10-13 bin TL 2K IPS Monitör Önerisi

Batuhan Daş

Hectopat
Merhaba, oyun odaklı 2K IPS monitör arıyorum. Rekabetçi + Single karışık. Bu konunun yeni monitör alacaklara da faydası olacağından eminim.

Eski monitörüm MSI IPS 2K 27 G274QPF'ydi. Alttan yeşil çizgiler çıkmaya başladı sonra tüm ekranı kapladı ve 2 sene sonunda iade ettim. İkinci monitörüm de MSI 27 VA 2K bunda da panel kaynaklı alttan yeşil çizgiler çıkıyor fakat garantisi yok bu sebepten kullanıyorum. Kısaca bir daha MSI alamam.

Aradığım özellikler:
27" ve üzeri, en az 170Hz
Ghosting çok düşük olmalı
IPS glow/bleed aşırı rahatsız etmesin
Fiyat bütçem 10-13K arası.

En ideal olduğunu düşündüğüm iki monitörü de paylaşıyorum ve önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, oyun odaklı 2K IPS monitör arıyorum. Rekabetçi + Single karışık. Bu konunun yeni monitör alacaklara da faydası olacağından eminim.

Eski monitörüm MSI IPS 2K 27 G274QPF'ydi. Alttan yeşil çizgiler çıkmaya başladı sonra tüm ekranı kapladı ve 2 sene sonunda iade ettim. İkinci monitörüm de MSI 27 VA 2K bunda da panel kaynaklı alttan yeşil çizgiler çıkıyor fakat garantisi yok bu sebepten kullanıyorum. Kısaca bir daha MSI alamam.

aradığım özellikler:
27" ve üzeri, en az 170Hz.
Ghosting çok düşük olmalı.
IPS glow/bleed aşırı rahatsız etmesin.
Fiyat bütçem 10-13K arası.

En ideal olduğunu düşündüğüm iki monitörü de paylaşıyorum ve önerilerinizi bekliyorum.

Vatan üzerinden satın alabilirsiniz hocam 1 senedir kullanıyorum 1 kere sorun yaşatmadı farklı farklı bir ton ayarı var oyun anlamında renkleri çok doygun ve hoş. Film izlemek güzel değil sadece neden anlamadım film izleyeceğim zaman, yan monitörüm Lenovo'ya atıyorum filmi oradan izliyorum.

Birçok IPS monitörden daha iyi renk ve kontrast veren bir monitör. VA olması düşündürmesin.

Vatan üzerinden satın alabilirsiniz hocam 1 senedir kullanıyorum 1 kere sorun yaşatmadı farklı farklı bir ton ayarı var oyun anlamında renkleri çok doygun ve hoş. Film izlemek güzel değil sadece neden anlamadım film izleyeceğim zaman, yan monitörüm Lenovo'ya atıyorum filmi oradan izliyorum.
Tavsiye için teşekkür ederim. Ben filmi genelde TV'de izlemeyi seviyorum o yüzden sorun değil.
Bu monitörün 32'liğini aynı fiyata görmüştüm. Vatan kampanya yapmış: samsung-32-odyssey-g5
Bunu görünce direkt mağazaya gidip alasım geldi fakat ghosting problemi varmış maalesef. Benim msi'da da fastest modda ghosting vardı. Extreme modda ghosting yaşadın mı acaba?

Birçok IPS monitörden daha iyi renk ve kontrast veren bir monitör. VA olması düşündürmesin.
Şuan VA panel msi curved monitörümden yazıyorum. Samsung cidden kaliteli monitörler üretiyor, msi paneli de samsung fakat IPS kullandıktan sonra VA bana biraz sönük gibi geliyor hocam. Bir de fiyatı VA panele göre yüksek geldi. Eminim çok kaliteli bir monitördür, yorumları da öyle ama IPS düşünüyorum, tavsiye için teşekkür ederim. Bu arada curved olması çok önemli artı ben de curved hastasıyım. IPS'lere de curved yapabilseler keşke.

Son düzenleme:
Tavsiye için teşekkür ederim. Ben filmi genelde TV'de izlemeyi seviyorum o yüzden sorun değil.
Bu monitörün 32'liğini aynı fiyata görmüştüm. Vatan kampanya yapmış: samsung-32-odyssey-g5
Bunu görünce direkt mağazaya gidip alasım geldi fakat ghosting problemi varmış maalesef. Benim MSI'da da fastest modda ghosting vardı. Extreme modda ghosting yaşadın mı acaba?

Herhangi bir şekilde ghosting yaşamadım çok kurcuklayan biri olarak her ayarını denemişimdir monitörün. 32'lik olanını satın alabilirsiniz ama rekabetçi oyunlar oynuyorsanız bu kadar büyük ekran tercih etmeyin derim. AAA oyunlar oynayacaksanız çok memnun edecektir sizi. 32'lik verisyonu da tercih edebilirsiniz.

Attığın ASUS modeli asla satın alma 2 kere değiştirdim ben o monitörü 3. seferde iade aldılar. AOC tercih edilebilir.

Philips'i görmüştüm çok kibar bir monitör, benim sistem de beyaz çok güzel uyum sağlardı. 1-2 ghosting problemleri okudum hocam ondan vazgeçmiştim ama aklımda duruyor.

AOC 400 cd parlaklık ve %123.6 sRGB olarak da çok iddialı, incehesap bugün gaming gecesinde bu monitörü indirime sokarsa düşünebilirim ama dediğiniz gibi ASUS ile arasında seçim yapmam gerekebilir. Yabancı forumlarda da çok gezdim ASUS VG27AQL5A çok övülüyordu. Siz hangisini seçerdiniz?

@Batuhan Daş
Philips monitörün incelemelerinde ghosting sorunu bulunmuyor. AOC ile neredeyse aynı değerleri veriyorlar. AOC'un parlaklığı bir tık daha fazla Philips'in kontrastı. ASUS her ikisindende bir tık daha fazla değer vermiş. Ama testlerde ufak farklar olsa da pratikte pekte farkları olmayacaktır.

Ben tasarımından ötürü Philips'i alırdım. Sisteminiz beyaz olduğundan ötürü uyum sağlayacaktır.

Herhangi bir şekilde ghosting yaşamadım çok kurcuklayan biri olarak her ayarını denemişimdir monitörün. 32'lik olanını satın alabilirsiniz ama rekabetçi oyunlar oynuyorsanız bu kadar büyük ekran tercih etmeyin derim. AAA oyunlar oynayacaksanız çok memnun edecektir sizi. 32'lik verisyonu da tercih edebilirsiniz.

Attığın ASUS modeli asla satın alma 2 kere değiştirdim ben o monitörü 3. seferde iade aldılar. AOC tercih edilebilir.
Vatan'a gidip 32'liği deneme imkanı varsa bir denemek isterim. CS2, PUBG gibi rekabetçi oyunlar oynuyorum ama bende de büyük ekran hastalığı var, yıllardır 27 kullandım. Artık küçük gelmeye başladı 😀

Asus'ta ne gibi sorunlar yaşadın? Okuduğum 10 yorum varsa 9'u iyiydi de merak ettim şimdi. Sıkıntılıysa uğraşmaya değmez...

Technopat Haberler

Geri
Yukarı