10-20 bin TL F/P taşınabilir dijital piyano önerisi

EmirArat

Kilopat
2 yıl önce kullanmayan birinden aldığım dandik bir orgla elimden geldiğince yeni parçalar öğrenmeye başladım. Tuşları oyuncaktan farksız ve tuş sayısı az olduğu için (61 tuş) artık 88 tuş içeren, gerek tuş ağırlığı gerek çekiç hissiyatı gerekse sesi olsun akustik piyanoya yakın bir his veren taşınabilir dijital piyano almak istiyorum. Taşınabilirliği gerçekten kolay olmalı yani tuşları haricinde gereksiz bir konsol içermezse iyi olur. Çünkü il dışında okuyorum, uçakla eve dönerken götürüp getirmeyi düşünüyorum. Son olarak da kulaklık girişi olması gerek ki dışarıya ses vermeden rahatça çalabileyim. İstediğim özellikleri içeren piyano önerir misiniz? Bütçem 10 ile 20 bin TL arası. Ufak farklar da sorun olmaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
2 yıl önce kullanmayan birinden aldığım dandik bir orgla elimden geldiğince yeni parçalar öğrenmeye başladım. Tuşları oyuncaktan farksız ve tuş sayısı az olduğu için (61 tuş) artık 88 tuş içeren, gerek tuş ağırlığı gerek çekiç hissiyatı gerekse sesi olsun akustik piyanoya yakın bir his veren taşınabilir dijital piyano almak istiyorum. Taşınabilirliği gerçekten kolay olmalı yani tuşları haricinde gereksiz bir konsol içermezse iyi olur. Çünkü il dışında okuyorum, uçakla eve dönerken götürüp getirmeyi düşünüyorum. Son olarak da kulaklık girişi olması gerek ki dışarıya ses vermeden rahatça çalabileyim. İstediğim özellikleri içeren piyano önerir misiniz? Bütçem 10 ile 20 bin TL arası. Ufak farklar da sorun olmaz.

Ya bulabildiniz mi bende arıyorum ama fiyatı uygun olsun istiyorum mesela Yamaha 17k ya var bir de Casio 14 k ya var arada çok da fiyat farkı yok hangşisi iyi mesela birtülü bilemiyorum. Öneriniz var mı? İlk kez alacağım.

Ben henüz alamadım parayı farklı şekilde harcamam gerekti. Amatörüm profesyonel bir bilgim, eğitimim yok ama fikrimi sorarsanız eğer seçecek olsam yamahayı tercih ederim. Gene de ne olursa olsun tuş hissayatını ve sesini gidip ilk elden deneyip kendinize göre seçmeniz iyi olur. Çünkü bir mağazaya gidip denediğimde 1 milyon liralık bir piyano 300 bin liralık başka bir piyanonun verdiği hissiyatı bana vermedi. Ucuz olanı daha çok beğendim. Pahalı olan daha iyidir diye bir şey asla yok. Özellikle benim gibi profesyonel değil hobi olarak yapıyorsanız durum dediğim gibi.

Ben henüz alamadım parayı farklı şekilde harcamam gerekti. Amatörüm profesyonel bir bilgim, eğitimim yok ama fikrimi sorarsanız eğer seçecek olsam Yamaha'yı tercih ederim. Gene de ne olursa olsun tuş hissayatını ve sesini gidip ilk elden deneyip kendinize göre seçmeniz iyi olur. Çünkü bir mağazaya gidip denediğimde 1 milyon liralık bir piyano 300 bin liralık başka bir piyanonun verdiği hissiyatı bana vermedi. Ucuz olanı daha çok beğendim. Pahalı olan daha iyidir diye bir şey asla yok. Özellikle benim gibi profesyonel değil hobi olarak yapıyorsanız durum dediğim gibi.

Canlı gözle görmek gerekiyor o zaman, off ya ne zor iş biri çıkıp da dese ya arkadaşbunu alın hiç kafanız ağrımasın diye.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı