama üstüne 10 bin ekleyip

Bu şekilde hem AM5 Hemde ekran kartı bakımından çok daha güçlü bir sistem tercih edilebiliyorken geriye dönük bir sistem almanın hiç bir mantığı yok. Başlıkta attığınız sistemi yarın güncellemeye kalksanız ve AM5 geçmek isteseniz şuan vereceğiniz farkın çok çok daha üstünü vermeniz gerekecek. Fırsatınız verken 9060xt sisteme yönelin.

40-41k demişsin o paraya; AMD kart pek sevmem ama 9060XT 16g sistem çıkabilir gibi. AMD işlemciye eyvallah ama ekran kartlarına hiç ısınamıyorum. AMD istemeyebilirsin yerine 5060 çıkar yine ama o da parasını hak etmez.

Ekran kartı düşük kalır dedim bende, yani bir de 14. nesil k serisi işlemciler ciddi derecede ısınıyor çok fazla watt çekebiliyor, bana göre 14. nesil silikon israfı.

Evet geçen 40kya 9060XTLI sistem vardı ama 9060XT kronik sorunlu dedi herkes başka konularda falan da herkes şikayetçi olmuş o yüzden NVIDIA ekran kartı tercih edeceğim ya.

40-41k demişsin o paraya; AMD kart pek sevmem ama 9060XT 16g sistem çıkabilir gibi. AMD işlemciye eyvallah ama ekran kartlarına hiç ısınamıyorum. AMD istemeyebilirsin yerine 5060 çıkar yine ama o da parasını hak etmez.

Ekran kartı düşük kalır dedim bende, yani bir de 14. nesil k serisi işlemciler ciddi derecede ısınıyor çok fazla watt çekebiliyor, bana göre 14. nesil silikon israfı. Yanına düşük kalan kart kullanılabilir sıkıntı yok darboğaz zaten olmaz ama o işlemciye 5070 vs gider.

14600KF yi 4060 Ti 16 GB ekran kartıyla kunlanıyorum asla dediğin gibi ciddi bir ısınma olmadı şimdiye kadar 🤔

Evet geçen 40kya 9060XTLI sistem vardı ama 9060XT kronik sorunlu dedi herkes başka konularda falan da herkes şikayetçi olmuş o yüzden NVIDIA ekran kartı tercih edeceğim ya.
Herkes? Konuları ve o herkesleri atarmısınız? 9060xt veya herhangi bir 9000 serisinde kronik sorun yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı