Öncelikle merhaba, yakın zamanda ben de 2K monitör satın aldım. Size tavsiye edebileceğim en iyi monitör LG UltraGear 27GP850-B 27" 165Hz (OC 180Hz) G-SYNC Nano-IPS.
Keşfedin: LG 27GP850-B. LG ile ilgili resimler, yorumlar ve teknik özellikler için tıklayın Ultragear 27 İnç Oyun Monitörü FreeSync 165Hz Yenileme Hızı Nano IPS Ekran 27GP850-B.
www.lg.com
Çok araştırma yaptım öncelikle VA panel monitörlerden uzak durmanızı öneririm. Piyasadaki çoğu VA panel monitörün hemen hemen hepsine yakın modellerde ghosting problemi ve en can sıkıcı problemi olan Black smearing durumu söz konusu. Bu karanlık sahnelerde siyahların iç içe geçmesi. Örnek olarak oynadığım oyundan bahsedeyim. Diablo oynarken karanlık zindanlarda siyahlar birbirine giriyor. Yani karakteri hareket ettirince net olan siyah objeler birbirine giriyor. Ya da anlayacağınız şekilde anlatayım bir film izliyorsunuz, filmdeki karakter hareket edince kafasındaki saçın gölgesi çıkıyor.
Yıllardır VA panel kullanan biri olarak siyahları gerçek siyah göstermesinden dolayı tercih sebebim olmuştu. IPS ise siyahları gri gösterdiği için tercih sebebim olmadı.
Nano-IPS için ışıkları engelleyen bir katman kullandıklarını gördükten sonra sipariş verdim. Yaklaşık 2 aydır kullanıyorum, 180Hz ve HDR açık olarak kullanıyorum ve oldukça memnunum. Renk olarak sonraki seviye OLED monitöre çok yakın. Gönül isterdi OLED kullanmak ama çok tuzlu maalesef
Ayrıca bu modelde NVIDIA G-SYNC resmi onaylı olduğu için oyun oynarken flicker sorunu yaşamıyorum.
Ben de 4070 Ti kullanıyorum. Bu linkten NVIDIA G-SYNC desteği veren monitör listesine göz atarak sipariş vermenizi öneririm.
Search for GeForce G-SYNC gaming monitors.
www.nvidia.com