10-15 bin TL ultrawide 21:9 monitör önerisi

Daha fazla  
Ultrawide 21:9 bir monitör almayı planlıyorum ama 10 - 15 bin bütçem olduğu için bazı özellikler arasında bir fedakarlık yapmam gerek. Sizce hangisi olmalı?

IPS ve LG model konusunda kararlıyım.

Çoğu ultrawide monitörler 34 inch bazıları 29 ama neredeyse hepsi 2160X1080. Az bir bölümü 2150X1440.

Ya 1080 tercih edeceğim ve 100Hz 1ms tepki süresi olan bir monitör alacağım ya da 1440 olacak ama 60Hz 5ms olacak.

60 Hz ile 100 arasındaki fark gerçekten hissedilir mi?
1ms ve 5ms tepki süreleri daha mı çok hissedilir?
Bahsettiğim büyüklükteki monitörler için bu çözünürlükler oldukça alt seviye mi? (PPI olarak biri 70 diğeri 80)

Son düzenleyen: Moderatör:
100hz yerine 144hz tercih edin bence, bende LG 25UM58P vardı 60hz 2560x1080, LG her ne kadar güzel olsa da iyi modelleri pahalı oluyor. Şimdi Gigabyte M34WQ modeline geçtim gayet güzel, ikinci el aldım siz de düşünürseniz 11k civarında satılıyor ikinci elde. Sıfır alacaksanız da aklınızdaki modelleri atabilirseniz karşılaştıralım, diğer markalara da bakmanızı tavsiye ederim ama. Ayrıca 1ms ve 5ms farkını hissetmezsiniz, zaten 1ms spesifik durumlar için geçerli oluyor, marketing yani tamamen.

100hz yerine 144hz tercih edin bence, bende LG 25UM58P vardı 60hz 2560x1080, LG her ne kadar güzel olsa da iyi modelleri pahalı oluyor. Şimdi Gigabyte M34WQ modeline geçtim gayet güzel, ikinci el aldım siz de düşünürseniz 11k civarında satılıyor ikinci elde. Sıfır alacaksanız da aklınızdaki modelleri atabilirseniz karşılaştıralım, diğer markalara da bakmanızı tavsiye ederim ama. Ayrıca 1ms ve 5ms farkını hissetmezsiniz, zaten 1ms spesifik durumlar için geçerli oluyor, marketing yani tamamen.
MS konusunda ben de artık öyle düşünmeye başlıyorum teşekkür ederim . Düşündüğüm modeller şunlar

LG ve IPS konusunda hala kararlıyım :) ama bu iki monitör mesela birinin hz si düşük diğerinin pikselleri . Ve 29 inch 21:9 için basık bir görüntü oluşturu mu acaba onu da bilemedim .

MS konusunda ben de artık öyle düşünmeye başlıyorum teşekkür ederim . Düşündüğüm modeller şunlar

LG ve IPS konusunda hala kararlıyım :) ama bu iki monitör mesela birinin hz si düşük diğerinin pikselleri . Ve 29 inch 21:9 için basık bir görüntü oluşturu mu acaba onu da bilemedim .
Bu ikisi arasından alacaksanız sakın 2560x1080 olanı almayın. 60hz ve 75hz farkı hissedilmiyor zaten. Büyük monitörlerde 1080p güzel durmuyor, ilk linkteki en azından QHD ve 34 inç, benim monitör de 21:9 34 inç ve QHD başta büyük görünse de hemen alışılıyor bence. Bu fiyatlara çıkacaksanız 100hz üstü UWQHD monitörler de bulabilirsiniz diğer markalardan ama LG derseniz bu iki seçim arasından ilki daha iyi. Bence 10k verip 60hz monitör almak üzebilir oyun konusunda, bu kadar bütçe varsa diğer markalara da şans verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı