10-15 bin TL 4K film izlemek ve AutoCAD yazılımları için sistem toplama önerisi

Bütçe
10.000-15.000

lancestroll

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Makina Mühendisi
Arkadaşlar merhaba. 4K 60FPS film, video ve AutoCAD kullanımı için kasa toplamam gerekiyor. Oyun ve yük bindiren programlar kullanılmayacak, tek konu video ve film 4K 60 FPS sıkıntısız izleyebilmek, AutoCAD'i kasmadan kullanabilmek. Uzun süredir uzak kaldığım için pek bir fikrim yok ama AMD APU sistem toplamak bana mantıklı geliyor. Tavsiyeleriniz nelerdir? Bütçe 10-15 bin TL.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba. 4K 60FPS film, video ve AutoCAD kullanımı için kasa toplamam gerekiyor. Oyun ve yük bindiren programlar kullanılmayacak, tek konu video ve film 4K 60 FPS sıkıntısız izleyebilmek, AutoCAD'i kasmadan kullanabilmek. Uzun süredir uzak kaldığım için pek bir fikrim yok ama AMD APU sistem toplamak bana mantıklı geliyor. Tavsiyeleriniz nelerdir? Bütçe 10-15 bin TL.
Ben sadece bir öneri yapacağım. İşlemci gücü iyi seviyede olup fansız low profil dediğimiz ekran kartlarından sanki alsanız bana göre daha mantıklı geliyor. 2 GB GT 1030 gibi örneğin. Autocad kısmında çok kullanıyoruz mini pc ler bile ekran kartı olmadan proje açıyor. Asus Eeepc netbooklar da Atom işlemci var ben onlarda bile büyük proje leri gayet rahat görüntüleme yapabiliyorum. Tabi burda sizin 4K isteğiniz öne çıkıyor bu yüzden işlemciyi performanslı almak bana daha mantıklı geldi. HDMI 4K desteği olan birde low profil kartla dediğiniz bütçelerde kasa toplanır diye düşünüyorum.

Ben sadece bir öneri yapacağım. İşlemci gücü iyi seviyede olup fansız Low profil dediğimiz ekran kartlarından sanki alsanız bana göre daha mantıklı geliyor. 2 GB GT 1030 gibi örneğin. AutoCAD kısmında çok kullanıyoruz mini PC'ler bile ekran kartı olmadan proje açıyor. ASUS eeepc netbooklar da atom işlemci var ben onlarda bile büyük projeleri gayet rahat görüntüleme yapabiliyorum. Tabii burada sizin 4K isteğiniz öne çıkıyor bu yüzden işlemciyi performanslı almak bana daha mantıklı geldi. HDMI 4K desteği olan bir de Low profil kartla dediğiniz bütçelerde kasa toplanır diye düşünüyorum.

Teşekkür ederim. Ben aslında dediğim sistemi ofiste ayarladım ama bazı parçalar eski kasadandı. Bayağı eski 1600 AF ve 6500XT ile dediklerimi yapabiliyorum. Şimdi eve de yapacağım ama benim aklıma takılan 5600G gibi APU bir sistem ile aynı performansı alabilir miyim kısmı oldu.

Teşekkür ederim. Ben aslında dediğim sistemi ofiste ayarladım ama bazı parçalar eski kasadandı. Bayağı eski 1600 AF ve 6500XT ile dediklerimi yapabiliyorum. Şimdi eve de yapacağım ama benim aklıma takılan 5600G gibi APU bir sistem ile aynı performansı alabilir miyim kısmı oldu.
Anladım hocam, bunu tam olarak cevaplayamayabilirim açıkcası kullanmadım. Belki yardım eden çıkmazsa videolardan 4K 60FPS testlerine bakabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı